Autocad Block yerleştirme kısayolu

njl_kya
Explorer Explorer
2.760 Görüntüleme
5 Yanıt
Mesaj 1 / 6

njl_kya
Explorer
Explorer

Merhaba, peyzaj projesinde aynı bitkiye ait bloğu bır alana doldurmak istiyorum. Örneğin 100 m2 lik bir informal kapalı alan düşünün , bunun içine çapı 30 cm olan yuvarlak blogu kenarları tam değecek şekilde tek seferde en mantıklı dizilimle yerleştirsin istiyorum. Alan rectangle olduğunda array ile yapılabılıyor ama formu değiştiğinde de benzer bır kısayola ihtiyacım var yoksa ya paht array ile tüm alana ofsetle diziyorum ya da tek tek yerlestırıyorum

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
2.761 Görüntüleme
5 Yanıt
Replies (5)
Mesaj 2 / 6

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @njl_kya 

Autocad tam sürüm kullanıyorsanız SUPERHATCH komutunda bulunan Block.. seçeneğini kullanabilirsiniz.

Dosyanızda bulunan bir bloğu istenilen kapalı bir alan içerisine Hatch yapar gibi yerleştirebilirsiniz.

Komut ile ilgili sıkıntı yaşarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı? ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Linkedln

Mesaj 3 / 6

njl_kya
Explorer
Explorer

Merhaba, komutu denedım fakat çağırdığım block büyüyerek alanı taramaya çalıştı. Benim yapmak istediğim işlem aşağıda eklediğim görseldeki gibi yuvarlak bıtkı bloklarını yan yana dizerek alanı kaplamak şeklinde.

0 Beğeni
Mesaj 4 / 6

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor

Blok yerleştirme ile ilgili bir düzeniniz varmıdır bilmem ama, örnek olarak uyguladığım görüntüyü paylaşayım.

Sizin yerleşime göre tabiki farklılıklar var ancak, bahsettiğim komutun yerleştirme düzeni bu şekilde..

Bu yerleştirme düzeni sizin için uygun mu?

Mehmet_Demiryurek_0-1689159773078.png

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

EESignature

Linkedln

Mesaj 5 / 6

njl_kya
Explorer
Explorer

iletmiş oldğunuz görsel için teşekkür ederi öncelikle yerlesim olarak uygun evet, ama hatch içinde bulunan blokları yarım gosteremem bu nedenle patlatıp yarım blokları sılmeyı denedım,bu şekilde  karşılaştığım sorun, hatch patlattığımda içindeki blokta patlıyor, gruplamayı ctrl+shıft+a ile kapatınca tekil davranıyorlar fakat grubu patlattığımda içindeki blockta aynı sekılde patlayarak hespi 0 layerına geliyor. bunun bır çözümü var mı acaba?

0 Beğeni
Mesaj 6 / 6

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor

Tarama desenini patlatmayın. Yarım kalan her blok için bir xclip oluşturulur. Bu sayede yarım görünmesi sağlanır.

Xclip'leri sildiğinizde tüm nesneler tam görünür olacaktır.

Bu nesneleri silmek için;

XCLIP komutunu çalıştırın.

Tüm çerçeveleri seçip enter'a basın.

Delete alt komutunu çalıştırın.

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

EESignature

Linkedln