AUTOCAD 2023 dwg dosyası açma sorunu

elif.ogunlu
Participant Participant
20.156 Görüntüleme
10 Yanıt
Mesaj 1 / 11

elif.ogunlu
Participant
Participant

Merhaba, Autocad 2022'den 2023'e geçtim fakat kayıtlı bir dwg dosyasını örneğin masaüstündeyken veya klasördeyken vs açamıyorum, sağ tık ve aç diyince de açılmıyor ya da birlikte aç ile de açamıyorum.

Sadece dosyalar uygulamanın içindeyken open diyerek veya dwg dosyasını autocad kısayoluna sürükleyerek açılabiliyor. Lütfen ne yapmam gerektiğini söyler misiniz?

@elif.ogunlu 

Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "AUTOCAD 2023"

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
20.157 Görüntüleme
10 Yanıt
Replies (10)
Mesaj 2 / 11

GurkanYAZICI
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @elif.ogunlu 

herhangi DWG dosyasına sağ tıklayın çıkan sekmede özellikleri seçin Birlikte aç kısmında C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2023 klasöründe Acad yazan dosyayı seçince sorununuz düzelecektir. 

Gürkan YAZICI
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

3D Artist

Mesaj 3 / 11

kenan.kart
Observer
Observer

Autocad 2023 için aynı problemi yaşıyorum,diğer versiyonlarda bu şekilde çözüyordum ama 2023 için çözüm bulamıyorum.Maalesef yine her çizimi ayrı ayrı açıyor.

- Autocad açık olsa bile herhangi bir dwg dosyasını açmak istediğinizde mevcut autocadi kullanarak değil yeni bir autocad açarak dosyayı gösteriyor.

- dwg üzerinde özellikler kısmından "open with" kısmını mavi renk "AutoCAD DWG Launcher" yaparsanız tüm dwg simgeleri wndows tarafından tanınmayan dosya formatına dönüşüyor. 

- dwg üzerinde özellikler kısmından "open with" kısmını  kırmızı renk "AutoCAD Application" yaparsanız ayrı ayrı açıyor.

Arkadaşlar yukarıdakiler benim bilgisayarımda işe yaramadı (lisanslı autocad 2023)

Kısacası çözümü hala arıyorum.Bilen,bulan biri varsa paylaşırsa sevinirim.

0 Beğeni
Mesaj 4 / 11

zaimoğlu
Enthusiast
Enthusiast

bu sorunun bende üstüne gittim regeditle bir şey yapılıyor sanırım ama kestiremedim bende açıkçası bilen varsa yazabilir mi

0 Beğeni
Mesaj 5 / 11

kenan.kart
Observer
Observer

Konu ile ilgili kimsenin bilgisi yok sanırım, olanlarda galiba henüz foruma girmediler. Çözümü buldum ve paylaşıyorum.

Autocad 2023 dosyalarinin dwgleri ayri ayri açma problemi ;

Bilgisayarım --> C --> Program Files ---> Autocadesk---> AutoCAD 2023 içindeki Autocad DWG launcher dosyasını kopyalayıp varsa eski kullandığınız AutoCAD içine yapıştırın.Sonra herhangi bir dwg çizim dosyası üzerinde sağ tıkla ---> birlikte aç (open with) --->  Autocad DWG launcher ile çalıştırınca sorun düzeliyor.
0 Beğeni
Mesaj 6 / 11

Mehmet_Demiryurek
Mentor
Mentor

Böyle çözüm mü olur?

Yeni sürüm dosyalarını eski sürüm klasörüne kopyalamanız çok yanlış. Her dosyanın (dll,exe) kendine uygun programa ve sürüme göre çalışma prensibi vardır.. Kısa vadede doğru çalışıyor gibi görünmesi sizi aldatmasın.

Bu bir çözüm değil.

Mehmet Şamil DEMİRYÜREK

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı? ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Linkedln

Mesaj 7 / 11

kenan.kart
Observer
Observer

Daha iyisini bulana kadar böyle çözüm olur evet.

AutoCAD 2022'den sonra yüklediğim AutoCAD 2023 te yaşadığım ayrı dosya açma sıkıntısını bu şekilde çözdük ve bunu çözen bir IT uzmanı. Şimdlik gayet güzel çalışıyor,herhangi bir errorda buraya dürüstçe yazacağımdan emin olabilirsiniz. Benim için sorun çözüldü, sizler deneyip denemezsiniz bilemiyorum. Evet mantığa çok yatmasada durum böyle. Ama dosyalarım bozulur diyorsanız ben 2022 yi kaldırdım ve kalan eski klasörün için yapıştırdım. Siz direk eski autocad dosyalarını bozmadan sadece Autocad DWG launcher kopyalayabilirsiniz. 

0 Beğeni
Mesaj 8 / 11

ali.ozkan.20
Observer
Observer

Merhaba Aslında sorununuz basit regedit üzerinden dosyanın açılma yolu değişmemesinden dolayı sorun yaşıyorsunuz. Bunu düzeltmek için Regedit kayıt defterini açın (arama kısmına çalıştır yazın çıkan programı açın. Açılan programa regedit yazın ve çalıştırın.) regeditte sırasıyla aşağıdaki klasörleri açın

HKEY_CURRENT_USER

SOFTWARE

Autodesk

DwgCommon

shellex

apps

apps klasörünün altında birden fazla klasör olabilir en üstteki klasörü açıp "openLaunch" ve "PrintLaunch" dosyalarındaki dosya yolu kurulu autocad sürümünün dosya yolu olmalı değilse düzeltin. Bendeki uzantı "C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD LT 2023\acadlt.exe" "%1" Her sürüm için veya autocad programının kurulduğu yere göre bu dosya yolu değişiyor, yolu bulmak için masaüstünüzdeki autocad kısa yoluna sağ tıklayın ve özellikleri seçin açılan pencereden hedef: sekmesinde dosya yolu yazmaktadır doysa yolunu ".exe" yazan yere kadar kopyalayınız ve regedite giriniz. Bu yolu düzeltirken en baştaki tırnak ve sondaki (" "%1") değerler silinmemelidir. regedit konusunda deneyimli değilseniz bu değişiklikleri kendiniz yapmaya çalışmayın bilgisayarınızda hasar bırakabilirsiniz.

Mesaj 9 / 11

kenan.kart
Observer
Observer

Denemek lazım, yeni versiyon autocad kurulduğu için şuan yapamıyorum. İlerleyen zamanlarda deneyeceğim. Çok teşekkürler

Mesaj 10 / 11

kafkas3645
Community Visitor
Community Visitor
Doğru çözüm teşekkür ederim. 🙂
0 Beğeni
Mesaj 11 / 11

mmgokceler
Community Visitor
Community Visitor

Kayıt defterinde DwgCommon yok maalesef sebebini bir türlü bulamadım

0 Beğeni