Персональний комп'ютер для...

konstantin03081992
Participant Participant
965 перегляди
5 відповіді
Повідомлення 1 6

konstantin03081992
Participant
Participant

Бажаю здоров'я!
Пропоную написати варіанти збірок ПК.

Почну з варіанту для проєктно-інжинірінгової організації:
Уточню (@DmytroMukhin) що це ПК для організації в цілому і я не ділю їх по ПЗ або для БІМ -менеджера, новачка, чи ще кого, організація це живий організм і підлаштовуватись під людину, я вважаю, не вірно. ПК має буди максимально універсальним, бо сьогодні ми робимо, умовно, робочу в Ревіті, а завтра у нас замовлення по розробці в Unreal Engine. Окремі варіанти "суперкомп'ютерів" або ПК для "Секретаря" я не розглядаю, це штучні речі які необхідно обговорювати та закупати за необхідністю, а ПК для лінійного персоналу (проектувальників, архітекторів тощо.) це "оптові" витрати. На штат з 15 осіб у Вас будуть 13 однакових ПК, один "суперкомпьютер" для Візуалізатора й один ПК для "Секретаря", тож зосередимось на загальних потребах.
Пропоную написати варіанти ПК для "Секретаря" та  "суперкомпьютер" іншим учасникам, або запропонувати якусь іншу збірку. Дякую

УПС - 6228 грн
EATON 5E1200UI 1200VA (5E1200UI)

Корпус - 1620 грн

GAMEMAX H601-WB

Монітор - 4000 грн (бажано купити 2 шт.)

SAMSUNG LS24C310EAIXCI

Клавіатура й мишка - 1100 грн

КОМПЛЕКТ HP PAVILION 200 USB BLACK (9DF28AA)

Материнська плата - 5200 грн
ASUS PRIME B650M-K 

Процесор - 8755 грн 

AMD RYZEN 5 7500F (100-100000597MPK)

SSD диск 1Тб- 3400 грн 

SSD M.2 2280 1TB SAMSUNG (MZ-V8V1T0BW)

Жорсткий диск 2Тб - 2909 грн 
 ЖОРСТКИЙ ДИСК 3.5" 2TB WD (WD23PURZ

Блок живлення - 3009 грн 

Chieftec CORE BBS-600S 120 мм, 80+ GOLD, Retail Box

Відеокарта 3060 12Тб - 12529 грн 

Chieftec CORE BBS-600S 120 мм, 80+ GOLD, Retail Box

Оперативна пам'ять DDR5 32Гб - 4899 грн 
Kingston Fury DDR5-5200 32768 MB PC5-41600 (Kit of 2x16384) Beast Black (KF552C40BBK2-32)

Всього:   57649 грн (1441 дол)  на одну машину с урахуванням покупки 2-х моніторів. 
Такої збірки вистачить мінімум на 5 років с можливістю невеликого збільшення потужності. 

Примітка від @DmytroMukhin: Посилання на товари були видалені, так як це суперечить пункту "Не надсилайте та не публікуйте маркетинговий контент, контент про продажі або контент зі спамом будь-якого роду." в "Правила оформлення та публікації контенту". 

Прийняті рішення (1)
966 перегляди
5 відповіді
Відповідей (5)
Повідомлення 2 6

roman_constr
Enthusiast
Enthusiast
Прийняте рішення

Добрий день.

Хочу доповнити цей перелік двома коментарями (з власного досвіду):

1. Монітори краще взяти більш дорожчого класу з високою роздільчою здатністю, при цьому діагональ  монітору краще брати не менш ніж 27'.

2. Якщо задачі не потребують потужної відеокарти (наприклад інженери КБ, КМ, ОВ, ВК), то можна придбати процесор з вбудованим графічним ядром (Ryzen 5 5500G). Я працював на такому ПК з КБ, КМ, все норм. Це мінус 10-20 т.грн.

Повідомлення 3 6

ypodol
Advisor
Advisor

Примітка від @DmytroMukhin: Посилання на товари були видалені, так як це суперечить пункту "Не надсилайте та не публікуйте маркетинговий контент, контент про продажі або контент зі спамом будь-якого роду." в "Правила оформлення та публікації контенту". 

@DmytroMukhin згадувати виробників та моделі комплектуючих без посилання на магазин також під забороною? Важко розмовляти про комплектуючі до ПК оперуючи лише їхньою вартісттю у грн)

Yurii Podolchuk / Юрій Подольчук
Linkedin | Facebook
Ukrainian BIM Community

Expert Elite Member
Повідомлення 4 6

DmytroMukhin
Community Manager
Community Manager

@ypodol виробників згадувати можна, бо інакше ця тема просто не матиме сенсу. 

В даному випадку були прямі посилання, що по правилам щодо контенту не дозволено робити. Якщо автор додасть назви та моделі, то це буде дуже добре і додасть ваги повідомленню, бо так як я був змушений видалити посилання, то дійсно просто комплектуючі і їх вартість без конкретної моделі не дуже інформативні дані. 

Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts! | Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" повідомленню! | Findest du die Beiträge hilfreich? Dann gib ihnen ein "LIKE"!
Have your questions been answered successfully? Click 'ACCEPT SOLUTION' button. | На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку 'ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ' | Wurden deine Fragen erfolgreich beantwortet? Klicke auf die Schaltfläche 'LÖSUNG AKZEPTIEREN'.

Dmytro Mukhin: LinkedIn | Facebook | Instagram

Autodesk Community Manager
Повідомлення 5 6

DmytroMukhin
Community Manager
Community Manager

@konstantin03081992 якщо є можливість, то було б чудово додати назив товарів просто текстом, а не посиланнями. 

Ще було б прекрасно все ж уточнит, під який саме програмний продукт та задачі в ньому. Бо якщо це Revit, то це одна справа (і якщо це для новачка, то це одні параметри, а для BIM-менеджера зовсім інша), а якщо це для Civil 3D/Infraworks/Nawisworks... чи всіх їх разом, то це вже інші речі.

Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts! | Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" повідомленню! | Findest du die Beiträge hilfreich? Dann gib ihnen ein "LIKE"!
Have your questions been answered successfully? Click 'ACCEPT SOLUTION' button. | На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку 'ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ' | Wurden deine Fragen erfolgreich beantwortet? Klicke auf die Schaltfläche 'LÖSUNG AKZEPTIEREN'.

Повідомлення 6 6

DmytroMukhin
Community Manager
Community Manager

@roman_constr виробників можна писати, я видаляв посилання на магазини де їх продають.

Ми прекрасно розуміємо, що саме залізо – це важлива тема для обміну досвідом. І якщо не вказувати конкретне залізо, то такий обмін досвіду буде не дуже доречним.