Вітаю!
Погоджуватись чи не погоджуватись – ваша справа, тут ніхто ж не буде щодо цього сперечатись. Але є реальність, де Антон дуже добре все описав.
Я розумію, що це виглядає як замкнене коло, коли користувачу щоб щось почати вивчати/використовувати треба інтерфейс та матеріали рідною та/або зрозумілою йому мовою, але компанії перед тим як щось перекладати на іншу мову треба прогнозована доціальність створення наявності підтримки та локалізації на ту чи іншу нову мову.
Треба напружитись і підтвердити доцільність інвестицій в цей напрямок. Треба більше контенту українською мовою саме від спільноти. Зараз навіть із активності на форумі я можу обережно так сказати, що і його доцільність під питанням, бо активність далеко не така, якою б могла бути (знову ж ми розуміємо реалії, що вторгнення окупанта триває і зараз не прості часи). Допоки ми не покажемо кроками на зустріч компанії Autodesk, що дійсно треба більше інвестувати в локалізацію, то вона навряд буде. Компанія Autodesk створила офіційну україномовну спільноту, це був крок на зустріч україномовним користувачам.
Як Ви особисто можете підтримати україномовну спільноту? Може є якісь відео про використання програмних рішень, чи може статті десь, чи може у Вас є досвід, котрим можете поділитись в рамках вебінару на платформі "Community Events" українською мовою? Я допоможу в розповсюдженні.
На жаль, просто говорити "Autodesk має напружитись" недостатньо, це має бути наша спільна робота, ми маємо одне одного розуміти і рухатись на зустріч.
Про машинний переклад. Можу сказати, що навіть якщо його хтось десь і використає для інтерфейсу, то це буде не те що на користь, це скоріше буде дуже велике шкідництво. Не все так просто, як розповідають в маркетингових матеріалах тих самих компаній і такий підхід на даному етапі більше нашкодить, ніж спростить. Краще концентруватись на створенні контету рідною мовою із англомовним інтерфейсом. Чомусь спільнота того ж 3ds Max та Maya не страждає щодо відсутності локалізації інтерфесу, а навпаки вони проти локалізації. Та попри це в YouTube на кожну кнопку є купа відео, як там можна щось зробити. Інколи навіть без озвучки, просто відео під музику.
А щодо останнього питання, то я вдячний компанії Autodesk, що підтримує Україну і дотримується санкцій проти російської федерації, як держави агресора. На даний момент є 10 активних спільнот, окрім англомовної. Зараз у нас в руках можливість підтвердити нашою активністю, що це все не даремно.
Do you find the posts helpful? "LIKE" these posts! | Відповідь корисна? Клікніть на "ВПОДОБАЙКУ" повідомленню! | Findest du die Beiträge hilfreich? Dann gib ihnen ein "LIKE"!
Have your questions been answered successfully? Click 'ACCEPT SOLUTION' button. | На ваше запитання відповіли? Натисніть кнопку 'ПРИЙНЯТИ РІШЕННЯ' | Wurden deine Fragen erfolgreich beantwortet? Klicke auf die Schaltfläche 'LÖSUNG AKZEPTIEREN'.
Dmytro Mukhin: LinkedIn | Facebook | Instagram
Autodesk Community Manager