Topluluk
Abonelikler, Kurulum & Lisanslama - Türkçe
Autodesk Abonelikler, Kurulum ve Lisanslama Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Abonelikler, Kurulum ve Lisanslama konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Tüm Autodesk Yazılımlarını bir Windows Sisteminden Kaldırma

2 YANIT 2
Yanıtla
Mesaj 1 / 3
Olcay.Kuk
64077 Görüntüleme, 2 Yanıt

Tüm Autodesk Yazılımlarını bir Windows Sisteminden Kaldırma

Bir Autodesk® ürününü yüklemek veya kaldırmak için daha önceki bir deneme, başarılı olarak tamamlanamadıysa ve kullanıcı(lar) bir Autodesk ürününü sisteme yükleyemiyor yazılımı yeniden yüklemeye çalışmadan önce, tüm Autodesk ürünlerini ve bunları destekleyen uygulamaları (eklentiler, yardımcı programlar, etkinleştiriciler, vs.) kaldırarak sisteminizi temizlemeniz önerilir.

 

 promo223686038.jpg

 

Yazılımı kaldırma
Çevresel uygulamaları, malzeme kütüphanelerini ve ürünleri kaldırma; Ürünü onarma
4:46

 

Başlamadan önce:

  • Özel dosyaları ve yapılandırmaları yedekleyin:Bu yordamlar Autodesk ürünlerini ve menüler, AutoLISP, PGP dosyaları, vs. dahil olmak üzere ilgili destek dosyalarını bilgisayarınızdan tamamen kaldırmaya yöneliktir. Mevcut özelleştirmelerinizden herhangi birini sürdürmek istiyorsanız aşağıdaki yordamları uygulamadan önce bu tür dosyaları manuel olarak yedeklemelisiniz.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın:Autodesk ürünlerini kaldırmaya başlamadan önce bekleyen Windows işletim sistemi güncellemelerinin uygulandığından emin olmak için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı öneririz.

Windows tabanlı Autodesk ürünlerinin çoğu için kaldırma süreci Windows Denetim Masası kullanılarak gerçekleştirilir:

  1. Windows Başlat menüsünden Denetim Masası’nı açın.
  2. “Program kaldır” (Windows 7/Windows Vista) ya da “Program Ekle veya Kaldır” (Windows XP) seçimini yapın.

1_1_2_1_1st.jpg
Windows 7 / Window Vista

 

1_1_2_1_2nd.jpg
Windows XP

 

Dikkat edilmesi gereken ilk şey her Autodesk ürününün ayrı olarak listelendiği ve ayrı olarak kaldırılması gerektiğidir.

 

Yüklü uygulamalar listesi

Bir suite içindeki tüm ürünleri tek bir yüklemeyle yüklemiş olsanız bile her Autodesk ürünü ve ilgili eklenti, etkinleştirici, ek paketler veya diğer destekleyici uygulamalar ayrı ayrı kaldırılmalıdır.

 

Çevresel uygulamaları kaldırın

 

Bir ürünü kaldıracaksanız asıl uygulamayı kaldırmadan önce ilgili çevresel uygulamaları kaldırmalısınız, Örneğin; 3DS Max Design uygulamasını kaldıracaksanız önce 3DS Max Design için olan FBX eklentisini kaldırmalısınız. Bu ve diğer ilgili eklentileri kaldırın ve ardından asıl uygulamaları kaldırın. Bu durum ayrıca VBA etkinleştiriciler, Abonelik Avantaj paketleri ve Autodesk malzeme kütüphaneleri için de geçerlidir.

 

Not:  Autodesk malzeme kütüphanelerini kaldırırken bu kütüphanelerin tüm Autodesk ürünleri tarafından paylaşıldığını ve sistemden tüm Autodesk ürünlerini kaldırmıyorsanız kaldırılmamaları gerektiğini hatırlamak önemlidir.

 

Malzeme kütüphanelerini kaldırırken en büyükten en küçüğe doğru kaldırmak en iyisidir. Orta çözünürlüklü resim kütüphanesini kaldırarak başlayın (bu kütüphanenin sisteminizde yüklü olduğunu varsayıyoruz), temel çözünürlüklü resim kütüphanesiyle devam edin ve ardından Autodesk malzeme kütüphanesini kaldırın.

 

1_1_2_1_3rd.jpg

 

Autodesk ürünlerini kaldırın

Tüm çevresel uygulamaları kaldırdıktan sonra asıl Autodesk ürünlerini kaldırmaya başlayabilirsiniz:

  1. Kaldırılacak ürünü seçin ve “Kaldır/Değiştir” bağlantısını (Windows 7/Windows Vista) veya “Değiştir/Kaldır” butonunu (Windows XP) tıklayın.
  2. Bu noktada Autodesk yükleyicisi bakım modunda açılarak size şu seçenekleri sunacaktır: Add or Remove Features (Özellik Ekle veya Kaldır), Repair or Reinstall (Onar veya Yeniden Yükle) veya Uninstall the selected product (Seçilen ürünü kaldır).

1_1_2_1_4th.jpg
Bakım Modunda AutoCAD 2013 yükleyicisi

 

Kaldırılacak her Autodesk ürünü için adımlar 1-3’ü tekrar edin.

 

Not: Bazı Autodesk ürünleri için olan kaldırma yordamı kaldırma tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı gerektirir. Bu durum söz konusuysa, bilgisayarınızı belirtilen şekilde yeniden başlatın ve kalan Autodesk ürünlerini kaldırmaya devam etmek için Denetim Masası’na dönün.

  • Uninstall (Kaldır) seçeneğini tıkayın ve ürünü bilgisayarınızdan kaldırmak istediğinizi onaylamak için Next’i (İleri) tıklayın (paylaşılan dosyaları kaldırıp kaldırmayacağınız sorulursa Yes to All’u (Tümüne Evet) tıklayın.
  • Kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra yükleyiciyi kapatmak için Finish’i (Son) tıklayın.
  • Kalan Autodesk ürün dosyalarını ve klasörlerini silin

 

Uyarı: Aşağıdaki adımlar sizden yüklü Autodesk ürünlerinin tümünü etkileyecek konumlardaki klasörleri silmenizi ister. Bu adımlar tüm Autodesk ürünlerini ve ilgili çevresel uygulamaları daha önceden kaldırdığınızı ve bu klasörleri kaldırmanın güvenli olduğunu varsayar.

 

  1. Windows Gezgini’ni kullanarak önceki yordamlarda kaldırılmış olan her Autodesk ürünü için kurulum klasörünü bulun ve silin, örn., "C:\Program Files\AutoCAD 2010" veya "C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2012".
  2. "C:\Program Files\Common Files\Autodesk Shared" klasörünü silin.
    Not: İşletim sisteminiz Program Dosyaları klasörünü C: dışında bir sürücüde depolamak üzere yapılandırıldıysa veya Autodesk ürününüzü başka sürücü ve klasör adı altına yüklediyseniz bu konumlar farklı olabilir.
  3. Aşağıdaki kullanıcı profili klasörlerini silin (%username% yerine oturum açma adınızı koyun):

Windows 7/Windows Vista

  • C:\Users\%username%\AppData\Roaming\Autodesk
  • C:\Users\%username%\AppData\Local\Autodesk
  • C:\ProgramData\Autodesk

Windows XP

  • C:\Documents and Settings\%username%\ Application Data\Autodesk
  • C:\Documents and Settings\%username%\Local Settings\Application Data\Autodesk
  • C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Autodesk


Windows 7 ve Windows Vista: Sistem ayarlarınıza bağlı olarak, Windows Gezgini Kullanıcılar klasörü altındaki tüm alt klasörleri otomatik olarak göstermeyebilir. Eğer klasöre gittiğinizde bu klasörleri bulamıyorsanız yukarıdaki klasör konumlarını kopyalayın ve Windows Gezgini adres çubuğuna yapıştırın.

 

1_1_2_1_5th.jpg

Windows Gezgini adres çubuğu

 

 

Kalan Autodesk ürün girdilerini Windows kayıt defterinden silin

Uyarı: Windows kayıt defterinin uygun olmayan şekilde düzenlenmesi işletim sisteminizi kullanılmaz hale getirebilir. Microsoft, http://support.microsoft.com/support adresinde bulunan Microsoft Bilgi Bankası’nda kayıt defteri hakkında bilmeniz gereken çok sayıda kritik bilgi sunmaktadır.

Microsoft® Kayıt Defteri Düzenleyicisi’ni sorumluluğu kendinize ait olacak şekilde ve sadece kayıt defterini yedekledikten sonra kullanın. Kayıt defterinin yedeklenmesi hakkındaki yönergeler aşağıdaki Microsoft Bilgi Bankası makalelerinde bulunabilir:

Kayıt defteri hakkında ayrıntılı bilgi Microsoft Kayıt Defteri Düzenleyicisi’nin Yardım konularında bulunabilir.

  1. İş istasyonunda yerel Yöneticiler grubunun bir üyesi olarak oturum açın.
  2. [Windows tuşu] + R tuşlarına basarak (Windows 7/Windows Vista) veya Başlat > Çalıştır’ı tıklayarak (Windows XP) Çalıştır iletişim kutusunu açın.
  3. Çalıştır iletişim kutusunda “Aç” düzenleme alanına REGEDIT girin ve Tamam’ı tıklayın.
  4. Kayıt Defteri Düzenleyici’sinde aşağıdaki alt anahtarları bulun ve silin:
     

- HKEY_CURRENT_USER\Software\Autodesk
- HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Autodesk


1_1_2_1_6th.jpg

Kayıt Defteri Düzenleyicisi’nde bir alt anahtarı silmek

  • Kayıt Defteri Düzenleyici’sini kapatın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.

 

Herhangi bir Autodesk ürününü yeniden kurmadan önce

Bu noktada daha önceden kurulmuş Autodesk ürünlerinin her biri (kalan dosyalar, klasörler ve kayıt defteri ayarlarıyla birlikte) sistemden kaldırılmış olmalıdır ve Autodesk ürünlerinizi kurmaya (veya yeniden kurmaya) başlamak için neredeyse hazırsınızdır. Başarılı bir kurulumdan emin olmanızı sağlamak için başlamadan önce aşağıdaki işlemleri yapmanızı öneririz:

 

  1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Yüklemeden önce bilgisayarınızı yeniden başlatmak bekleyen Windows işletim sistemi güncellemelerinin Autodesk ürünlerini yüklemeye başlamadan önce uygulandığından emin olmanıza yardımcı olur.
  2. Windows Gezgini’nde, Windows Temp klasörünün içeriğini silin ama Windows Temp klasörünün kendisini silmeyin. Temp klasörünün yerini Windows Gezgini adres çubuğuna %TEMP% yazarak bulabilirsiniz.
  3. Çalışmakta olan tüm uygulamaları kapatın.
  4. Sisteminizde çalışmakta olan tüm virüs kontrol yazılımlarını devre dışı bırakın. Antivirüs yazılımları, örneğin kayıt defterine erişim veya DLL dosyalarını eklemek/kaldırmak/güncellemek gibi şüpheli olarak tespit edilen belirli etkinlikleri, bu etkinlikler program yükler veya kaldırırken olağan olsa bile şüpheli olarak bloke edebilir. Bu durum yükleme sürecini yavaşlatmakla kalmaz ayrıca bozulmaya da yol açabilir. Bu nedenle, antivirüs yazılımınızın kurulumdan önce kapatıldığından ve işiniz bittikten sonra tekrar açıldığından emin olun.

Bazı virüsten koruma programları sistem tepsisi simgesine sağ tıklayarak ve kısayol menüsünden Devre Dışı Bırak seçimini yaparak devre dışı bırakılabilir (virüsten koruma yazılımınız hakkında detaylı bilgi için yazılımın satıcısına başvurabilirsiniz). Bazı durumlarda virüsten koruma uygulamasını sistem tepsisinden devre dışı bırakmak yeterli olmayabilir ve halen çalışmakta olan virüsten koruma yazılımının çalışmasını sonlandırmak için görev yöneticisini kullanmak gerekebilir.

 

Arka planda bir virüsten koruma programının halen çalışmadığını doğrulamak için: 

  1. [Ctrl] + [Alt] + [Delete] tuşlarına basın.
  2. Görev Yöneticisi’ni tıklayın.
  3. Görev Yöneticisi’nin İşlemler sekmesinde virüsten koruma programı için olan işlemi seçin ve ardından “İşlemi Sonlandır”ı tıklayın.

Bilgisayarınıza Autodesk ürünlerinizi yüklemek için artık hazırsınız.

 

Daha Fazla Bilgi

 

Kaldırma teknikleri hakkında daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki çözümlere bakın:

 

Kaynak: https://knowledge.autodesk.com/customer-service/installation-activation-licensing/get-ready/remove-p...

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!


Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi


2 YANIT 2
Mesaj 2 / 3
Anonymous
cevap verdi: Olcay.Kuk

Konu için teşekkürler Olcay Bey, Autodesk yazılımlarını bilgisayar ortamından kaldırmak bazen sıkıntı yaratabiliyor, bazı dosyalar bilgisayarımızda kalabiliyor. 

Mesaj 3 / 3
Anonymous
cevap verdi: Olcay.Kuk

Teşekkürler yardımınız için sorunum çözüldü.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report