Autodesk Lisans Aktivasyon Problemi

tugba.baser
Advocate Advocate
51.547 Görüntüleme
25 Yanıt
Mesaj 1 / 26

tugba.baser
Advocate
Advocate

Autodesk ürünleri için herhangi bir nedenden dolayı tekrar aktivasyon almak durumunda kalıyorsanız “Autodesk Lisans Aktivasyon Problemi Dokümanı” bu konuda size yardımcı olacaktır.

1) Autodesk’in resmi sitesi üzerindeki http://download.autodesk.com/us/support/RegistrationAndActivationWebForm.html?language=en linkine giriş yapalım.

2) How can we help you? seçenekleri içerisinden Registration or activation of a product başlığı ile ilerleyelim.

1.jpg

3) Enter your Product Information penceresi altındaki bilgileri, eksiksiz şekilde bize en uygun seçenekleri seçerek dolduralım.

enter.JPG

Bunlar;

• Product Name: Aktivasyonunu yapmak istediğimiz Autodesk ürününün ismini seçelim.

• Product Version: Aktivasyonunu yapmak istediğimiz Autodesk ürününün versiyonunu seçelim.

• Product Language: Aktivasyonunu yapmak istediğimiz Autodesk ürününün dilini seçelim.

• Your Serial Number: Aktivasyonunu yapmak istediğimiz Autodesk ürününün seri numarasını girelim.

• Are you activating your license for the first time?: Aktivasyon yaparken yaşamış olduğunuz sıkıntının nedenini açılan pencereden seçelim. Örneğin; NO-Change PC,

no.jpg

• Are you upgrading from a previous release?: Aktivasyonunu yapmak istediğimiz Autodesk ürününün bir alt versiyondan yükseltilmiş olup olmadığını seçelim.

• License Type: Aktivasyonunu yapmak istediğimiz Autodesk ürününün tekil lisans veya network lisans seçeneklerinden hangisine ait olduğunu seçelim.

4) Enter your Registration Information başlığı altında firma kişisel bilgilerimizi girelim.

enter 2.JPG

5) Site içerisindeki yıldız işaretli (*) bölümleri eksiksiz doldurduktan sonra Autodesk Privacy Statement kurallarını okuduğumuza dair kutuyu işaretleyerek Next düğmesi ile ilerleyelim.

agree.JPG

6) Aktivasyon esnasında aldığımız hata ekranı varsa bunu Autodesk ile paylaşabiliriz. Bunun için Next düğmesi ile ilerledikten sonra açılan ekran üzerinden Dosya Seç düğmesi yardımı ile ekleyip, Attach and Send düğmesi ile işlemimizi onaylayabiliriz.

ek.JPG

7) Tüm bu işlemlerin Autodesk tarafına ulaştığını gösteren içerisinde işlem numarasını içeren mailin gelmesi ile süreç başlayacaktır.

8) Sistem probleminizi iki iş günü içerisinde çözerek belirtmiş olduğunuz mail adresinize Aktivasyon Kod’unuzu içeren maili gönderecektir.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.
Kabul edilen çözümler (3)
51.548 Görüntüleme
25 Yanıt
Replies (25)
Mesaj 2 / 26

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni
Bilgilendirme için teşekkürler.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

Mesaj 3 / 26

Anonymous
Uygulanamaz

Kolay gelsin öncelikle.Benim şöyle bi sorunum var.Autocad sitesinden öğreci sürümünü yükle 4 gün filan kullandım . Bilgisayarıma format atmam gerektiği için program silindi tekrar indirip yükledim programa girerken ürün aktifleştirme sayfasını açıyo ve ürün anaktarında hata var uyarısı alıyorum ve programı kapatıyo.Ne kadar uğraştıysam yapamadım sorunumla ilgili yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Mesaj 4 / 26

SerdarHakann
Advisor
Advisor

Hata veren ekranı bizimle paylaşırsanız veya hata kodu veriyor olması gerekir bildirirseniz severek sonunuzu çözmeye çalışırız.

Serdar Hakan DÜZGÖREN

ADSK_Expert_Elite_Icon_L_Color_Blk.png

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.

3D Generalist |Serdar Hakan.NET | Serdar Hakan AKADEMİ Türkiyenin Online Eğitim Akademisi |

serdarhakanakademi
Mesaj 5 / 26

tnr_ktl
Explorer
Explorer

Merhaba;

HSMWORKS Lisansımı nasıl etkinleştirebilirim.E postaya gelen seri no ve ürün kodunu giriyorum ancak ondan sonraki aşamada nasıl aktivasyonyapacağımı bi türlü bulamadım.

Bu aşamadan sonra 2 seçenektede hata alıyorum sanırım bilgisayarı kaydetmem gerekiyor tam anlıyamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.

2016-02-26 23-03-28 FlexNet License Finder.png

Mesaj 6 / 26

tnr_ktl
Explorer
Explorer
Kabul edilen çözüm

networks license manager ı kurarrak sorunu çözdüm.

Mesaj 7 / 26

Anonymous
Uygulanamaz
Bilgisayar format attıktan sonra Error 10 hatası alıyordum. Yukarıda anlatıldığı gibi aynen yaptım. 1 dakika sonra yeni aktivasyon kodum mail olarak geldi. Problemim çözüldü. Ne yapacağım konusunda çok dertliyken bir anda bütün keyfim yerine geldi. Çok teşekkür ederim.
Mesaj 8 / 26

Anonymous
Uygulanamaz

5.2.2 kodlu autocal lt 2011 lisans sorunu yaşıyorum.

Daha önce yüklüydü.Bilgisayara mavi ekran geldikten sonra tekrar açmaya çalışırken sorun veriyor.

Yardımınıza ihtiyacım var.

0 Beğeni
Mesaj 9 / 26

Anonymous
Uygulanamaz
Öncelikle merhaba aynı hata bende de olmuştu format attık yükledim ama
lisansı olmamıştı autocad destekten yardım aldım ekran görüntüsünü çekip
yolladım lisans anahtarının hatasını bana baştan lisans anahtarı verdiler
onu girdim sorun düzeldi sen de böyle bi yol izle..
0 Beğeni
Mesaj 10 / 26

tugba.baser
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Autodesk ürünleri için herhangi bir nedenden dolayı tekrar aktivasyon almak durumunda kalıyorsanız “Autodesk Lisans Aktivasyon Problemi Dokümanı” bu konuda size yardımcı olacaktır.

1. Autodesk’in resmi sitesi üzerindeki http://otto-production-customer.mybluemix.net/?quick_link linkine giriş yapalım.

2. Form&FAQ penceresi altındaki bilgileri, eksiksiz şekilde bize en uygun seçenekleri seçerek dolduralım.

1.jpg

Bunlar;

First Name: Autodesk hesabındaki kontrat yöneticisinin ismini girelim.

Last Name: Autodesk hesabındaki kontrat yöneticisinin soyismini girelim.

Email: Autodesk hesabındaki kontrat yöneticisinin mail adresini girelim.

Phone Number: Size ulaşılabilecek telefon numarasını girelim.

Product Name: Aktivasyonunu yapmak istediğimiz Autodesk ürününün ismini seçelim.

Product Year: Aktivasyonunu yapmak istediğimiz Autodesk ürününün versiyonunu seçelim.

Your Serial Number: Aktivasyonunu yapmak istediğimiz Autodesk ürününün seri numarasını girelim.

Request Code: Aktivasyon ekranında çıkan kodu girelim.

Email Associated with the Serial Number: Seri numarası ile ilişkili email adresini girelim.

REQUEST A CODE: Aktivasyon kodu talebinizi Autodesk’e iletebilirsiniz.

veya

CHAT WITH AGENT: Autodesk yetkilisi ile canlı yazışma ekranına geçebilirsiniz.

veya

CREATE A CASE: Autodesk’e çağrı açabilirsiniz.

3. Tüm bu işlemlerin Autodesk tarafına ulaştığını gösteren içerisinde işlem numarasını içeren mailin gelmesi ile süreç başlayacaktır.

4. Sistem probleminizi iki iş günü içerisinde çözerek belirtmiş olduğunuz mail adresinize Aktivasyon Kod’unuzu içeren maili gönderecektir.

***Autodesk ürünleri ile ilgili teknik destek, satın alım ve diğer tüm sorularınız için [email protected] mail adresini kullanabilirsiniz.

0 Beğeni
Mesaj 11 / 26

Anonymous
Uygulanamaz

İyi çalışmalar

Yukarıdaki açıklamaları okudum açıkcası pek birşey yapamadım. Benim şöyle bir sorunum var. Ben bu yıl içerisinde programı yükledim fakat bazı sebeplerden dolayı formatladım şimdi programı yükledim lisans anahtarımı girip kurulumu yaptım. Kurulum tamamlandıktan sonra programı çalıştırınca benden deneme sürümünü kullandın lisans anahtarını gir dedi ne yapacağımı şaşırdım. Rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

0 Beğeni
Mesaj 12 / 26

tugba.baser
Advocate
Advocate

Merhaba,

Öncelikle lisanslama modelinize bakmamız gerekiyor. Bildiğiniz üzere Autodesk yazılımlarında 2016 yılı içerisinde kademeli olarak tamamen abonelik (1-2-3 yıllık kiralık lisans)  modeline geçildi. Link üzerinden yapılan aktivasyon işlemi eski versiyon kalıcı lisanslar için geçerlidir. Yeni versiyon abonelik lisansınız varsa  Autodesk Account hesabınızdan işlemlerinizi yenileyebilirsiniz. Konu ile ilgili aşağıdaki link üzerindeki ihtiyacınız olan video başlığını inceleyebilirsiniz. http://www.penta.com.tr/markalar/autodesk/videolar/

0 Beğeni
Mesaj 13 / 26

Anonymous
Uygulanamaz

hocam lisanlamada sıkıntı var yardım lazım lütfen

0 Beğeni
Mesaj 14 / 26

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor
Merhaba
lisans tipi nedir network mü yoksa standalone mu ?
Hata mesajı ekran görüntüsü var mıdır ?

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn

MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

0 Beğeni
Mesaj 15 / 26

Anonymous
Uygulanamaz

lütfen  şu lisansa çözüm pls

0 Beğeni
Mesaj 16 / 26

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @Anonymous

Yaşadığınız problemi ekran görüntüsüyle birlikte yeni bir konu açarak belirtirseniz daha hızlı yardımcı olabiliriz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

Mesaj 17 / 26

Anonymous
Uygulanamaz

network   ekran fotosu  atmaya çalışıyorum  net  yavaş 

0 Beğeni
Mesaj 18 / 26

Anonymous
Uygulanamaz

autocad 2017 lisans işlemi yaparken böyle bir hata çıkıyor. sorunu çözmeme yardım eder misiniz 

0 Beğeni
Mesaj 19 / 26

Gokhan_Kaya
Mentor
Mentor
Merhaba
Aşagıda paylaştıgım linkteki adımları yaparak aktivasyon işlemini tekrarlatabilirsiniz

https://knowledge.autodesk.com/search-result/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Forcing-re-activation-of...

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ("Accept as Solution") seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ("Kudo") ile ödüllendirin.

Gökhan Kaya
Tehcnical Manager
Autodesk Inventor Certified Professional 2015
LinkedIn

MSI WS 60 i7 Quadro M2000M

0 Beğeni
Mesaj 20 / 26

Anonymous
Uygulanamaz

Merhaba arkadaslar ben revit 2015 indirdim öğrenci lisansımla aktive etmiştim ancak aradan bir ay sonra aktivasyon yenileme mesajı geldi aktive et tıklıyorum hata veriyor yardımlarınız bekliyorum teşekkürler 

0 Beğeni