3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

V-RAY RENDER SORUNU

9 YANIT 9
Yanıtla
Mesaj 1 / 10
Anonymous
13367 Görüntüleme, 9 Yanıt

V-RAY RENDER SORUNU

Merhabalar,

Sahnem perspektifteyken ve vraylight kullanarak render aldığımda sahnem görünüyor. Fakat physical camera koyup render almaya kalktığımda renderim siyah ekran çıkıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Kameranın önünde obje yok. 

İyi çalışmalar.

9 YANIT 9
Mesaj 2 / 10
izzetalsan
cevap verdi: Anonymous

Merhaba Eda hanım ilk olarak vray ayarları içinde GI sekmesi enable olsun 

2. olarak ta fiziksel kamera kullanıyorsanız, fiziksel kamera ayarlarınıza dikkat edin. ayrıca eklediğiniz vray ışığının multipler değerini arttırıp deneyin.

İzzet ALŞAN
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
Mesaj 3 / 10
Anonymous
cevap verdi: izzetalsan

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Gı sekmesini enable yaptım. Fiziksel kamera ayarlarını f-number 8,0 shutter speed 200 ( bunu 100 olarakta denedim),Iso ayarını 100 yaptım. Sahnem aşağıdaki gibidir.Işık yüksekliğiyle de oynadığımda sorun değişmedi. 

Active shade modeda render aldığımda da bir sonuç elde edebiliyorum, production modeda siyah. Sanırım kamera ayarlarımda bir eksik var ama henüz çözemedim. 

sahne.pngrender sonucurender sonucu

Mesaj 4 / 10
izzetalsan

herhangi bir sorun olmaması lazım. peki render ayarlarınızı da gösterme imkanınız varmı ? mümkünse onlarn ekran görüntüsünüde ekleyin. birde sahneye standart kamera ekleyerek te render almayı deneyin. 

İzzet ALŞAN

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
Mesaj 5 / 10
Anonymous

Standart kamera ile de siyah ekran alıyorum. Render ayarlarım; adaptive image sampler.pngframe buffer.pngglobal illumination.pngglobal switches.pngimage sampler.png

Mesaj 6 / 10
izzetalsan

Eda hanım render ayarlarınız dan kaynaklı olduğunu sanmıyorum yalnız

adaptive image sampler min max değerlerinizi 1 e 100 yapmışsınız onu 1 e 4 olarak değiştirin. vray de problem görünmüyor kamera da da öyle. global illumination değerlerinizden primary engine yi irradance map olarak değiştirin altta irradance map ayarları açılır onun da değerini very low yaparak değiştirip tekrardan render alın.

İzzet ALŞAN

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
Mesaj 7 / 10
Olcay.Kuk

Merhaba @Anonymous

Sorun çözüldü mü? Eğer öyleyse doğru cevabı çözüm olarak işaretlemenizi rica ederiz. 

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

Mesaj 8 / 10
Anonymous

Dediklerinizi uyguladım ama sorunu çözemedim. V-rayı yeni kurmuştum, belkide kurulum kaynaklı bir sorun. İlginiz için teşekkür ederim.

Mesaj 9 / 10
Anonymous
cevap verdi: Olcay.Kuk

Merhaba Olcay Bey,

Maalesef, söylenilenleri uygulamama rağmen sorunu çözemedim. Eğer tahmin ettiğim gibi kurulum hatasından kaynaklıysa, bilgilendirme yaparım. 

İyi Çalışmalar.

Mesaj 10 / 10
Anonymous

Merhaba  bu sorun yayınlnalı çok olmuştur belki, aynı durum benim başımada geldi. Ürün renderları için önceden çalıştığım bir sahnede yaşandı bu olay, tekrar ilaveler yaparak aynı ayarlarda aynı teknik özelliklerde materyalleri olan bir sahneydi, vray next render seçeneğini, gpu render olarak seçip deneme renderi aldım ve tekrar vray next renderi aktive edince kendiliğinden düzeldi. saygılar

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report