3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Progressive ve Bucket Rendering

1 YANIT 1
Yanıtla
Mesaj 1 / 2
kgokhangurbuz
2853 Görüntüleme, 1 Yanıt

Progressive ve Bucket Rendering

Progressive ve Bucket Render modları & farkları

Progressive Rendering zaman içinde gittikçe artan bir örnekleme sistemiyle görüntü oluşturan bir sistemdir. Geçtiğimiz yıllarda ağırlıklı olarak yalnızca GPU yani ekran kartları tarafından kullanılan sistem artık CPU yani ana işlemci tarafından da kullanılabilir haldedir. Bazı sistemler CPU ve GPU'ları bir arada kullanabilirler.

 

Bu metodu kullanabilen render motorları azdır, ancak özellikle sektörde fazlaca yaygın olan V-Ray gibi gelişmiş render motorları Progressive modunu kullanabilirler.

prog1.jpg

 

En büyük avantajı görüntü oluşturulurken işlemi durdurulabilmesi ve tam ekran bir görüntünün önizleme / tamamlanmış görüntü olarak elde edilebilmesini sağlamaktır.

 

En büyük dezavantajı ise Distributed Rendering'e genellikle dahil olamayan bir sistemdir. Ancak günümüzde çoğu render motoru bu özelliği de desteklemeye başlamıştır.

 

Bucket Rendering ise rendering işlemini gerçekleştirebilmek adına küçük kutucuklarla "kare kare" ilerleyerek işlem yapar. Özellikle Global Illumination ya da Final Gather gibi dolaylı aydınlatma hesaplarının yapılmasından sonra görünür hale gelen bu kutucuklar, CPU'nun hesapladığı işlemi görsel olarak oluşturarak sıradaki yerlerine geçerler.

 

Her kare tüm hesaplamanın ortaya çıkardığı final görüntüyü oluşturur, ancak parça parça oluşturulan bu görüntüler görüntünün tamamı hakkında fikir vermeyebilirler, dolayısıyla bazı hatalar ancak render işlemi bittiğinde ya da tamamlanmaya yaklaştığında (ki bu süreç uzun olabilir) görülebilir.

 

Rendering işleminde görülen Bucket sayısı CPU'da bulunan fiziksel ve sanal çekirdek sayıları toplamı kadardır.

RenderBuckets.jpg

 

 

 

K. Gökhan GÜRBÜZ

Autodesk Certified Professional

 

Etiketler (4)
1 YANIT 1
Mesaj 2 / 2
Anonymous
cevap verdi: kgokhangurbuz

Gökhan bey,

Peki bu samplerlar render ı direkt olarak etkiler mi? Hangi sampler ı kullanmamız gerektiğine neye göre karar verebiliriz? Yardımcı olursanız memnun olurum. İyi Günler

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report