3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

LUT (Look Up Table) Kullanımı Dersi

1 YANIT 1
Yanıtla
Mesaj 1 / 2
SerdarHakann
2003 Görüntüleme, 1 Yanıt

LUT (Look Up Table) Kullanımı Dersi

Merhaba arkadaşlar.

 

Son dönemde sıkça bizlere sorulan sinematik renk tonlarını pratik yöntemlerle elde ederek çalışmalarımıza farklı etkiler katabileceğimiz, bu konu hakkında bilgi edineceğimiz bir ders hazırladık sonunda.

 

Color Correction işlemlerini hepimiz biliyor ve uyguluyoruz. Temelde renk doğruluğunu yakalamak için yaptığımız bu işlemlerle parlaklık, doygunluk, karşıtlık gibi parametreleri düzenleyerek istediğimiz etkiyi almayı amaçlıyoruz. Bu derste üzerinde duracağımız konu ise Color Grading olarak adlandırılan profesyonel işlemler zinciridir. Ancak bu işlemlerin gerektirdiği seviyede bilgi ve beceriye sahip olabilmek tahmin edildiği gibi sağlam bir birikim ve deneyim gerektirir. Biz ise son kullanıcaya pratik çözüm olarak sunulmuş LUT dosyaları ile işlem yaparak ihtiyacımızı karşılayacağız. LUT dosyaları (Look-Up Table ) en kısa tabirle “Hazır renk şablonları”dır. İşlenmemiş ham görseller üzerinde hazır filtrelenmiş bir görüntü elde etmek için yardımcı programlar bünyesinde kullanılır.

 

Şu an ücretsiz olarak kullanımımıza sunulan Google Nik Collection ve Analog Efex programlarını sizin için ele alacağız. Ücretli veya ücretsiz olarak temin edilebilen LUT dosyaları çalışmanıza uygun olarak mükemmel sonuçlar vermeyebilir. Söylediğimiz gibi Color Grading bir dizi işlemi içeren ve arka planı profesyonellik gerektiren kapsamlı çalışmalardır. Birkaç LUT dosyası deneyerek istediğimiz sonucu yakalayamadığımız böyle zorlu sahneleri manuel olarak işlemek gerecektir.

 

1.jpg

 

2.jpg

 

3.jpg

 

4.jpg

 

5.jpg

 

6.jpg

 

7.jpg

 

8.jpg

 

9.jpg

 

Yazar: Tesla Studio - Serkan ÇELİK

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.

Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.

3D Generalist |Serdar Hakan.NET | Serdar Hakan AKADEMİ |


serdarhakanakademi
Etiketler (4)
Etiketler (6)
1 YANIT 1
Mesaj 2 / 2
yasinsafak
cevap verdi: SerdarHakann

Bilgi için teşekkürler

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report