3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

İp Ucu > Autodesk 3Ds Max Light Lister Kullanımı

0 YANIT 0
Yanıtla
Mesaj 1 / 1
SerdarHakann
565 Görüntüleme, 0 Yanıt

İp Ucu > Autodesk 3Ds Max Light Lister Kullanımı

Merhaba ;

 

Bu yazımız'da yoğun çalışmalarınız arasın da işinizi kolaylaştıracak olan ve sahnenizde ki tüm ışıkları tek panel üzerinden  yönetmenizi sağlayan Light Lister Menüsünü inceliyoruz.

 

Light Lister aşağıda resim de görünen menüdür, bu menü ile sahneniz deki tüm ışıkları tek pencere üzerinden yönetebilirsiniz. Tabi isterseniz sadece belirli ışıklar üzerinde de oynama ve değişiklikler yapmanız mümkün, Light Lister'in size sunduğu imkanlara değinelim zaten kullanımı oldukça basit bir panel;

 

Configuration : Bu alan size değişiklik yapmak istediğiniz ışıklar için seçim hakkı veriyor, All Lights, Selected Lights, General Settings gibi.

 

Lights : Bu alan light listeri ilk açtığınız da sahnede mevcut olan ışıkları gösterir ve o ışıklar üzerinde değişiklik yapmanızı sağlar, sahnenize sonradan ışık eklerseniz refresh butonuna basmanız yeterli olacak ve yeni ışığınız listede gözükecektir. Gözüken her ışığın ismi altında değişiklik yapabileceğiniz tüm seçenekler mevcut, ışık renginden tutun da gölge değerleri, multipier değerlerine kadar bir çok ayarları değiştirebiliyorsunuz.

 

Evet yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi özellikle kalabalık ve yoğun sahnelerde Light Lister ile ışık seçme bulma gibi sorunlardan kurtulursunuz.

 

light_lister.png

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.

Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.

3D Generalist |Serdar Hakan.NET | Serdar Hakan AKADEMİ |


serdarhakanakademi
Etiketler (4)
Etiketler (4)
0 YANIT 0

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report