3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

3ds Max V-ray render kapanma sorunu

7 YANIT 7
Yanıtla
Mesaj 1 / 8
Anonymous
2040 Görüntüleme, 7 Yanıt

Anonymous
Uygulanamaz

3ds max  v-ray ile render almaya calısıyorum render kalitesini biraz arttırdıgım zaman program kapanıyor max  sürümü ve vray sürümünü deiştirdim hata almaya devam edıyorum region render ile küçük parçalar halinde render alabiliyorum 

3ds max 2015 -  vray 3.60.03

0 Beğeni

3ds max  v-ray ile render almaya calısıyorum render kalitesini biraz arttırdıgım zaman program kapanıyor max  sürümü ve vray sürümünü deiştirdim hata almaya devam edıyorum region render ile küçük parçalar halinde render alabiliyorum 

3ds max 2015 -  vray 3.60.03

7 YANIT 7
Mesaj 2 / 8
izzetalsan
cevap verdi: Anonymous

izzetalsan
Advisor
Advisor

Gökhan bey ram yetmiyor olabilir. Klavyede 7 tuşuna basınca çalışma ekranınızda sol üst köşede poligon sayısı yazar. Oradaki poligon sayısını bize belirtebilir misiniz ? Ayrıca bilgisayar özellikleriniz nedir ?

İzzet ALŞAN
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
0 Beğeni

Gökhan bey ram yetmiyor olabilir. Klavyede 7 tuşuna basınca çalışma ekranınızda sol üst köşede poligon sayısı yazar. Oradaki poligon sayısını bize belirtebilir misiniz ? Ayrıca bilgisayar özellikleriniz nedir ?

İzzet ALŞAN

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
Mesaj 3 / 8
Anonymous
cevap verdi: izzetalsan

Anonymous
Uygulanamaz

5700 poligon bi sahnede (degişik sanelerdede aynı sorun) solidrock ile 2000-1125 çözunürlük quality good renderda sorun  yasıyorum (son sahne ıcın gecerli)

sistem 

ryzen 1800x

ram 16gb 3000mhz  not:(render  sırasında pc donma sorunu oldugu ıcın mhz 2133 yaptım o sorunu çözdum )

gtx 1080 

0 Beğeni

5700 poligon bi sahnede (degişik sanelerdede aynı sorun) solidrock ile 2000-1125 çözunürlük quality good renderda sorun  yasıyorum (son sahne ıcın gecerli)

sistem 

ryzen 1800x

ram 16gb 3000mhz  not:(render  sırasında pc donma sorunu oldugu ıcın mhz 2133 yaptım o sorunu çözdum )

gtx 1080 

Mesaj 4 / 8
izzetalsan

izzetalsan
Advisor
Advisor

Tavsiyem solid rock gibi eklentileri kullanmamanız yonunde. Açıkçası hiç tavsiye ettiğim birşey değil. En azından bunun yerine vray quick settings kullanın eğer render ayarlarını hiç bilmiyorsanız .

İzzet ALŞAN

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
0 Beğeni

Tavsiyem solid rock gibi eklentileri kullanmamanız yonunde. Açıkçası hiç tavsiye ettiğim birşey değil. En azından bunun yerine vray quick settings kullanın eğer render ayarlarını hiç bilmiyorsanız .

İzzet ALŞAN

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
Mesaj 5 / 8
Anonymous

Anonymous
Uygulanamaz

söylediginiz şekilde bir kaç sahnede render aldım sorun cıkmadı manuel olarak ayarlayıp aldıgım sahnelerdede sorun  cıkmıstı  hangı ayar sebep olabilir nerede  yanlıs yapıyorum anlayamadım 

0 Beğeni

söylediginiz şekilde bir kaç sahnede render aldım sorun cıkmadı manuel olarak ayarlayıp aldıgım sahnelerdede sorun  cıkmıstı  hangı ayar sebep olabilir nerede  yanlıs yapıyorum anlayamadım 

Mesaj 6 / 8
izzetalsan

izzetalsan
Advisor
Advisor

sahneniz hakkında daha detaylı bilgi yazabilir misiniz ? poligon sayısı kaplamaların subdivs değeri. Ayrıca vray ayarlarınız nedir ?

İzzet ALŞAN

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
0 Beğeni

sahneniz hakkında daha detaylı bilgi yazabilir misiniz ? poligon sayısı kaplamaların subdivs değeri. Ayrıca vray ayarlarınız nedir ?

İzzet ALŞAN

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
Mesaj 7 / 8
Anonymous

Anonymous
Uygulanamaz

1.900.000 poly daha fazla yada daha az olan sahnelerde var render ayarlarıda asagı yukarı böyle     Ekran Görüntüsü (2).pngEkran Görüntüsü (3).png

0 Beğeni

1.900.000 poly daha fazla yada daha az olan sahnelerde var render ayarlarıda asagı yukarı böyle     Ekran Görüntüsü (2).pngEkran Görüntüsü (3).png

Mesaj 8 / 8
izzetalsan

izzetalsan
Advisor
Advisor

bucket image sampler da max subdivs i 4 yapın. noise thresholdu 0,01 bucket with 64 e 64 olsun

GI altında irradance map değerinizi low yapın 50 ye 20 light cache altından retrace değerinizi ise 2 olarak tekrar denermisiniz

İzzet ALŞAN

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
0 Beğeni

bucket image sampler da max subdivs i 4 yapın. noise thresholdu 0,01 bucket with 64 e 64 olsun

GI altında irradance map değerinizi low yapın 50 ye 20 light cache altından retrace değerinizi ise 2 olarak tekrar denermisiniz

İzzet ALŞAN

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report