3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

3ds Max - Şeffaf Görüntü sorunu

6 YANIT 6
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 7
bulentyalcin3455
581 Görüntüleme, 6 Yanıt

3ds Max - Şeffaf Görüntü sorunu

Merhaba. Environment üzerinden arkaya resim atıyorum. VrayOverrideMtl ile aynı resmi zemine atıp gölge oluşturuyorum. Buraya kadar her şey normal. Sahneye çizmiş olduğum objeyi attığımda şeffaf görünüyor. Yani resimde olduğu gibi objenin arkasındaki alan görünüyor. Alt+X komutunu denedim fayda etmedi bilginize. Sorunumu çözen olursa sevinirim.

 

 

 

@bulentyalcin3455 , konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Şeffaf Görüntü"

Etiketler (2)
6 YANIT 6
Mesaj 2 / 7
Byteman
cevap verdi: bulentyalcin3455

Zemine gölge atmak için kullanmanız gereken malzeme VrayMtlWrapper. 

 

Override Material, panelinde görünen bileşenleri hesaplarken o bileşeni farklı bir malzemeden alınmış gibi göstermeyi sağlıyor. 

 

Misal veriyorum, bir ahşap yaptınız kızıl renkli bir ağaç dokusu var, bu etraftaki tüm yüzeylere rengini yansıtıyor. Kızıllık fazla ağır bastı, bunu azaltmak istediniz. (Vray'de daha başka bir kaç milyon 😂 yolu da olmakla birlikte...) Override Material'in GI kanalına, etrafa yansıtacağı rengi "bu kızıl ahşaptan olmasın da daha açık bir ağaç dokusu varmış gibi yansıtsın" diye, GI bileşenine farklı kaplamaya sahip bir diğer malzeme atıyorsun. Bunun gibi, yahut yansıması farklı bir malzemenin tadı gibi olsun diyebiliyorsun.

 

Bu şekliyle kastıra kastıra Base Material fon resmi olsun da, efendime söyleyeyim gölgesi yansıması şundan gelsin diyerek belki benzer etkiyi almayı deneyebilirsin ama sonuçta bunun her bileşenine atanmış olan şey birer malzemedir. Malzemeler de ışıktan etkilenir, yerine göre yansıma bileşeni yansıma alır...

 

Fona düşermiş gibi zemine düşecek gölge, kusursuz olarak fona düşmelidir. Eğer zeminde ekstra malzeme özellikleri olursa aldığı ışığa göre ton farkları olur. Bu arada o modelin neden şeffaf çıktığını açıklamıyor bu. O modele de mi override material atanmış? Ya da başka nerelere atanmış ki acaba model üzerinde arkadaki resmi gösteiriyor?

Bi bakalım. Zemine standart bir malzeme attığınızda yine böyle mi görünüyor?

Mesaj 3 / 7

Merhaba @bulentyalcin3455 


Probleminizle ilgili @Byteman tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Diğer topluluk kullanıcıları da bu doğrultuda doğru yanıtı öğrenmiş olur ve fayda sağlanmış olunur.


Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri ve daha detaylı bilgilendirici yanıtlar almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!


Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi


Mesaj 4 / 7
bulentyalcin3455
cevap verdi: Byteman

Merhaba. Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Söylediklerinizi denedim ama hala değişen bir durum yok. Önceki max versiyonları ile yaptığımda sorun olmuyordu ama bunu cidden anlayamıyorum. Baska bir projede tekrar yaptım ve yine aynı hata oldu. Baska bir çözüm yolu denemek lazım. Teşekkür ederim. 

Mesaj 5 / 7
Byteman
cevap verdi: bulentyalcin3455

Sahneyi yollamanız mümkün olur mu? Bi bakalım, yardımcı olmaya çalışalım.

O kadar çok yerden çeşitli özelliklere müdahele edilebiliyor ki, sırayla uygun denemeleri yapmak lazım, bazen bir tek kutucuk basılı kalmış oluyor ve soruna sebep oluyor. Bir sürü denemeye rağmen bir küçük şey engel oluyor. 

 

 

 

Mesaj 6 / 7
bulentyalcin3455
cevap verdi: Byteman

Tabiki. Eve geçince gönderirim 🙂
Mesaj 7 / 7

Merhaba @bulentyalcin3455 

 

Sorununuz çözüldü mü? Son durum hakkında bilgi paylaşmanızı rica ederiz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!


Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi


Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report