Duyurular
Planlı bakım nedeniyle, Autodesk Community 17 Ekim saat 08:00'den itibaren yaklaşık 1 saat boyunca erişime kapalı olacaktır. Bu süre zarfında gösterdiğiniz sabrınız için teşekkür ederiz.
3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

3ds Max - scroll tuşuyla hareket etmek istediğimde sahne kayboluyor

7 YANIT 7
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 8
artesamimarlik
653 Görüntüleme, 7 Yanıt

3ds Max - scroll tuşuyla hareket etmek istediğimde sahne kayboluyor

sahnede çalışırken scroll tuşuyla hareket etmek istediğimde sahne kayboluyor sonra top görünüme geçip viewcube ile hareket etmeye çalışıyorum. sahneye kamera eklediğimde yine sahne kayboluyor kameraya tıkladığımda target kısmında nancm yazıyor ve değiştiremiyorum. kameranın koordinatlarına baktığımda da nancm yazıyor. bu sorunu ilk defa yaşadım çözümü nedir?

 

@artesamimarlik, konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "3dsmaxde kamera yerleştirdiğimde targetta nancm yazıyor, scroll tuşuyla sahnede hareket ettiğimde de sahnede koordinatlarda nancm yazıyor ve sahne boş sadece top görünüme geçince görünüyor objeler"
 

7 YANIT 7
Mesaj 2 / 8

Merhaba @artesamimarlik sahne ile ilgili bir problem mi yoksa 3ds max genel probleminiz mi anlayabilmek için, boş bir sahnede deneyebilirmisiniz? Eğer sahne ile ilgili bir problem olduğunu anlayabilirsek, mevcut sahneyi boş bir sahneye Merge ederek düzgün bir sahneye alabiliriz. 

Serhat Gümüş
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature


Mesaj 3 / 8
Byteman
cevap verdi: artesamimarlik

NaN, bir yazılım tabiri. Bir sayısal değer dönüşü beklenen yerde sayı harici (String ($)) bir değer geldiğinde Not a Number, yani "Bir sayı değil" anlamında NaN görünür. @serhatgumus 'ün dediği gibi bu oturuma has programın bütünlüğü bozulmuş olabilir. Çalışma sırasında malum veriler hafıza bölümlerine yazılır, oradan alınır, kullanılır, değiştirilir, geri yazılır. Hafızadaki bilginin bütünlüğü bir sebeple bozulursa bu olabilir. Sayı beklenen bir hafıza adresinden başka biçimde bir veri gelmiştir. Bu durumda kapatıp açarsanız düzelmesi beklenir. Düzelir de, aynı sahne açılınca onda oluyorsa bir MaxScript virüsünden şüphe ederim. Sahneyi Merge ile yeniden alarak düzeltmeyi denerim.

Lakin programın bir bölümü de bozulmuş olabilir. Bu durumda sıfır sahnede de aynı ibareyi görürsün. O vakit baştan kurmak gerekir.

Mesaj 4 / 8
Olcay.Kuk
cevap verdi: artesamimarlik

Merhaba @artesamimarlik 

Sorununuzla ilgili @serhatgumus ve @Byteman  tarafından çözüm önerileri sunuldu. Eğer çözüm işe yaradıysa, lütfen "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak yanıtlayınız. Sorununuz devam ediyorsa, lütfen güncel durumunuzu paylaşınız.
 

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!


Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi


Mesaj 5 / 8
artesamimarlik
cevap verdi: Olcay.Kuk

Sahneyi boş bir dosyaya merge ettiğimde de aynı sorunu yaşadım fakat başka bir dosyada bu sorunu yaşamadım bu sahneyle alakalı bir sorun sanırım. kaldırıp yeniden kurmak gerekecek büyük ihtimalle. teşekkür ederim yardımınız için

Mesaj 6 / 8
Byteman
cevap verdi: artesamimarlik

Sahneyi problemli haliyle yollamayı düşünür müsünüz? Bakalım başka bir bilgisayarda da oluyor mu? Hatta bir tek nesneyi Merge edip, yeniden o şekilde olduğuna kanaat getirirseniz o tek nesneyi de yollayabilirseniz. 

Bir ihtimal virüs de olabilir, eğer eski bir sürüm kullanıyorsanız. Onu da anlarız. 

Mesaj 7 / 8

https://we.tl/t-sJbZXfxv5r

dosya boyutu çok olmasın diye sadece modeli gönderdim kaplamalar vs çıkmayabilir. Siz de bi deneyebilirseniz sorun benim programımda mı yoksa sahnede mi onu anlayabiliriz umarım. Teşekkür ederim ilginiz için

Mesaj 8 / 8
Byteman
cevap verdi: artesamimarlik

Tekrar selamlar,

Elinize sağlık, epey emek vermişsiniz. 

Dokular yok dediğiniz gibi, ayrıca 651 mb'ı bulan 25 Cosmos Asset'leri yok dedi. Onu indir diyebiliyorsunuz lakin ilerlemiyor her nedense. Başka eksikler de var.

 

Asıl konuya gelirsem, bende NaN gibi bir ibare çıkmıyor. Bu haliyle hiç bir sorun varmış gibi görünmüyor ancak bu eksikler yüklendiğinde değişkenleri karıştırıyor olabilirler. Bende Max 2024 var. Resimdeki elementler eksik.

 

Mental Ray olan üç tanesi seçilip Remove denebilir sende de çıkıyorsa. Diğer üçü ise belki NaN çıkmasının sebebi olabilir. 

 

Byteman_0-1716302268355.png

MultiScatter 'ı kontrol ederdim ben ilk, zira Scatter komutları belli var olan noktalara değil de sayısal olarak çözümlenen noktalara dağıtıyor nesneleri. Düz bir modelde sorun olmayabilir ancak Multi Scatter'ın koordinat verisini algılayamadığı bir ara modifier olsa, o vakit sorun olabilir. Tabi hiç alakasız birşey de olabilir yani. 

 

Bir de sahneyi bir temizleme aracı ile temizlemekte fayda görüyorum. Max çok çöp biriktiriyor. Corona 11'de bir Cleaner gelmiş o olabilir yoksa Prune Scene temizlik yapar.

 

Corona CLeaner ile temizledim takıldı kaldı. Prune Scene ile denerken önce basit çöpleri temizledim hafızayı falan Sonraki kalan 4 tanesinden biri kilitliyordu. Onu da anladık ki Anim Keys takılmaya yol açıyormuş. Missing Objects Missing Bitmaps ve Missing Plugins'i temizle demedim çünkü aslında eksik olmayan eksik şeyler var. 🙂

 

Byteman_1-1716302657001.png

 

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report