3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

3ds Max - render ve material editörde uyarılar

5 YANIT 5
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 6
yfirdevs079
455 Görüntüleme, 5 Yanıt

3ds Max - render ve material editörde uyarılar

Ekran görüntüsü 2024-07-15 152910.pngEkran görüntüsü 2024-07-15 153945.png

 

İyi günler hocam.Rander alacağımda bir uyarı verdi ve devam et dedikten sonra bazı malzemelerimin materıal edıtorunde ve randerımda kırmızı yazılı görünüyor hocam.

 

 

 

 

 

 

@yfirdevs079, konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "İyi günler hocam.Rander alacağımda bir uyarı verdi ve devam et dedikten sonra bazı malzemelerimin materıal edıtorunde ve randerımda kırmızı yazılı görünüyor hocam."

Etiketler (2)
Etiketler (1)
5 YANIT 5
Mesaj 2 / 6
GurkanYAZICI
cevap verdi: yfirdevs079

Merhaba @yfirdevs079 

Materyallerin olduğu render motoru kurulu değil yada lisans süresi bitmiş olabilir.

Gürkan YAZICI
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

3D Artist

Mesaj 3 / 6
yfirdevs079
cevap verdi: yfirdevs079

Yok hocam yine olmadı.

 

Mesaj 4 / 6
GurkanYAZICI
cevap verdi: yfirdevs079

Hangi render motorunu kullanıyorsanız onun kaplamasını atın hatalı olana sağlamasını yapmış oluruz hata varsa yine ona göre çözüm üretebiliriz.

Gürkan YAZICI
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

3D Artist

Mesaj 5 / 6
izzetalsan
cevap verdi: yfirdevs079

Merhabalar, Rendering altından environment kısmına gelin. Kısayolu 8 dir. Sonrasında açılan pencerede effects kısmına gelin. Bu brightnes contrass efektlerini göreceksiniz. Tek tek seçip silin. Sonrasında düzelecektir.

İzzet ALŞAN
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature




Free 3D Model
3D Eğitim
PBR Textures from Texturebox.com
Free PBR Textures
Free Textures
Mesaj 6 / 6
Byteman
cevap verdi: yfirdevs079

@yfirdevs079 Burada iki farklı sorun var. Malzemenin kırmızı görünmesi slottaki malzemenin kendisini render eden renderer ile uyumsuz olduğu izlenimini uyandırıyor.

Sahneyi render eden renderer ile Material Editor slotlarını render eden renderer farklı seçilebilir.

 

Böyle bir sorun , sadece material editor u render eden render sisteminin uyumsuz seçilmesi halinde de böyle olabilir. @GurkanYAZICI hocanın anlattığı durum da bu. Yanlış seçildiği gibi kurulu olmadığında ya da lisans ile ilgili bir sorun olduğunda da bu şekilde kırmızı malzeme örnekleri görürsünüz. Daha detaylı incelerseniz uyumsuz olanın tam olarak ne olduğunu görebilirsiniz. Uyumsuz malzeme gibi uyumsuz bir Map kullanılınca da aynı durum olabilir.

 

Resim fazla detay vermiyor ancak Plaster White S... Plaster White Stucco herhalde, malzeme ya da kaplamanın da Autodesk malzemelerinden biri olabilir hissi veriyor. Tabi bu isimde bir malzeme ya da kaplama görmedim- yine de isim direkt Autodesk malzemelerinin isim şekline benziyor. Daha revaçta olan rendererlarla bu malzemeler direkt uyumsuzdur. 

 

Diğer sorun ise @izzetalsan hocanın ifade ettiği konu ile ilgili.

"Kaydedilen dosya formatı Brightness and Contrast efekti ile uyumlu değil" diyor. Burada kaydedilenden kasıt dosyayı kaydetmesini ayarladığınız dosya formatı değil- kaydetmek için bir format seçmeseniz de bu hata çıkardı. Buradaki kaydedilen dosya formatı, üzerine bu efektin sonradan uygulanacağı render görselinin geçici olarak kaydedildiği Framebuffer yani render penceresidir. 

 

Effects penceresinden erişilen efektlerin çoğu, eski 24bit (LDR) Max Scanline Renderer ve halefleri için oraya konmuş efektlerdir. Bunlar RGB ana renk bileşenlerini Scanline Renderer gibi, 0-255 arası toplam 256 renk / kanal şeklinde ifade eden sisteme göredir.

Kullandığınız renderer ise 32 Bit RGBA (HDR) render alıyor demeye getiriyor.Framebuffer render görselini, geçici olarak, çok sayıda ve istendiği kadar da  arttırılabilen veri kanalına sahip EXR dosya formatı olarak tutar.  Bu format renkleri Floating point (kayar noktalı, daha aşina tabiriyle ondalık formunda) tutabilen yapıdadır. 

 

LDR efektlerini HDR rendererlarda kullanamazsınız yahut etki doğru çıkmaz diyor. ELma ile armut toplanmaz gibisinden. Çünkü render pikseli atıyorum 0.132, 0.765, 1.0 gibi bir biçimde kayar noktalı piksel değerleri verirken efekt 14,125,255 gibi renk değerlerini anlıyor. Birini diğerine oranlamak olasıdır ancak efektler sorunlu çıkar, 

Byteman_0-1721144270012.png

 

Sizde çok sayıda Brightness contrast efekti eklenmiş gibi. Bunların hepsini seçip silin. 

 

Burada bir dizi başka şey de bu soruna yolaçabilir - herhangi bir noktada bu efektlerle bir ilişkisi bulunan yüksek renk derinlikli (floating point formunda) ne varsa bu uyumsuzluğu size bildirir. 

Malzemenin kırmızılığı ile ilgili olarak malzemeleri ve eklenmiş kaplamaları inceleyin. Kırmızı olan şey ne?

 

Dediğim gibi tahminim Autodesk Architectural Material lardan birisidir. 

 

Normalde bu malzemeleri Show Incompatible (Uyumsuzları göster) işaretlemeden görmemeniz gerekir ama belli ki içeri alınan modelle gelmiş.

Byteman_1-1721146158143.png

Bu işaretliyse eski tip ya da başka rendererlara ait malzemeler de görünür.

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report