3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

3ds Max Referans resmi koyamıyorum

6 YANIT 6
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 7
mk360kl
457 Görüntüleme, 6 Yanıt

3ds Max Referans resmi koyamıyorum

Merhabalar 3ds Max 2020  de referans resmi koyabiliyordum eskiden fakat daha sonra koyamamaya başladım. Mecburen materyallerden texture atıp öyle yapıyordum şuanda onu da yapamıyorum texture boyutu çok küçük bir şekilde çıkıyor ne yapmam lazım?

Etiketler (2)
6 YANIT 6
Mesaj 2 / 7

Merhaba,

Materyal ataması sonrası obje’ye tıklayarak Modifier List sekmesinden uvw map değerlerini girerek kullanabilirsiniz.

Mesaj 3 / 7

Hocam eskiden uvw map atmadan tam oturuyordu plane nesnesine. Birde resmi sürükleyip üzerine bırakınca neden gelmiyor? Referans resmi bu şekilde atılıyor bildiğim kadarıyla. 

Mesaj 4 / 7

Görsel'i masaüstü veya herhangi bir klasörden sürükleme yöntemi ile objenin üzerine atama yapabilirsiniz.

Mesaj 5 / 7

Jpeg formatında bir görsel ile sorunsuz işlem yapabildim. Sizin görsel png formatında olduğu için uyumluluk sorunu olabilir. Aynı görseli jpeg formatına dönüştürerek deneyebilir misiniz? 

Mesaj 6 / 7
mehmetakiftoplu
cevap verdi: mk360kl

Merhaba @mk360kl 

@muratcanyeniarascom'a ek olarak. 

Herzaman ölçülendirmede istediğimiz sonucu alamayız manuel müdahale etmek gerekebilir bazen

"UVW Map" üzerinden  "Real- World Map Size" aktif ederekte kontrol edebilirsiniz.

mehmetakiftoplu_1-1725869596875.png

İyi çalışmalar

Mehmet Akif TOPLU
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Mesaj 7 / 7
izzetalsan
cevap verdi: mk360kl

Enu klasörünüzü silip max i resetlemeyi deneyin.

İzzet ALŞAN
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report