3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

3ds Max Mac sürümü 2020 ?

4 YANIT 4
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 5
Anonymous
11590 Görüntüleme, 4 Yanıt

3ds Max Mac sürümü 2020 ?

Merhaba,

 
Ben yıllardır windowsta 3ds Max kullanan bir kullanıcıyım. Lakin şartlar gereği windowstan macos’a geçtim. Tabi ki daha önceden macos ta çalışmadığını biliyordum.
Şuanda 3dmax kullanamıyorum çünkü mac sürümü yok. Yetkilileriniz yıllardır ha geldi ha gelecek. Çıktı çıkacak dediler durdular. Yani bunun son durumu nedir güncel durumu nedir öğrenebilir miyiz ? Bir çok kullanıcınız sırf mac versiyonu yok diye mac’e geçemiyor. Bi çok kullanıcıda macte yok diye “boşa yatırım yapmam” deyip max kullanmıyor. Yani sesimizi daha nereye duyurabiliriz. Nice programın mac sürümü varken yıllardır neden ısrarla 3dsmax mac sürümü gelmiyor ?
 
Müjdeli haberlerinizi bekliyorum.
İyi çalışmalar...
4 YANIT 4
Mesaj 2 / 5
styegen
cevap verdi: Anonymous

Ben autodesk'in bunu yapmak istediğini fakat Apple tarafında gerekli destek sağlanmadığı için yapılamadığını duymuştum. Ne kadar doğru bilemiyorum. Şöyle düşünün programı yaptıktan sonra mac ile gelen güncellemeler, uyumluluk vs. stabil çalışması için apple firmasıyla bir iş birliği sürecinde olunması gerekiyor. Microsoft ile bu var,fakat burada sorun appledan kaynaklı diye duydum. Belki de rekabet gereği böyle bir durum vardır. Adobe ile çalışıyorlar sonuçta, bilemiyoruz arka planda neler oluyor. Şöyle düşünelik Autodesk'te durumdan haberdar sonuçta, Mac sürümü olsa onlarda kullanıcı kitlesinin artacağının farkında, niye yapmasınlar ki? Autocad vs. çalışıyorken 3ds max çalışmaması, sanıyorum apple ile işbirliği olan başka bir firmanın rekabet şartlarıyla ilgili olabilir.

Mesaj 3 / 5
Anonymous
cevap verdi: styegen

Farklı bi bakış açısı. Dediğiniz gibi olsa Maya ve Autocad'inde desteklenmemesi gerekir. Ayrıca Adobe'de 3ds Max gibi muadil bir program yok. 3ds Max muadili hemen hemen her program Mac desteklerken Autodesk programları içinde en babası desteklenmiyor. Tam bir saçmalık ve fiyasko İnşaAllah en kısa zamanda bu sorunu düzeltirler çünkü 2010 yılından beridir insanlar bir beklenti içinde. Cevap verdiğiniz için Teşekkürler. Sağlıkla kalın...

Mesaj 4 / 5
Anonymous
cevap verdi: Anonymous

Autocad vb programların Mac de nasıl stabil ve kullanıcı dostu şekli ile çalıştığını hepimiz biliyoruzdur sanırım. Inventor Mac kullanıcıları için diğer Autodesk uygulamalarına bakılırsa olmazsa olmaz bir uygulama fakat gerek SolidWorks gerekse Inventor programı için firma OSX adına yıllardır herhangi bir atılım yapmıyor. Bana kalırsa bunun tek nedeni AUTODESK'in Microsoft'dan güzel bir ödeme alması. Düşünsenize, endüstriyel tasarımın artık Mac üzerinde global hale geldiğini?  Bu çok ama çok büyük bir değişim. Sizce Microsoft bunu kabullenebilecek yapıda bir firma mı? Parasını verip yıllardır firmayı el altında tutuyorlar gibime geliyor. Bir Mac sever ve kullanıcısı olarak Inventor ve SolidWorks gibi uygulamaların OSX'e transferini iple çekiyorum açıkcası (Çok zor olsa da). Nedenlerini gerçekten tasarımla uğraşanlar yada tek platformu benimsemiş kullanıcılar bilir. Apple da olsa Microsoft'da olsa herkes kullanıcı yerine kendi çıkarlarını düşünmek zorunda sanırım... Bu da bizim alehimize olan bir durum olarak yıllarca belki talep ettiğimiz fakat ulaşamayacağımız birşey olacak. Buradan Apple'a ufak bir gönderme..! Varını yağunu ortaya koy, ya yeni bir Inventor yarat, yada Inventor'ı artık Mac kullanıcıları için kullanılabilir hale getir. Productivity adı altında reklamını yaptığınız makinelerinizin hakkını Photoshop gibi basit uygulamalarla süslemek yerine, Inventor gibi profesyonel platformları sloganınızın parçası haline getirin... 

Mesaj 5 / 5
kemalturan01
cevap verdi: Anonymous

3ds Max artık m1 işlemciler için çalışır hale gelmesi lazım ......

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report