3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

3ds max gerçekçi yansıma nasıl yapılır

2 YANIT 2
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 3
hakaner
274 Görüntüleme, 2 Yanıt

3ds max gerçekçi yansıma nasıl yapılır

Merhaba,

ilginç bir soru sormak istiyorum. bir salon render alındıgını farz edin. kamera cama doğru olsun yada olmasın ama render da cam gorunuyor. dışarıda hava kararmak üzere. salon daha aydınlık olduğundan yanan ışıklardan dolayı ve bu cama oda ıcındekı esyaların yansıması düşüyor. belirli belirsiz. 

şimdi sorum şu. biz render ayarlarından, obje yada kamera ayarlarından sen bu camı render et, fakat sadece yansıttığı belirli belirsiz görüntüyü render et ve transparan olarak bana ver. bende o goruntuyu alıp herhangı bır camın ustune koyduğumda sanki iç mekanın camdaki gibi bir yansıması olsun. bu tarz birşey mümkünmü.  neden boyle bırserye  ihtiyacım vara gelirsek, yüzlerce hatta binlerco cam ürünleriyle mockup hazırlayacağım. şimdi üstünde yansıma olsun diye her ürünü render alamam. bunu photoshopta actıons ıle cok hızlı bır sekılde halledecegım . ama mekandakı objelerın yansımasıda ustunde desen olan cam objelerın ustunde gorunmesı cok daha gercekcılık hıssı verecek. ınternetten bır resım buldum ve yazıya ekledım. burada cam urun ustune pencereden sızan bır ısık konmus. yanı pencere yansıması. bu oldukca kolay.ama bu urun bır mekanda olsa ornegın mutfakta, ortamda olan objeler cama yansıma yapması cok daha hoş bir durum... ornek olarak ıkıncı bır resım ekledm. cam urun ustunde mavı kırmızı beyaz gıbı belırlı belırsız bır yansıma var. benım ıstedığımde bu. yazdıklarımı okudugumda cok sacma bırsey istiyormuşum gibi geldi ama belkide bir yolu vardır. 

insallah bır caresi vardır.. 

şimdiden tesekkur ederım.Screenshot 2022-05-31 220848.jpgresim 2.jpg

 


@hakaner 

Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "yansıma"

2 YANIT 2
Mesaj 2 / 3
GurkanYAZICI
cevap verdi: hakaner

Merhaba @hakaner 

Dışarıya HDRİ veya birşey atamadıydanız render kayıt ederken targa uzantılı kaydedin zaten Photoshop ile açtığınızda Seç sekmesinden seçimi yükle dediğinizde yansıma ve camı seçecektir CTRL+I ile tam tersini seçerek silebilirsiniz.

Gürkan YAZICI
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

3D Artist

Mesaj 3 / 3
hakaner
cevap verdi: GurkanYAZICI

Merhaba Hocam. render edip (1. resim)  dediğinşz şekilde '' targa'' formatında kaydettım.

photoshopda actıgımda goruntu bu sekılde ( 2.resim / siyah beyaz)

-3. resim (işaretli yer)1. resim1. resim2. resim2. resim3.resim3.resimben sadece buradaki yansıma olsun render sonrası istiyorum. ne kırmızı top olsun nede sagdaki cam. sadece sağdaki camdaki kırmızın topun yansıması olsun.

Mümkün mü.?

 

 

biraz kurcaladım. mantık tam doğru değil gibi ama yapmak isteğim goruntuye sahip oldum. (son resim)

98.jpgyardımlarınız için teşekkür ederim

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report