Duyurular
Planlı bakım nedeniyle, Autodesk Community 17 Ekim saat 08:00'den itibaren yaklaşık 1 saat boyunca erişime kapalı olacaktır. Bu süre zarfında gösterdiğiniz sabrınız için teşekkür ederiz.
3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

3Ds Max Color Management

2 YANIT 2
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 3
muratgnttkkn
389 Görüntüleme, 2 Yanıt

3Ds Max Color Management

900f7b14f205a0e30e3ad2e538af9503.jpeg

01046e4eb62129baca7d01168f6c40a7.jpeg

Merhaba! Max 2021 kullandığımda GAMMA LUT sekmesi ve ayarlarım görseldeki gibidir. Fakat Max 2024'e geçtiğimde sekmenin değiştiğini görüyorum. Ne kadar DISPLAY GAMMA kısmını 1.0 yapsam da çalişma alanımdaki, render'ımdaki ve material (kaplamalarımdaki) renkler çok karanlık ve koyu gözüküyor ve istediğim gibi çıkmıyor. 2021 görseldeki gamma lut ayarıyla aldığım sonucu 2024 de nasıl alabilirm. 2024 de herşey birbirine karıştı. Desteğinizi bekliyorum.

Etiketler (2)
Etiketler (2)
2 YANIT 2
Mesaj 2 / 3
cuneyt.ozdas
cevap verdi: muratgnttkkn

Merhaba,

 

2021'de kullandiginiz ayarlar dogru degil, LUT secenegini sectiginiz halde bir lut dosyasi belirtmemissiniz. Bu durumda renklerin duzgun sekilde gorundugune emin olamayiz.

Destekledigimiz LUT formati artik kullanilmayan bir format oldugu icin bu destegi 2024'de kaldirdik ve cok daha modern OCIO tabanli, gelismis bir color management sistemi ekledik.

 

Cok cok ozel bir kullanim sekliniz yoksa hem yeni hem eski max versiyonlarinda display gamma ayarlarini 2.2 de tutmanizi siddetle oneririm, bu gunumuzdeki hemen her monitorun kullandigi sRGB standardidir.


Cuneyt Ozdas
Principle Software Engineer
Mesaj 3 / 3
Olcay.Kuk
cevap verdi: muratgnttkkn

Merhaba @muratgnttkkn 

 

Probleminizle ilgili @cuneyt.ozdas tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Diğer topluluk kullanıcıları da bu doğrultuda doğru yanıtı öğrenmiş olur ve fayda sağlanmış olunur.


Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri ve daha detaylı bilgilendirici yanıtlar almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!


Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi


Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report