3ds Max & Maya - Türkçe
Autodesk 3Ds Max ve Maya Forumlarına Hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler 3Ds Max ve Maya konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

3ds Max - 3 Boyutlu Objemde sorun çıkıyor

2 YANIT 2
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 3
mhmmt.mt.gl63
306 Görüntüleme, 2 Yanıt

3ds Max - 3 Boyutlu Objemde sorun çıkıyor

3ds Max'de Chaos Cosmos'dan indirdiğim objeler tek renk görünüyor. bunun çözümü nedir. yardımcı olabilir misiniz?

 

 

@mhmmt.mt.gl63 , konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "3 Boyutlu Objemde sorun çıkıyor"

Etiketler (1)
2 YANIT 2
Mesaj 2 / 3
Byteman
cevap verdi: mhmmt.mt.gl63

Selam,

 

Bunun çeşitli sebepleri olabilir. 

Öncelikle bir kare render alarak sebebi araştırmaya başlayabilirsiniz. Eğer renderda kaplamalar görünüyorsa ve herhangi bir kaplama dosyasını bulamadığına dair bir uyarı da gelmiyorsa anlayın ki, sadece viewportlarda kaplamaların görünmesine mani olan şu üç durumdan biri olmuştur. :

 

1. Material Editor'de, dokuları göstermeyi sağlayan Show Shaded Map in Viewport tuşu basılmamış olabilir,

2. Sahneyi kaplamalar olmadan gösteren bir görüntüleme modu (Performance) aktif olabilir,

3. Tüm sahne bazında malzemeleri, geçici olarak  kaplamasız şekilde göstermemeyi sağlayan Materials/Shaded Materials without Maps işaretli olabilir.

 

4. Ayrıca tüm bunların yanında aklıma gelmeyen daha sıradan bazı sebepler de olabilir. Mesela nesne rengi gri olup, gölgelendirilmiş ekranlarda nesne rengini göstermeyi sağlayan Display Color - Object Color olarak belirlenmiş de olabilir.

Resimde tüm maddeleri işaretledim.

 

Byteman_0-1712995287959.png

 

Şayet render sırasında yahut dosyayı açtığında kaplamaları bulamadığına dair mesajlar verirse, bu durumda kaplamaları bulamıyor olabilir.  Başka bir bilgisayardaki Cosmos'tan alınmış modeller içeren sahneyi açmaya kalktığınızda, sizde o model indirilmemiş olduğunda kaplamaları bulamayabilir.

Bunun yanısıra Cosmos, klasörlerini, Chaos üyeliğini yaptığınız bilgisayardaki kullanıcı adına tescil ediyor olduğundan farklı bir kullanıcı adına sahip bilgisayarın klasör yapısına sahip sahne değişik bir bilgisayarda sizi kullanıcı adınızla giriş yapamaz. Kullanıcı adını değiştirmemiş olmanıza rağmen bazen de iki kurulum arasında birinde Microsoft OneDrive bulut hizmeti devreye alınıp diğerinde alınmadıysa, klasör yapısı farklı olacağından Cosmos hiç açılmaz.

Cosmos modelini indiriyor, açabiliyor ama göstermiyorsa, kaplamaların olduğu klasörü bir sebepten bulamıyor diye düşünürüm, ancak dediğim gibi indirme aşamasına kadar geliyorsa, klasör belirtmelerinde de sorun olmasını beklemem. 

Bu durumda, malzemeleri tek tek inceleyip neyi nerede arıyor, neden bulamıyor bakmanız gerekir. 

 

Bu işe yardımcı olması için, File/Reference/Asset Tracking Toggle menü komutu ile erişilen Asset Tracking den faydalanabilirsiniz. 

Mesaj 3 / 3
Olcay.Kuk
cevap verdi: Byteman

Merhaba @mhmmt.mt.gl63 

Probleminizle ilgili @Byteman tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Diğer topluluk kullanıcıları da bu doğrultuda doğru yanıtı öğrenmiş olur ve fayda sağlanmış olunur.

Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri ve daha detaylı bilgilendirici yanıtlar almanız mümkün olur.
 

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!


Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi


Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report