Ben 3ds max 2018 ve vray 3.60.03 kullanıyorum. Vray adv üzerinden cpu olarak alıyorum renderlarımı.
Bilgisayar sistemim;
Windows 10 Pro 64bit (10.0,Yapı 15063)
Intel Core i7-6950X CPU 3.00GHZ (20CPUs)
32GB Corsair Vengeance LPX DDR4 Ram
Asus X99-A II Anakart Bios Türü AMI EFI - Bios Sürümü 1003
800 Watt Power Supply
Tüm driver larım güncel.
Normal render alıken bir sıkıntı yaşamıyorum fakat çözünürlük artınca ve sahnem çok kalabalıksa render alırken görüntü gidip geliyor sürekli ve maxteki vieport çalışma ekranım beyaz oluyor modelim sahnem kayboluyor bunu düzeltmem için dosyayı kapatıp tekrar açmam gerekiyor her defasında.
Buda yaşadığım hatayı gösteren interenette paylaştığım video.
Ekran kartını 1070Ti dada denedim ondada aynı power supply değiştirdim gene aynı hatayı alıyorum. Normal çözünürlükte renderları alabildiğim halde bu sorunu yaşamam can sıkıcı. Ve çözemiyorum haziran 2017 den beri.
https://www.youtube.com/watch?v=TfqfSIPzd8k
Çözüldü! Çözüme gidin.
Ben 3ds max 2018 ve vray 3.60.03 kullanıyorum. Vray adv üzerinden cpu olarak alıyorum renderlarımı.
Bilgisayar sistemim;
Windows 10 Pro 64bit (10.0,Yapı 15063)
Intel Core i7-6950X CPU 3.00GHZ (20CPUs)
32GB Corsair Vengeance LPX DDR4 Ram
Asus X99-A II Anakart Bios Türü AMI EFI - Bios Sürümü 1003
800 Watt Power Supply
Tüm driver larım güncel.
Normal render alıken bir sıkıntı yaşamıyorum fakat çözünürlük artınca ve sahnem çok kalabalıksa render alırken görüntü gidip geliyor sürekli ve maxteki vieport çalışma ekranım beyaz oluyor modelim sahnem kayboluyor bunu düzeltmem için dosyayı kapatıp tekrar açmam gerekiyor her defasında.
Buda yaşadığım hatayı gösteren interenette paylaştığım video.
Ekran kartını 1070Ti dada denedim ondada aynı power supply değiştirdim gene aynı hatayı alıyorum. Normal çözünürlükte renderları alabildiğim halde bu sorunu yaşamam can sıkıcı. Ve çözemiyorum haziran 2017 den beri.
https://www.youtube.com/watch?v=TfqfSIPzd8k
Çözüldü! Çözüme gidin.
mehmetakiftoplu tarafından çözüldü. Çözüme gidin.
customize ardından preferences i seçip oradan da viewports ta alt kısımda choose driver bölümünün ekran görüntüsünü ekler misiniz ? ekran kartı driverınız güncel değil mi ?
İzzet ALŞAN
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.
customize ardından preferences i seçip oradan da viewports ta alt kısımda choose driver bölümünün ekran görüntüsünü ekler misiniz ? ekran kartı driverınız güncel değil mi ?
İzzet ALŞAN
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.
İzzet bey teşekkür ederim cevabınız için, bilgisayardaki tüm sürücüler güncel, istediğiniz dosyaları da yolluyorum size.
İzzet bey teşekkür ederim cevabınız için, bilgisayardaki tüm sürücüler güncel, istediğiniz dosyaları da yolluyorum size.
Merhaba aynı sorun bende de var nasıl çözülür bu sorun çözüm bulunabildi mi?
Merhaba aynı sorun bende de var nasıl çözülür bu sorun çözüm bulunabildi mi?
Merhaba @Anonymous
Bazen donanımsal sorunlar olabiliyor veya sahnedeki objelerden sorun çıkartan olabiliyor. Tabi bunları ayıklamak kontrol etmek ayrı bir zaman ve uğraş.
Farklı bir sürümde denediniz mi acaba ?
2020 2021 2022 gibi ?
Artı olarak
Grafik modunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz?
İlgili makale
3dsMax Resetleme Sıfırlama
Bunları bir deneseniz sorununuza çözüm olabilir.
İyi çalışmalar.
Mehmet Akif TOPLU
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.
Merhaba @Anonymous
Bazen donanımsal sorunlar olabiliyor veya sahnedeki objelerden sorun çıkartan olabiliyor. Tabi bunları ayıklamak kontrol etmek ayrı bir zaman ve uğraş.
Farklı bir sürümde denediniz mi acaba ?
2020 2021 2022 gibi ?
Artı olarak
Grafik modunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz?
İlgili makale
3dsMax Resetleme Sıfırlama
Bunları bir deneseniz sorununuza çözüm olabilir.
İyi çalışmalar.
Mehmet Akif TOPLU
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.
Merhaba ben sorunumu çözdüm dediğiniz gibi birçok sebep var ben şansa fark ettim. Sorun şu ram lerde xmp olarak frekansları yükselttiğimde (3600mhz) bu sorunu yaşadım bende xmp yi otomatik değil de manuel ayarla 3600mhz in bir alt seçeneğini yaptım ve düzeldi. Fakat bunu anlayana kadar çok sorun çektim 🙂
Merhaba ben sorunumu çözdüm dediğiniz gibi birçok sebep var ben şansa fark ettim. Sorun şu ram lerde xmp olarak frekansları yükselttiğimde (3600mhz) bu sorunu yaşadım bende xmp yi otomatik değil de manuel ayarla 3600mhz in bir alt seçeneğini yaptım ve düzeldi. Fakat bunu anlayana kadar çok sorun çektim 🙂
Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.