Vray 3.50 Render Alırken Program Kapanıyor

Anonymous
Uygulanamaz
3.654 Görüntüleme
5 Yanıt
Mesaj 1 / 6

Anonymous
Uygulanamaz

Herkese merhabalar.Ben 3dsMax in 2017 sürümünü, vray olarak ta 3.50.04 sürümünü kullanıyorum.Bugün yaptığım bir iç mekan projesinde render almak istedim.Fakat render işlemi başladıktan sonra program kendi kendine kapanıyor malesef.Ne yaptımsa bir türlü olmadı.Render ayarlarında GI(Global illumination) kısmında

Primary Engine: Irradiance MAP

Secondary engine: Light cache  olarak ayarladığımda mümkün değil render almıyor.Program kapanıyor.Ama bu ayarları değiştirdiğimde kalitesizde olsa bir render alıyor.

Bilgisayarımın modeli ve özellikleri:

Monster Tulpar T7 V14.1 17.3''

İşlemci: 8.nesil, i7-8700k, 4.7 GHz
Ekran belleği: 6gb , 192-bit
Ekran Kartı: GDDR nVIDIA GeForce GTX1060
RAM: 16GB

Screenshot_1.pngScreenshot_2.pngScreenshot_3.pngScreenshot_4.png

Yardımcı olursanız çok sevinicem

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
3.655 Görüntüleme
5 Yanıt
Replies (5)
Mesaj 2 / 6

SerdarHakann
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Merhaba Bu tarz problemler genel de sahneler de kullanılan hazır modellerdeki uyumsuzluklardan kaynaklanabilir, siz önerim kullanmış olduğunuz varsa hazır modelleri tekrar kontrol etmenizdir, sahnenizin kapanmasına sebep olabilir, render süresinin uzamasına gereksiz prepass almasına sebep olabilir kontrol edebilir misiniz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.

Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.

3D Generalist |Serdar Hakan.NET | Serdar Hakan AKADEMİ Türkiyenin Online Eğitim Akademisi |

serdarhakanakademi
Mesaj 3 / 6

Anonymous
Uygulanamaz

Çok teşekkür ederim.Söylediğiniz gibi hazır modelleri tek tek kontrol ettim.Bir kaç tanesi sahne ve farklı ışık kaynağı ile gelmişti.Onları düzelttim ve sorun çözüldü  🙂 . Tekrardan çok teşekkür ederim

Mesaj 4 / 6

SerdarHakann
Advisor
Advisor

Biz teşekkür ederiz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.

Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.

3D Generalist |Serdar Hakan.NET | Serdar Hakan AKADEMİ Türkiyenin Online Eğitim Akademisi |

serdarhakanakademi
Mesaj 5 / 6

Anonymous
Uygulanamaz

Merhaba bu hazır modelleri nasıl kontrol ettiniz acaba, material editörden malzemelerne mi bakmamız gerekiyor anlayamadım. Aynı sorunu ben de yaşıyorum. 

0 Beğeni
Mesaj 6 / 6

Anonymous
Uygulanamaz
hazır modelleri nasıl kontrol edebiliriz peki
0 Beğeni