Move komutu eksen seçememe problemi

akbassmusa
Contributor Contributor
6.586 Görüntüleme
5 Yanıt
Mesaj 1 / 6

akbassmusa
Contributor
Contributor

Merhaba, Dün 3dsmax 2018 yüklemesi yaptım, normalde 2019 kullanıyorken bir problem yoktu ama 2018 de eksen seçemiyorum. Move komutundayken perspektif ekranında 3 ekseni otomatik seçili veriyor ve top penceresindeyken yine move komutunde xy eksenini seçili veriyor. Ben örneğin sadece x ekseninde öteleme yapmak istiyorum ve xy veya z gibi? Bunu nasıl düzelteceğim, 2019 da böyle değidli.move problemi1.pngMove sorunu.png

6.587 Görüntüleme
5 Yanıt
Replies (5)
Mesaj 2 / 6

akbassmusa
Contributor
Contributor

şöyle ki, 2.5-3 yakalamaları açıkken xyz eksenini birden yakalıyor. tek tek eksenlerde oynama yapamıyorum fakat 2.5-3 yakalamaları kapalıyken aynı sorun olmuyor?

0 Beğeni
Mesaj 3 / 6

izzetalsan
Advisor
Advisor

Musa bey üst menüde snaplere gelin sağ tıklayın sonrasında açılan menude options bölümüne gelin oradan da ekte gösterdiğim ayarı aktif hale getirin. Düzelecektir inşAllah. 

İzzet ALŞAN
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
Mesaj 4 / 6

eren_egemenk
Enthusiast
Enthusiast

Merhabalar birden fazla objeyi seçtiğinizde move ekseninde sorun olursa ekteki görselleri uygularsan olur nesneleri local yapınca farklı yönlere dağılabilirler eğer öyle olursa o zaman group yapıp autogrid te bir box çizip local bölümünden pick yaparak pivot yönünü düzeltebilirsin.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.

1111.JPG2222.jpg6666.jpg7777.jpg33333.jpg44444.jpg55555.jpg

0 Beğeni
Mesaj 5 / 6

eren_egemenk
Enthusiast
Enthusiast

Merhabalar konuyu şuan daha net anladım xyz kordinatları için axis constraints açık olmalı

sağ tarafta boşlukta sağ tıklarsanız orada çıkan axis constraints açıp pencerenin solunda noktalardan tutup üst panele yerleştirip orada mıklatıslı xy resimde görüldüğü gibi yaparsanız sorun çözülür.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.

zzzzz.jpg

0 Beğeni
Mesaj 6 / 6

izzetalsan
Advisor
Advisor

Musa bey önerdiğimiz çözüme bakabildiniz mi ?

İzzet ALŞAN
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Oyun Geliştirme
3D Eğitim
PBR Textures
Free PBR Textures
Free Textures
0 Beğeni