Missing uyarısı

Missing uyarısı

Anonymous
Uygulanamaz
4.382 Görüntüleme
6 Yanıt
Mesaj 1 / 7

Missing uyarısı

Anonymous
Uygulanamaz

3d max çalışma alanıma masaütünde bulunan hazır modeli sürükleyip Merge yaptım. attığımda bir sıkıntı olmadan çalıştım. daha sonra Max i açıp kapattığımda Missing External Files uyarısı verdi. Browse dediğimde de Configure Externel File Paths çıkıyor. Ne yapmam gerekir?

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (3)
4.383 Görüntüleme
6 Yanıt
Replies (6)
Mesaj 2 / 7

serhatgumus
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @Anonymous dediğiniz gibi sahneye Merge etmiş olduğunuz modelin üzerinde atalı olarak gelen kaplamalar var ve sahneyi açtığınızda bunu bulamadığını eğer yerini biliyorsanız manuel tanımlamanızı istiyor. Bu kaplamaları kullanmak istemiyorsanız Remove All diyerek silebilirsiniz. (Bu işlemi Asset Tracking kısmından da yapabilirsiniz.) Eksik olarak sorduğu kaplamaları sahnenizi kaydettiğiniz dizinin içerisine veya sahnenizin bulunduğu dizinde Maps klasörü açarak buraya kopyalarsanız otomatik görecektir ve hata almazsınız. 

Serhat Gümüş
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Mesaj 3 / 7

SerdarHakann
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

@Anonymous Sahnenizde kullandığınız modelde kullanılan kaplamaları bulamadığını söylüyor manuel olarak elle tanıtmanız lazım kaplamaların kayıtlı olduğu yeri belirterek, örnek olarak d klasöründe gibi....

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.

Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin.

3D Generalist |Serdar Hakan.NET | Serdar Hakan AKADEMİ Türkiyenin Online Eğitim Akademisi |

serdarhakanakademi
Mesaj 4 / 7

Anonymous
Uygulanamaz

Hocam denedim fakat yapamadım bir yerde hata-eksik yapmış olabilirim detaylı anlatabilir misiniz?

0 Beğeni
Mesaj 5 / 7

Anonymous
Uygulanamaz

Hocam dediklerinizi uyguladım Asset Tracking  (ekte) fakat hala File Missing diyor. nerde hata yapmış olabilirim?

bir yerde hata yapıyorum ama bulamıyorum

maps dosyası ekledim da ekledim fakat doğru dizin mi onda da emin değilim

0 Beğeni
Mesaj 6 / 7

serhatgumus
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

merhaba @Anonymous File missing yazan kaplamaları seçip sağ tıklayıp Set Path diyerek kaplamaların olduğu dizini seçip OK dediğinizde, eğer göstermiş olduğunuz dizinde bu kaplamalar var ise File missing yerine Found olarak yazacaktır yanında.

Serhat Gümüş
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? Bu gönderiyi beğenmekten çekinmeyin.
Sorunuz başarıyla yanıtlandı mı ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Mesaj 7 / 7

Anonymous
Uygulanamaz

Serhat Hocam sorunum düzeldi

çook teşekkür ederim...