3dsMax Art Render Yardım (Render Elements)

Anonymous
Uygulanamaz
1.614 Görüntüleme
3 Yanıt
Mesaj 1 / 4

Anonymous
Uygulanamaz

Untitled.png

Herkese merhaba,

Öncelikle 3dsmax hakkında çok kapsamlı bir bilgim yok fakat render için Revit modellerimi 3dsmaxe atıp buradan render almayı düşünüyorum. Daha önce render motorları konusunda vray sketchup deneyimim olmuştu. Orada çok kullandığım Render Elements özelliği 3dsmaxte olduğunu öğrenince boşuna para vermemek için 3dsmaxe geçtim fakat şuan bir sorunla karşılaştım. Render Elemets kısmına hiç bir kanal ekleyemiyorum. Özellikle Material Id postproduction için olmazsa olmazım. Eğer yanlış anlamadıysam 3dsmaxin önceki sürümlerinde farklı bir render motoru kullanılıyormuş ve orada aradaığım özellikler fazlasıyla varmış, eski sürümlere mi dönmeliyim yoksa başka bir çözüm yolu önerebilir misiniz ?

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
1.615 Görüntüleme
3 Yanıt
Replies (3)
Mesaj 2 / 4

mehmetakiftoplu
Mentor
Mentor

Merhaba @Anonymous

Biraz Geç Bir Geri Dönüş Oldu Kusurubakmayın Lütfen,

Sorununuz İle İlgili Bilgiye Vermiş Olduğum Linkten Ulaşabilirsiniz...

Fırsatınız Var İse V-Ray Render Motoru Kullanmanızı Tavsiye Ederim .Daha Seri Bir Şekilde Kullanabilirsiniz..

Sorununuz Çözülmez İse Bilgilendirmenizi Rica Ederim

https://knowledge.autodesk.com/support/3ds-max/learn-explore/caas/CloudHelp/cloudhelp/2017/ENU/3DSMa...

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin!

Mehmet Akif TOPLU
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

0 Beğeni
Mesaj 3 / 4

Anonymous
Uygulanamaz

Attığınız link sanırım eski sürümler için geçerli. Çünkü son sürümde ki render motoru (ART) ,resimde gördüğünüz gibi, sadece noise filter element'ini eklememe olanak veriyor. Dediğiniz gibi V-ray kullanabilirim ama V-ray de daha fazla para demek. Program geliştiricileri bu kadar temel bir özelliği neden eklememişler gerçekten ilginç. 

0 Beğeni
Mesaj 4 / 4

mehmetakiftoplu
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

@Anonymous

Evet Size Yanlış Linki Atmışım Sanırsam  Yenilikler ile İlgili Linki Atıcaktım 

https://area.autodesk.com/blogs/the-3ds-max-blog/what039s-new-for-rendering-in-3ds-max-2017/

2017 İle Birlikte Geldi Zaten Çok Yeni Ama Rahat, Art Render Mantığı Ayarları daha

Hızlı Yapabilme daha ve iyi renderlar alabilme üzerine Geliştirilmiş bir render motoru'da diyebiliriz

Aslında Uzman Olan veya Olmayanda Rahat Kullanbilsin Diye.. 

Element Konusunda Cimri davranabilir tabi sizin sahnenize bağımlı olarak

Post production için Sınıfta Kalabilir sizi destekliyorum o konuda 🙂

Metal Ray'de Kullanabilirsiniz İsteğe Bağlı Programa Kurulabiliyor Ücretsiz Olarak Kullanabilirsiniz

( Normalde 2017 itibari ile kalktı ama isteğe bağlı kurulabiliyor.)

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" ile ödüllendirin!

Mehmet Akif TOPLU
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature