3ds Max - Görüntüleme kalitesi

mk360kl
Contributor Contributor
1.428 Görüntüleme
7 Yanıt
Mesaj 1 / 8

mk360kl
Contributor
Contributor

Blender+Cycles

Blender_Render_3.png

3ds Max+ Vray 5

image.png

Merhabalar  iki render alınırken de aynı açıda aynı dünya kullanıldı

Yukarıda da göründüğü gibi blender'da alınan render ile 3dsmax'de alınan render arasındaki fark çok bariz. Sorun ne tam olarak? Neden böyle bir fark oluyor yardım eder misiniz? Ne tarz değişikikler yapmam gerekiyor? Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.

@MK360KL Bu gönderi şu nedenle düzenlendi: @lauri_barnhart daha fazla topluluk üyesinin bu konuyu bulmasına yardımcı olmak için ürünü başlığa ekledi.

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
1.429 Görüntüleme
7 Yanıt
Replies (7)
Mesaj 2 / 8

3dtasarimokulu
Advocate
Advocate

merhaba, Blender'in kullandığı renk uzayı ile Vray'in kullandığı renk uzayı farklı oluyor.

Aynı şekilde 2 programında gamma değerleri farklıdır.  Temel farklılık buradan kaynaklıdır.
blender.jpgvray.jpg

0 Beğeni
Mesaj 3 / 8

mk360kl
Contributor
Contributor

Peki ayarlar nasıl olmalı? Şuanda benim ayarlarım sizinkiyle aynı.

Birde  bu gölge 3ds maxde neden oluşmuyor? Dünyanın rotasyonu da aynı ışığın geliş açısı da aynı sahnede başka bir ışık kaynağı yok .

mk360kl_0-1752767400667.png

Teşekkür ederim 🙂

0 Beğeni
Mesaj 4 / 8

3dtasarimokulu
Advocate
Advocate

ben iki programda da, defult ayarları paylaştım, Vray / Corona gibi render yazılımlarında genelde bu ayarlar kullanıcının değiştirilmesine gerek kalmadan ilk ayarları ile güzel sonuçlar vercek şekilde olur, ancak Blender'da durum biraz farklı orada kullanıcı biraz bu ayarları kurcalaması gerekebilir. 
size tavsiyem Vray'de Hdri yi 180 derece dönderip bide öyle denemeniz.

0 Beğeni
Mesaj 5 / 8

mk360kl
Contributor
Contributor

Yok hocam sonuç vermiyor.

Vray daha kaliteli olması gerekmez mi ?

Vrayde hiçbir ayarla uğraşmadım ama sonuç çok kötü.

0 Beğeni
Mesaj 6 / 8

lauri_barnhart
Autodesk
Autodesk

Merhaba @mk360kl,

Kontrol etmek ve hâlâ yardıma ihtiyacınız olup olmadığını veya sorunuza zaten bir çözüm bulup bulmadığınızı görmek istedim. Bir güncelleme sağlayarak daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa veya bir çözüm bulduysanız, aynı soruyu sorabilecek diğer üyelerin deneyimlerinizden öğrenebilmesi için lütfen bunu toplulukla paylaşın.

Herşey gönlünce olsun,

Lauri | Topluluk Yöneticisi

Lauri | Community Manager
0 Beğeni
Mesaj 7 / 8

GurkanYAZICI
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Render Görselleri Arasındaki Farklılık Üzerine Teknik Değerlendirme

İki görsel karşılaştırıldığında, en belirgin fark ışık yönü ve kaplama detaylarında ortaya çıkmaktadır. V-Ray ile alınan renderda ışığın doğrudan önden verilmesi, sahnede yapay bir parlaklık oluşturmuş ve yüzey yansımaları gerçeğe uygun olmayan şekilde belirginleşmiştir. Bu durum özellikle kumaş gibi mat yüzeylerde gerçekçilik algısını olumsuz etkileyebilir.

Blender (Cycles) ile alınan renderda ise ışık arkadan vurmakta; bu da daha doğal bir hacim algısı yaratmakta ve kumaş dokusunun gerçekçi şekilde görünmesini sağlamaktadır. Işığın bu yönü, materyal üzerindeki bump ve normal detaylarını daha başarılı biçimde öne çıkarmıştır.

Ayrıca V-Ray renderında kaplama detaylarının tam işlenmediği, özellikle bump veya displacement gibi yüzey etkilerinin yetersiz kaldığı görülmektedir. Bu da yüzeyin düz ve plastikimsi görünmesine sebep olmuş, dokusal derinlik kaybolmuştur.

Özetle:

• Işık yönü ve sertliği, görselin gerçekçilik algısını ciddi ölçüde etkiler.

• V-Ray sahnesinde ışığın önden vurması yapay bir parlaklığa, Cycles sahnesinde arkadan gelen ışık ise daha yumuşak ve derinlikli bir görünüme neden olmuştur.

• Bump ve yüzey detayları, Cycles renderda daha belirginken V-Ray renderda eksik veya yetersiz uygulanmıştır.

Gürkan YAZICI
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

3D Artist

0 Beğeni
Mesaj 8 / 8

lauri_barnhart
Autodesk
Autodesk

Merhaba @mk360kl,

@ tarafından sağlanan bilgilerGürkanYAZICI size yardımcı olur ve sorunuzu yanıtlar mı?

Cevabınız evet ise, lütfen "Çözüm Olarak Kabul Et" düğmesine tıklayın. Bu, diğer topluluk kullanıcılarının bu bilgileri bulmasına ve bunlardan yararlanmasına yardımcı olacaktır.

Güncellemediyseniz, lütfen bu mesaj dizisinde bir güncelleme yapmaktan çekinmeyin, böylece tüm topluluk üyeleri sorunuzun ilerleyişi hakkında bir güncelleme alır ve aradığınızı elde etmenize yardımcı olabilecek sonraki adımları önerebilir.

Herşey gönlünce olsun,

Lauri | Topluluk Yöneticisi

Lauri | Community Manager