TUĞLA DUVARDAN ÖNCE YER ALAN KABA SIVA VE MANTOLAMA

serhatergindogan
Advocate
Advocate

TUĞLA DUVARDAN ÖNCE YER ALAN KABA SIVA VE MANTOLAMA

serhatergindogan
Advocate
Advocate

Selamlar
      Ekte attığım resimlerden de görüleceği üzere önce betonarme döşemeyi ardından tuğla duvarları çizdim. Daha sonra kaba sıva ve mantolama olarak devam ettim.

Kaba sıva ve mantolamayı 2 ve 5 cm kalınlıklarında duvar malzemesi olarak tanımlayıp çizdim.

Ancak balkon tuğla parapet duvarı ile kolonun birleşmesi gereken yerde ,tuğla ile kolon arasında mantolama ve kaba sıva katmanları görünmekte. Bu detay nasıl düzeltilir.

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
958 Görüntüleme
7 Yanıt
Respuestas (7)

borakin1
Mentor
Mentor

Merhaba,

1-Parapet duvarınızı kolona kadar uzatın diğer duvara join ile birleştirin. Görsel olmaz ise join switch order yapın.

2-Kolonu çevreleyen kısma ayrı sadece çekirdeği mantolaması olmayan duvar ile çizmek mantolamayı ise ayrıca bir duvar tipi olarak çizmek olabilir.

3-Emin değilim ama orada duvarı gap ile parapet duvar kalınlığında ayırabilirsiniz.

Açıkcası çözüm yöntemi birden fazla olabilir bunların hiçbiri olmayada bilir bunları çizime başlarken önceden tasarlamış olmak gerekir. Kesin bir çözümü dosya olmadan söylemek mümkün değil. Çünkü duvar type'larınıza ait yapı hakkında da bir fikrimiz yok. 

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

0 Beğeni

idrisbahadur
Advisor
Advisor

Merhaba,

Muhtemelen en kısa yol, @borakin1 'ın 1 numaralı çözümü. Ama öncesinde duvarı mantolamadan koparacak şekilde geri çekip, kolonla birleşecek taraftaki mavi kontrol noktasına sağa tıklayıp disallow join dedikten sonra tekrar kolona kadar uzatmak ve sonrasında mantolama ile join demek. Düzelmezse switch join order demek. 

İdris Bahadur

EESignature

0 Beğeni

serhatergindogan
Advocate
Advocate

BİR İKİ PARAPETİ JOİN İLE YAPABİLDİM ,DİĞERLERİNİ SİLİP BAŞTAN ÇİZMEK ZORUNDA KALDIM,

0 Beğeni

idrisbahadur
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Açıkçası bu tür durumlar modelleme/imalat sırası sebebiyle ortaya çıkabiliyor. İnşaatta imalat sırası ne ise, modelleme sırası da aynı şekilde gidildiğinde istenilen detay görüntüsüne daha kolay ulaşılabiliyor. Örneğin bölücü duvarlar ve parapet duvarı örüldükten/modellendikten sonra mantolama ya da sıva işlemleri başlamalı. Bu şekilde, sizin örneğinizdeki duvar zaten kolonla bitişmiş ve bu elemanları kaplayan mantolama ve sıva imalatları sadece birbirine join'leniyor olacaktır.

İdris Bahadur

EESignature

serhatergindogan
Advocate
Advocate

inşaatki iş akışını birebir takip etmek lazım,haklısnız,(parapet duvarlarını mantolamandan önce çizdiğimi düşünmeme rağmen)bundan kaynaklı olabilir,ayrıca ben kaba sıva,mantolama v.s gibi bir sürü cephe elamanı kullandım,çok sıkda @borakin1 tarafından önerilen bir all join eklentisi kullanıyorum.Bu işlemini sık yapıncada bu tarz hatalar belki meydana çıkıyor olablir.

Sonuç olarak ,dedğinize katılıyorum,sahadaki iş akışına birebir uyulması gerekmekte,büyük ölçekli projelerde,benim anladığım kadarı ile, telafisi  mümkün olmayablir.

0 Beğeni

borakin1
Mentor
Mentor

Bence şöyle bir durum var ne için çizim yapılıyor? Bunun sorgulanması gerekli. Küçük ruhsat projelerinde, sadece  belediye onayı için çizim yapıldığından ve metraj istenmediğinden dolayı çok basit ve hızlı proje hazırlamak için join gibi basit yöntemleri kullanıyordum. Hatta bazı projelerde duvarların katmanlarına dahi önem vermiyordum. Sonuçta çıkacak veriler nedir ? bunun, proje oluşturma süreci başlamadan cevaplanması gerekir. Bu noktayı atlamayalım. Yani bir proje imalat yontemine göre 10günde hazırlanıyorsa daha basit ve hızlı yontemle 2günde hazırlanıyorsa bu iki projenin arasında görsel bir fark olmadığından, her ikiside onay merci nazarında aynı değeri görüyorsa, fazladan 8gün kaybetmenin gereği yok. Zaman herkes için çok kıymetli. 

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

0 Beğeni

idrisbahadur
Advisor
Advisor

Genel itibariyle katılıyorum. Model, amaca yönelik hazırlanmalı. Sunuş ortamı göz önünde bulundurulmalı. Ama amaç ne olursa olsun, konsept ya da ön proje aşamasını geçmiş bir projede teknik yanlış yapmamakta yarar var (konuyu açan arkadaşımızın sorduğu gibi mantolamaya bitişen duvarlar gibi). Bu proje özelinde de kaplamalar ve katmanlar önemsenmeye başlanmışsa en azından minimum ölçekte bir koordinasyon sağlanmalı. Bunların önemsenmemesi -özellikle uzun süreçli projelerde- sonradan birbiri üzerine gelen çalışmalarda hayat kurtarabiliyor. Uzun vadede zaman kazandıran bilgi de genelde imalat sıralaması bilgisi oluyor. Tabi metotlar hep tartışmaya açık 🙂 

İdris Bahadur

EESignature

0 Beğeni