Community
Arnold for Maya Forum
Rendering with Arnold in Maya using the MtoA plug-in.
cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

why wont' arnold work with xgen in maya 2019?

6 REPLIES 6
Reply
Message 1 of 7
Anonymous
4166 Views, 6 Replies

why wont' arnold work with xgen in maya 2019?

When i try to render with xgen, the arnold renderer does not show up. It shows up in 2018 but not 2019.

Tags (2)
Labels (2)
6 REPLIES 6
Message 2 of 7
lee_griggs
in reply to: Anonymous

Could you provide some more details about the scene, please? When you say the Arnold renderer does not show up, do you mean it does not render in the Arnold Renderview window?

Could upload a log file or even a simplified scene, please?

Lee Griggs
Arnold rendering specialist
AUTODESK
Message 3 of 7
Anonymous
in reply to: Anonymous

I figured out the solution was to drag out my preferences folder in documents and let maya recreate it on opening

Message 4 of 7
Anonymous
in reply to: Anonymous

I too am having the same problem when rendering an xgen description/collection. Specifically, when I run IPR or a full render the collection does not show up. Additionally, the collection intermittently displays in the view window. I've uninstalled and reinstalled (2019.2) twice to no avail. I've also tried what the OP suggested with no change. This is consistent on both of my machines, Mac Pro Late 2013, Mac Book Pro 13in 2017 all running MacOS 10.14.6.

4937-screen-shot-2019-10-24-at-091723.png4936-screen-shot-2019-10-24-at-091256.png

4938-screen-shot-2019-10-24-at-091738.png

Message 5 of 7
Stephen.Blair
in reply to: Anonymous

The only time I ever see # Error: line 1: [xgen] Could not initialize the Patch renderer # is if I haven't saved the scene yet.

And there should be some other messages in the script history.




// Stephen Blair
// Arnold Renderer Support
Message 6 of 7
Anonymous
in reply to: Stephen.Blair

Yepp, saved the scene and all is fine. I can't believe I missed that. Thank you so much.

Message 7 of 7
cfuji
in reply to: Anonymous

Is there a way to make Arnold finish the render even with this error? Except uncheck "Abort on Error".

[xgen] Could not initialize the Patch renderer

[proc] tuftA_FURLocatorShape: error in user init from

It looks like it was rendering in Arnold 5.

Thanks

Can't find what you're looking for? Ask the community or share your knowledge.

Post to forums  

Technology Administrators