Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Revit Tam proje

48 YANIT 48
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 49
nericevher
9237 Görüntüleme, 48 Yanıt

Revit Tam proje

 Selam arkadaşlar, 

Merak ettiğim bir kaç şey var tamamiyle Revitte çizim yapan bürolar varmı? Çünkü yeni mezun olmuş bir mimar olarak bende bu konuda ofisimi autocad değilde Revit kullanarak çizim yapmak istiyorum. Tabi öğrenciyken projelerimin hepsini revitte çizerdim. Ama bazı sıkıntılardan ( Mesela merdiven kesiti ,kolon kriş duvar bağlantıları fazladan çizgiler vs..)dolayı her defasında bir o kadar da autocad içinde düzeltme yapıyordum. merak ettiğim Tamamiyle revitte çizim yapıp belediyelerden gececek şekilde çizim yapan var mı? Kat planları,Kesitler,hesaplamalar vss... Elinizde varsa böyle bir proje paylaşma şansınız var mı? Şimdiden teşekürler...

48 YANIT 48
Mesaj 2 / 49
ulasdeniz
cevap verdi: nericevher

Pek çok firma kullanıyor, Belediye projelerini Revit ile hazırlıyor. bütün bilgisayarımı ve geçmiş dosyalarımı kaybettiğim için (Harddisk bozulması) bir proje sunamıyorum. fakat genelde proje paylaşımına sıcak bakmıyor firmalar. ama yapanlar var. Hatta forumda yazan arkadaşlarımız da var kullanan. belki bir örnek paylaşırlar.

Ulaş Deniz


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 3 / 49
nericevher
cevap verdi: ulasdeniz

Cevap için teşekür ederim Ulaş Bey...

Umarım birileri paylaşır da en azından görmüş oluruz. En azından bir örnek görebilseydik nasıl bir yol izlendiğini anlar ona göre hareket ederdik. Çünkü Revitten başlayıp gen autocate duzeltmelerle uğraşmak istiyorum. neyse umarım birileri paylaşır 🙂 

Mesaj 4 / 49
burakkus
cevap verdi: nericevher

Merhabalar,

 

Çizgi kalınlıkları, tipleri, renkler, fazladan cizgiler, pafta ayarları ve mimari bütün elemanlar, siz nasıl tasarlarsanız o şekilde gözükür. Bu yüzden Revit içerisinde yapılan herhangi bir çalışmanın tekrar Autocad'de düzeltilmesine kesinlikle gerek yoktur. 

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.



Burak KUŞ
Autodesk Int. Moderator
Revit Expert

Mesaj 5 / 49
adnan.onca
cevap verdi: nericevher

Revitte mimari, ruhsat  projesi hazırlamak çok keyifli, parametrik çalıştığı için hata yapmana olanak vermiyor, planda yaptığın değişiklik ilgili görünüş ve kesitlere de yansıyor. Ama en büyük sıkıntısı bana göre çıktı almak. Paftalar halinde düzenlediğim mimari projeyi tek çıktıda alamıyorum ne yazıkki. Autocad'e çeviriyorum, ki zaten belediye de projenin dijital halini istiyor incelemek için, oradan çıktı almaya çalışıyorum.  

Mesaj 6 / 49
nericevher
cevap verdi: nericevher

Cevaplarıniz için teşekürler. Bana nericevher@gmail.com bi uygulama projesi gönderebilerseniz çok mineral olurum
Mesaj 7 / 49
sedat.rende
cevap verdi: adnan.onca

Paftanızın uzunluğunu ve yüksekliğini Family dosyasından parametrik olarak oluşturup projenize yüklerseniz istediğiniz ölçülerde paftalar yaratıp tüm çizimlerinizi tek bir paftaya yerleştirebilirsiniz.

Mesaj 8 / 49
borakin1
cevap verdi: nericevher

Açıkçası kimsenin paylaşacağını sanmıyorum. Ben burada 2 senedir yazıyorum 🙂 reviti de 3 senedir öğrenmeye çalışıyorum, paylaşan görmedim. Oturup 6 ay boyunca kendime bir template oluşturdum çok vakit alıyor. Hala daha da eksikleri var. revit türkiye kütüphanesini indirip başlayabilirsiniz. size tek önereceğim şey Revit ile uygulama çizen birinden ders alın ve ders sonunda da bir projeyi birlikte çizin, son çizdiğiniz projenizde ki tüm ayarlarınızı template dosyası yaparsınız ve sorununuz çözülmüş olur (kısmen).

 

 Şimdiden kolay gelsin aramıza hoşgeldiniz.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

Mesaj 9 / 49
nkranders
cevap verdi: borakin1

Ben de kendi template imi Turkiye de staj yaparken hazirlamaya baslamistim. Benim de tek takildigim yer, koordinatlarin sheetlere aktarimi.

Mesaj 10 / 49
temel1955
cevap verdi: nericevher

Mrb,

 

Örnek projeler Revit’in tüm versiyonları ile birlikte gelmektedir.

 

“R”

Open

Sample Files

 

Basic ve Advanced örnek dosyaları (Achitecture, Structure, MEP) açıp inceleyebilirsiniz.

 

Mesaj 11 / 49
nkranders
cevap verdi: temel1955

Temel Bey, bizlerde bu sample dosyalarinin tabii ki farkindayiz, fakat sample dosyalari UK veya US formatinda geldiginden, ve Revit bir BIM araci oldugundan lokalize edilmesi gerekmektedir. Takdir edersiniz ki izolasyon katmaninin hatching i bile UK ve US formatlarindan cok farkli turkiye de.

 

Mimari projenin imardan gecmesi icin autodesk sample file i kullanmak yetmez, tr standartlarina gore uyarlanmasi gereklidir.

Mesaj 12 / 49
nericevher
cevap verdi: nkranders

Arkadaşlar ne kıymetli projeleriniz varmış 🙂

neyse cevap veren herkese tekrardan teşekürler. Millet devasa projeler paylaşıyor bizim yurdum insanı bir proje paylaşmamak elinden geleni yapıyor. Bu konu ilginçtir ki Revittin türiye dağıtıcı en azından örnek bir proje yayınlamalı ki insanlar revite geçiş yapabilsin yoksa Autocad yin talim yapacazz anlaşılan.. neyse yinede sağolun...

Mesaj 13 / 49
nkranders
cevap verdi: nericevher

Nericevher Hanim, inan benim taslagim hazir olsa upload edecegim, henuz hazir degil, tablolar ozellikle. Ben Danimarkanin mevzuatina gore proje yapiyorum, cunku orada okudum. Eger bitirebilirsem TR sablonunu size gonderirim.

Mesaj 14 / 49
nericevher
cevap verdi: nkranders

Hanım değilim  🙂 

Mesaj 15 / 49
nericevher
cevap verdi: nericevher

Bir hocamız Benle pdf de olsa bir projesini paylaştı. En yakın zamanda Oturup Kendi Templatemi oluşturacağım. İsteyen olursa da seve seve gönderirim arkadaşlar...

Mesaj 16 / 49
kaansinan1993
cevap verdi: nericevher

Dosyayı paylaşırsanız teşekkür ederim

Mesaj 17 / 49

Paylaşımcı olduğunuz için teşekkürler, belediyeye teslim edilebilecek düzeyde bir örnek projeye benimde ihtiyacım var. Projenizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.

Mesaj 18 / 49
Anonymous
cevap verdi: nericevher

merhaba

ben tam olarak projemi revitte hazırlayıp cıktı alıyorum. ilk önce kendi template dosyanızı olusturmanız gerekiyor. ben yaklaşık 2 yılda oluşturabildim. ve halen daha güncelliyorum. işin içine girdikçe ilk yaptığınız templateten daha fazlasını elde edersiniz. dosya paylaşımını malesef kimse yapmıyor. bazı konularda sorun çözümlerinde programın yetkilileri tam olarak destek vermiyor ve basit template lerini paylaşmıyor. hatta sorunun çözümü esnasında benim templatimi istiyorlar. ben onlara siz bana uygulanmıs proje verin inceleyip ben kendi sorunumu çözerim dememe rağmen malesef göndermiyorlar. sanırım bu yuzden kimse kendi projesini paylaşmıyor. şimdi bana deseniz sen ver diye bu kadar seyle ugrasıp 2-3 yılda oluşturduğum dosyayı nasıl paylaşayım 😉 

Mesaj 19 / 49
ulasdeniz
cevap verdi: Anonymous

 Galiba hepimiz bencil ve çıkarcı insanlarız yardım istemeye gelince sonsuz paylaşımcı oluyoruz ama sıradan günlük bir işi paylaşmaktan aciziz. işin özü bu. Ben mimar değilim. kendime ait bir çalışmam da yok. 2008 den beri emek verdiğim bu alanda, fırsat buldukça bilgi tecrübe ve yardımlarımı paylaşıyorum. değil bir iki sene 8-9 senelik emek verdiğim şeyleri ve dahası zamanımı paylaşıyorum. Maalesef paylaşacak tek bir dosyam vardı, onun paylaşılması iznini mimarından almıştım ama bilgisayar çökünce gitti hepsi.

 

Daha önce forumda teklif etmiştim. birleşin, bu proje oluşturmayı sıfırdan yapalım diye. Şablon filan hikaye proje ile birlikte tüm şablonumuzu proje sürecinde oluşturabiliyoruz. alt tarafı bir kaç ayar. en fazla 3-4 projede tamamen işe yarar bir şablon hazırlanır.  ama bu yine sonucu değiştirmez onu da paylaşmaz kimse.

 

teklifimi yinelemek isterdim ama zaman konusunda eskisi kadar rahat değilim. bir program yapmam şu an biraz zor. genel olarak 10-15 kişi birleşirse ve gerçek bir taslak projesini bizimle paylaşırsa bir kaç atölye çalışması yapabiliriz. zamanı ayarlamak kalıyor, onu da bir şekilde hallederiz. buna rağmen eminim ki kimse birleşmeyecek ve böyle bir çalışma yapamayacağız. Birlikte bir şeyler yapmayı da beceremiyoruz çünkü.

 

Bu iş basit, Revit'i biliyorsunuz ama belediye projesi hazırlayamıyorsunuz. şablonun ayarlanması dahil hepsi basit işler. sadece ne istediğinizi bilip tarif edebilirseniz projeyi o standartlara oturtmak çok zor değil. Neyse bu konu başlığı daha senelerce aynı yakınma mesajları ile dolacak. projeleri olup, buna rağmen kimse proje paylaşmıyor diye sızlanan  tuhaf insanların mesajları ile uzayıp gidecek bu konu. Var ama paylaşmıyorum demenin manasını çözemiyorum.  neden yanıt yazma ihtiyacı duyulur onu da anlamıyorum.


Ulaş Deniz


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 20 / 49
Anonymous
cevap verdi: ulasdeniz

merhaba

dediklerin cok doğru bende bu konuya dikkat çekmek için yazdım. kimse kimseyle birleşmek veya yaptığını paylaşmak istemiyor. bunun en buyuk nedenide bazı seylerı kolay çözemiyorsunuz. bu programın temsilcisi kim ilk adımı onar atmalı. bu programı boş satıp naparsanız yapın orda youtube da var videoda var kendi başınıza öğrenin yapın dememeli. en buyuk eksiklik bu bence. 

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report