Revit & Construction Cloud - Tüm Ürünler - Türkçe
Tüm Revit ve Construction Cloud ürünleri forumlarına hoş geldiniz. Deneyimlerinizi paylaşın, sorular sorun ve popüler Revit ve Construction Cloud ürünleri konularını keşfedin.
iptal
Sunun için bulunan sonuçlar gösteriliyor: 
Göster  sadece  | Bunun yerine şunu ara: 
Şunu mu demek istediniz? 

Duvar parametreleri hatalı oluşuyor ve rotate yapılan çizim koordinatları

2 YANIT 2
ÇÖZÜLDÜ
Yanıtla
Mesaj 1 / 3
bisikletlimimar
646 Görüntüleme, 2 Yanıt

Duvar parametreleri hatalı oluşuyor ve rotate yapılan çizim koordinatları

Merhaba arkadaşlar.

 

Videoda seçtiğim duvarın başlangıcı zemin tabliye adını verdiğim kot ve bitişi şadırvan tabliye verdiğim kot ve kirişten dolayı top offset değeri -25 fakat yandaki duvarla aynı özellikleri, aynı parametreleri taşımasına rağmen hatalı oluşuyor. Değerleri değiştirsem de duvarda bir değişiklik olmuyor. Bu hatayı neden alıyorum acaba?

 

İkinci olarak çizimi ben bakış manipülatörle ile beraber rotate yaptım. Bu işlemden sona artık her nesneyi tıkladığımda açı değerini de gösteriyor ve yeni modify'ler yaparken line vs. çizerken ekranın düşey hattını referans gösteriyor sürekli. Bunu kapatmanın bir yolu var mı?

 

Üçüncü ve son olarak bir modify'da line ile düzenleme yaparken ya da duvar vs. çizerken açı değeri nasıl giriyoruz?

 

Teşekkürler...

 

 
Etiketler (5)
2 YANIT 2
Mesaj 2 / 3
ulasdeniz
cevap verdi: bisikletlimimar

Duvarı üstten join yapmışsınızdır, ya da üstten döşeme ile sınırlamıssınızdır. ( "attached to floor" ) orijinal ölçülerini veriyor revit, daha önce dikkat etmemiştim, ama bazı duvar tiplerinde alan ölçümünde de hata veriyor sanırım. ama hacim ölçüleri değişiyor. aan ölçüsü duvar tipini değiştirdiğimde düzeldi. sanırım duvarda profillerin olmasından ötürü bu hatayı veri.

Ulaş Deniz


Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 3 / 3

Revitte base top değerlerini değiştirebildiğimiz duvarlar seçtiğimiz zaman aşağı ve yukarı yön işaretleri gösteren duvarlar değişiyor . Bende bu sorunla sürekli karşılasıyorum ama bence üst tarafı joinle sınırlandırdığın için duvar sınırı koymus vede onun için tek bir aşağı yön işareti gösteriyor

Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.

Soru Sor  

Autodesk Design & Make Report