Revitte çizgilerin önde arkada durumu

meryem_ayal
Advocate
Advocate

Revitte çizgilerin önde arkada durumu

meryem_ayal
Advocate
Advocate

Ekran görüntüsü 2024-03-14 162750.png

 revitte örneğin kolon çizgilerinin en önde daha sonra duvar çizgilerinin görünmesini istiyorum. Burda da bi tarafta duvar, bir tarafta kolon önde. Bu nasıl ayarlanabiliyor yardımcı olur musunuz?

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
626 Görüntüleme
7 Yanıt
Respuestas (7)

meryem_ayal
Advocate
Advocate
Gridlerin de en arkada olmasını istiyorum.
0 Beğeni

borakin1
Mentor
Mentor

Gridler için bunu gerçekleştiremezsiniz. Ancak Gridleri belirli bir alana kadar getirip ortasını boşluk bırakabilirsiniz. Duvar ve kolon ile ilgili olarak da kolon structural kolon ise join işlemi yaptınız mı? Yaptıysanız switch join yaparak on arka işlemini çözebilirsiniz. Yapmadıysanız kolon ve duvarların durumu hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

0 Beğeni

meryem_ayal
Advocate
Advocate

Maalesef dediğiniz gibi denedim ama kolon hep arkada kalıyor. Dosyayı da ekte gönderdim. Teşekkür ederim.

0 Beğeni

meryem_ayal
Advocate
Advocate

Merhaba @borakin1 ,
Kolonlar hakkında bilgi verebilir misiniz demiştiniz ama daha açıklayıcı olması için dosyayı gönderdim. Sizin dediğiniz gibi denedim fakat olmadı. Kolonlar hakkında nasıl bilgi verebilirim?

0 Beğeni

borakin1
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @meryem_ayal ;

Dosyayı inceledim size tavsiyem şu şekilde olabilir.

1- Gridlerin ortasını kapatabilirsiniz.

Ekran görüntüsü 2024-03-19 132814.png

2-Statik eleman olan kolonları koyduğumuzda tüm elemanların (gridler hariç ) üstünde gelir join (switch join) ile bunu öne arkaya almak mümkün.
Ekran görüntüsü 2024-03-19 132705.png Ekran görüntüsü 2024-03-19 132253.png

İyi Çalışmalar.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

0 Beğeni

Olcay.Kuk
Community Manager
Community Manager

Merhaba @meryem_ayal 

Probleminizle ilgili @borakin1 tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Diğer topluluk kullanıcıları da bu doğrultuda doğru yanıtı öğrenmiş olur ve fayda sağlanmış olunur.

Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri ve daha detaylı bilgilendirici yanıtlar almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

meryem_ayal
Advocate
Advocate
Merhaba @borakin1,
Ben denedim ve switch join ile hiçbir fark olmuyor.
0 Beğeni