Duyurular
Attention for Customers without Multi-Factor Authentication or Single Sign-On - OTP Verification rolls out April 2025. Read all about it here.

Revit server linklerini değiştirmeden local alias tanımlamak

eerduran
Participant

Revit server linklerini değiştirmeden local alias tanımlamak

eerduran
Participant
Participant

Merhaba, 

Revit server üzerinden çalışılan bir projede, model linklerini bozmadan bilgisayarımdaki revit modellerini, modellerin revit server üzerindeki linkini bozmadan kendi bilgisayarımdan almasını istiyorum, okuduğuma göre bu local alias sadece kendi bilgisayarımda gözükmekte ve diğer kullanıcılar bunu görmüyorlar.

Model linkleri için Local alias'ı nasıl tanımlayabileceğim konusunda bilgisi olan var mıdır?

Şimdiden geri dönüşleriniz için teşekkürler.

Revit HELP kısmında şöyle tanımlamış ama nasıl yapabileceğimi göremedim.

If you are using file-based worksharing and you have linked to a local copy of the Revit model or IFC model instead of linking to the central model, its location displays here.

For example, you may want to link to a local model for improved performance when working with your local copy of the workshared model. When you Sync with Central, other users do not use your local copy of the linked model, nor do they see your local path.

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (2)
697 Görüntüleme
5 Yanıt
Respuestas (5)

borakin1
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Kullanmadım ama hatırladığım kadarıyla local alias:  A dosyasına B merkezi dosyasını linklemek yerine local bir kopyası olan B_local dosyasını yüklemek ile ilgili bir durum. Ama bu sizin istediğiniz linklerin sizin bilgisayarınızdan alınsın durumunu çözer mi ? fikrim yok. Çünkü Siz çalıştığınız B dosyasının localde linklerini bozduğunuz an ana B dosyasında da bu linkler bozulacak.

Bunun A modeline yansıması değişmeyecek.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @eerduran 

@borakin1  tarafından paylaşılan son öneri faydalı oldu mu? Son durum hakkında bilgi paylaşmanızı rica ederiz. 

Çözüm önerisi faydalı oldu ise doğru yanıtı ÇÖZÜMÜ KABUL ET olarak işaretlemenizi önemle rica ederiz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni

eerduran
Participant
Participant

@borakin1  merhaba, local alias tam da benim ihtiyacım olan işi yapacak bir unsur. Revitserver linklerini bozmadan, uzak makinaya bağlanmadan lokalde elimin altındaki linkleri görmesini sağlayacak. Revit Help'de bahsettiğine göre local alias client'a özel oluyor ve serverdaki centrala bilgi aktarılmıyor, client'taki yerleri de her zaman sabit, o nedenle beni etkilemeyecek.

If you are using file-based worksharing and you have linked to a local copy of the Revit model or IFC model instead of linking to the central model, its location displays here.

For example, you may want to link to a local model for improved performance when working with your local copy of the workshared model. When you Sync with Central, other users do not use your local copy of the linked model, nor do they see your local path.

0 Beğeni

eerduran
Participant
Participant
Bora Bey tekrar merhaba, sizin yorumunuzda nasıl Revit server linklerini bozmadan lokalleri yükleyebileceğimi göremiyorum. Rica etsem biraz açıklayabilir misiniz?

Şimdiden çok teşekkürler.
0 Beğeni

borakin1
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Selamlar tekrardan 

Söyle 2 adet dosyamız var statik ve mimari

Her ikisi de collabrate çalışılıyor. Ama siz localde Ana dosya bozulmasın istiyorsunuz vs gibi sebepleriniz var. Diyorsunuz ki save path aynı kalsın local alias da benim kendi dosyam olsun.

Şimdi local alias söyle bir şey. Mimari dosyasına statik dosyasının linkini koydunuz ve mimaride collabrate çalışıyorsunuz. Local aliası kullanmak için statik projenin central dosya olması ve sizin bu central dosyadan çektiğiniz bir local dosyayı mimari dosyanıza linklemeniz gerekir.

borakin1_0-1711826073889.png

Bu şekilde çalışıyor. (Mail adresimi gizledim.)

borakin1_1-1711826215637.png

Link yolu localde değişiyor. ↑ bu local dosyadan görüntü

borakin1_2-1711826331601.png

Centeral dosyada link aynı ↑ buda central dosya.

borakin1_3-1711826502574.png

Bu da dosyaların tarih ve güncelleme durumları. yani 2 central 2 local dosya ile çalışma dururumda local alias oluyor. Bunu neden kullanırız. Diyelim bir yapının A-G aksı ile 1-14 Aksı arası 1 grup yapı bunu da bir ekip çalışıyor diğer aksları diğer ekipler. Ana dosya locali ile bize veri gelmesi için bizim güncellememiz sonra statiğin güncellemesi sonra yine bizim güncellememiz gerekebilir, verilerin çok olması kullanıcıların çok olması bu işi geciktirebilir. Bu durumu yaşamamak için direk olarak localleri bir birleriyle ilişkilendirmek için kullanabiliriz.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.