REVİT REALİSTİC GÖRÜNTÜ PROBLEMİ

suledogramaci
Contributor Contributor
880 Görüntüleme
10 Yanıt
Mesaj 1 / 11

suledogramaci
Contributor
Contributor

Revitte modellerken realistic görüntüde elemanları seçebiliyorum fakat görünmez oluyor. diğer görüntü ayarlarında problem yaşamıyorum. bilgisayarım yüksek sürümü kaldırmaz diye 2022 versiyon yükledim. kronik bir sorun mu bu? çözümü nedir? 

Ekran görüntüsü 2024-06-09 232412.png

Ekran görüntüsü 2024-06-09 232404.png

  

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
881 Görüntüleme
10 Yanıt
Replies (10)
Mesaj 2 / 11

ulasdeniz
Mentor
Mentor

revitin son güncellemeleri aldığına emin olun. ilk versiyonlarda bu tür problemlerle karşılaşılıyor. sonra güncellemelerle düzeliyor. benim 2022de  böyle bir sorun yok. alternatif olarak ekran kartı ile ilgili olabilir. kartınızın güncellemelerini kontrol edin.

Ulaş Deniz

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

0 Beğeni
Mesaj 3 / 11

suledogramaci
Contributor
Contributor

Reviti yükleyeli daha 3 gün oldu, gelen güncellemeleri nerede göreceğim? Birde şunu eklemek istiyorum, modelimin en başında görüntü vardı fakat ertesi gün devam etmek için dosyayı açığımda 3d görüntülemede dediğim sıkıntılar oldu. Ekran kartımı da güncel diye biliyorum, nvdia rtx 2060, diğer programlarda hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. 

0 Beğeni
Mesaj 4 / 11

idrisbahadur
Advisor
Advisor

Merhaba @suledogramaci,

Sol üst kısımdaki File butonundan ayarlara gidip Options>Hardware kısmından User Hardware Accerelation seçeneğini kaldırmayı deneyin. Sonrasında Revit'i tekrar başlatıp, mümkünse eskisini silip yeni bir 3D görüntü oluşturun ve sorunu tekrar kontrol edin.

idrisbahadur_0-1718019514990.png

İdris Bahadur

EESignature

Mesaj 5 / 11

suledogramaci
Contributor
Contributor

Maalesef sorun hala devam etmekte, güncelleme ile düzelebilecek bir sorunsa güncelleme yapabileceğim bir sekme neresi vardır acaba?

0 Beğeni
Mesaj 6 / 11

idrisbahadur
Advisor
Advisor

Son güncellemeyi deneyin. manage.autodesk.com üzerinden Revit'i bulup, 2022 versiyonunu seçip, Updates kısmından son tarihli güncellemeyi indirebilirsiniz. Bu seferlik şu linki kullanabilirsiniz.

İdris Bahadur

EESignature

0 Beğeni
Mesaj 7 / 11

HilalEkinci
Advocate
Advocate

Selamlar @suledogramaci 

HilalEkinci_0-1718105871276.png

Properties panelinden bu kısmı sizde Background ise Foreground - Foreground ise Background ile değiştirirseniz sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum yani ben bu yöntemi kullanıyorum. (3D view'da değil floor plan açık olduğunda bu kısım panelde çıkıyor )

Bu sorunun versiyonla alakası yok bu arada versiyon değişikliği yaptıysanız eğer tekrar eski versiyonunuza dönmenizi öneririm.

Hilal Ekinci
Mimar

EESignature

0 Beğeni
Mesaj 8 / 11

suledogramaci
Contributor
Contributor

Merhaba, versiyon değişikliği daha yapmadım, sizin anlattığınız yöntemle bir değişiklik oluşmadı bende. Birkaç gün sonra güncellemeyi deneyeceğim. Umarım düzelir sorun.

0 Beğeni
Mesaj 9 / 11

suledogramaci
Contributor
Contributor

aynı şekilde pdf olarak export edince de 3d görselin realistic hali gözükmüyor

0 Beğeni
Mesaj 10 / 11

HilalEkinci
Advocate
Advocate

Floor plandayken properties panelinizi paylaşabilir misiniz bir bakayım ben