Revit Paint ile yaptığım duvar boyalarının Planda Taglenmemesi

abdullah.demir3YRKM
Enthusiast Enthusiast
1.755 Görüntüleme
7 Yanıt
Mesaj 1 / 8

abdullah.demir3YRKM
Enthusiast
Enthusiast

Merhabalar,

Revitte yüzeylerimizi Modify'daki Paint komutuyla duvarlara istediğimiz materyalleri atadık. Fakat bu materyaller için planda tagleme yapamıyoruz. Bunu nasıl yapabilirim

0 Beğeni
1.756 Görüntüleme
7 Yanıt
Replies (7)
Mesaj 2 / 8

borakin1
Mentor
Mentor

Selamlar @abdullah.demir3YRKM 

Boyama yaptığınız materyalleri bir "parametre oluşturup" duvarlara bu parametre aracılığıyla boya bilgisini gömebilir ve bunu okuyan etikete bu bilgiyi yazdıra bilirsiniz. Bu şekilde boyalı duvarlara planda etiketleme yapmak mümkün. Bunu tek tek yapmak yerine topluca yapmak için dynamo kodu yazabilirsiniz.

Oda şu şekilde olabilir.

resim_2023-05-24_110335572.png

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

Mesaj 3 / 8

abdullah.demir3YRKM
Enthusiast
Enthusiast

Teşekkürler Bora Bey ,

Bu yöntemi denedim fakat planda istediğim gibi yine tagleyemedim. Benim istediğim planda boya tag'imle ilgili bana bilgi sağlaması. 
Boya için verdiğim İsim ve Renk Kodu 

ileri seviye olarakta alabiliyorsam boya "H" kotları gerekli

Fakat ismi bile tagleyemedim

0 Beğeni
Mesaj 4 / 8

borakin1
Mentor
Mentor

Boya için verdiğiniz isim ve renk kodu → eğer materials kısmında comment veya ismine işli ise verebilmeniz lazım. Yaptığınız etiketi görsel olarak atar mısınız ve yazdırmak istediğinizi görsel olarak ifade eder misiniz? 

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

Mesaj 5 / 8

abdullah.demir3YRKM
Enthusiast
Enthusiast

Comment ve isim kısmına işli fakat planda olmuyor. Tag'in görünümünüde sizinle paylaşıyorum. Paintle boyadığım materyali değilde duvarın kendi materyalini kullanıyor

boya2.png

0 Beğeni
Mesaj 6 / 8

borakin1
Mentor
Mentor

Duvara yeni parametre oluşturup buna yüzey boyasını yazdırmanız ve bunu etiketlemeniz gerekli. Aslında yazmak istediğim bu.

Re: Revit Paint ile yaptığım duvar boyalarının Planda Taglenmemesi - Autodesk Community

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Mesaj 7 / 8

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @abdullah.demir3YRKM 

Probleminizle ilgili @borakin1 tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni
Mesaj 8 / 8

abdullah.demir3YRKM
Enthusiast
Enthusiast

Malesef olmadı . Ben paintle atadığım materyali planda yazdırmak istedim

0 Beğeni