Revit - Merdiven rıht ve basamak kalınlığını merdivenin üstüne ekleyemiyorum

selincengizz
Contributor

Revit - Merdiven rıht ve basamak kalınlığını merdivenin üstüne ekleyemiyorum

selincengizz
Contributor
Contributor

Tread ve riserı açıp kalınlık verdiğimde mevcut merdivenin içinde oluyor yani kalınlık gibi görünüyor fakat ben üstünde oluşmasını istiyorum, çünkü bu sefer mahale çizdiğim floor kalınlığı sorun oluyor, merdivenin ilk basamak Rıht yüksekliği az, son basamak rıht yüksekliği de fazla kalmış oluyor, bu sebepten bu kalınlığı merdivenin üstüne atayabilme şansım var mı?

fotoğraflar da göstermeye çalıştım, kırmızı çizginin üstünde olmasını istiyorum fakat dediğim gibi merdiven rıht yüksekliğini bozmadan oluşturduğu için yine çizginin altında kalıyor, bi nevi autocad mantığında belli bir kalınlık offsetlemek istiyorum diyebilirim

@selincengizz , konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Merdiven rıht ve basamak kalınlığını merdivenin üstüne ekleyemiyorum"

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
855 Görüntüleme
8 Yanıt
Respuestas (8)

eness.gun
Advocate
Advocate

enessgun_2-1698758791322.png

Merdiveni convert edip işarteli ayarları oynar mısınız ? 

Daha sonra illa çözemezseniz merdivenin ilk sabit rıht kotunu base offset ile kırmızı çizgiye göre oturtun daha sonra alta bir generic model girerek doğru görüntüyü sağlayabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

selincengizz
Contributor
Contributor

Sketch modda çizdiğim bir merdiven, dediğiniz gibi de uğraştım baya fakat yine istediğim olmuyor. riser sorun oluyor ve şu an istediğim kalınlıktada oluşturmuyor, az kalınlıkta izin veriyor, içeri doğru yaptığından muhtemelen mesafesi yeterli olmuyor, bi seçenek olsa da dışarı doğru yap diyebilsem, yine de çok teşekkür ederim

0 Beğeni

eness.gun
Advocate
Advocate

Merdiveni convert ettikten sonra gerekirse sırayla değil dağınık halde move yapabilirsiniz

istediğiniz

kotlara move yaparsanız sorun çözülebilir, birax revit kaynaklı sinir bozucu bir durum 🙂

kolay gelsin. 

eCy
Collaborator
Collaborator

Merhabalar, monolitic bir merdiven seçip Run Type kısmındaki Tread kısmınyla ek bir parça ekleeyebiliyorsunuz. Bu üstüne eklenecek şeyi ufak bir hile ile o profile familysinin içerisine gidip kalınlığı kadar yukarı taşırsanız zannımca sorununuz düzelebilir.

eCy_0-1698859910614.png

Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

selincengizz
Contributor
Contributor

Dediğiniz yöntemi denedim, fakat merdiven basamakları birbirinden farklı olduğu için oturmuyor, tek tek modelleyemiyorum da, muhtemelen tek kollu bir merdivende bu şekilde çözülebilir

0 Beğeni

borakin1
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Selamlar @selincengizz 
Merdiven hem gerçek hayatta hem de revitte yapılması zor bir yapı elemanıdır. Merdiven dosyanı paylaşırsan ayarlama yapabiliriz. Eğer mevcut kaba merdivenin dursun istiyor ve üstüne kaplama yapmak istiyorsan bunu ikinci bir merdiven ile de yapabilirsin. Mevcut merdivenin kotunu yukarı alarak ve bitiş kotunu aşağı alarak'da dengeleme yapmak mümkün. Bunları properties penceresinde bulabilirsin. Relative Base ve Relative Height parametreleri bunu sağlamana yardımcı olabilir. Denedikten sonra tekrar yazarsan takıldığın noktada yardımcı olabiliriz.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

selincengizz
Contributor
Contributor

Ekstra bir merdiven ekleyerek yapabildim kesitlerde istediğim görüntüyü alabiliyorum şu an, sadece son basamakla döşeme arasında kalan rıhtta kaplama görünmüyor, oda idare eder problem olmaz diye düşünüyorum, planlarda da mevcut merdivenin üstünde kaldığı için doğru bir görüntü elde edemedim, bu problemi çizgi çekerek düzeltebilirim, ama zaten amacım hiç line kullanmak istememem,

selincengizz_1-1699003541060.png

Koyduğum görüntüde üst tarafta line ile yaptığım elde etmek istediğim plan ve kesit görünüşleri

Altta da dediğiniz gibi başka bir merdiven ekleyerek elde ettiğim görüntü, problemli yerleri işaretledim, bir de kesitte tabi bu kadar temiz bir görüntü çıkmadı iç kısımda kalan basamak birleşimleri arası çok dar olduğundan düz bir şekilde oluşmadı ve mecburen kesitte linework ile onları gizledim 

diğer türlü de çok denedim tread ve riserları açıp başlangıç ve bitiş kotlarını değiştirerek, kat yüksekliğini işte kaplama eklenmiş haliyle, merdiven rıht yüksekliğini değiştirerek vs baya bi denedim, ama mutlaka bi aksilik oluyor, mevcut merdiveni koruyamıyorum

0 Beğeni

borakin1
Mentor
Mentor

@selincengizz  Elinize sağlık güzel gözüküyor. Kırmızı ile işaretlediğiniz noktanın çıkma sebebi end with riser komutu ile alakalı. End with riser derseniz oraya kaplama atacaktır. Ancak döşeme ile temiz bir bitiş yapmayacaktır. Bunun sebebi ise gerçek hayattaki gibi döşeme kaplaması ile bitmesi. merdiven basamağı ile bitecekse end with riser kapalı olmalı. Orada basamak kaplamasındaki gibi çıkıntı istiyorsanız bunu döşeme araçları ile çözmelisiniz.

Veya şöylede yapmak mümkün olabilir. Üst kaplama merdivenini bir basamak fazla yaparak end wtih riser kapatıp döşeme üstüne son kaplamanın gelmesini sağlayabilirsiniz. 

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

0 Beğeni