Revit - Merdiven Plan formu

recep.yazici
Advocate Advocate
801 Görüntüleme
3 Yanıt
Mesaj 1 / 4

recep.yazici
Advocate
Advocate

recepyazici_0-1655793966982.png

Merdiven çizimimin formunu değiştirmek istiyorum ‘’Invalid sketch, can't create run by this sketch’’ hata mesajını alıyorum. İstediğim formu elde edebilmenin bir yolu var mı acaba?  Bu hali ile plan gösterimi ve metraj listesinde hata olacak.

Teşekkürler.

@recep.yazici 

Konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Revit - Merdiven Plan formu"

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (2)
802 Görüntüleme
3 Yanıt
Replies (3)
Mesaj 2 / 4

idrisbahadur
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Merhaba @recep.yazici,

Merdiveninizi eskiz yöntemiyle oluştururken 3 ayrı çizgi kullanmalısınız:
- boundary: merdiveninizin formunu oluşturan çizgi

- riser: rıht çizgileri

stair path: çıkış hattı

Görselinizde sadece boundary kullandığınız görünüyor. Şu ya da bu linkteki gibi videolardan, basit bir merdivende pratik yapıp kendi formunuzu oluşturabilirsiniz.

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

Mesaj 3 / 4

eCy
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Merhabalar,

Revitte merdiven işleri hep challangedır, kolaylıklar dilerim 🙂

Şahsi yöntemim genelde revitin sunduğu basic merdivenleri kullanıp genel çerçevede rıht yüksekliğiyle basamak genişliğiyle merdiven yüksekliğiyle doğru bi merdiven elde edip daha sonrasında Edit sketch diyerek merdiven sınırlarına ve/veya rıhtlara müdahale etme yoluyla ilerliyorum.

eCy_0-1655796721518.png

Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Mesaj 4 / 4

recep.yazici
Advocate
Advocate

recepyazici_0-1656047631421.png

Cevaplar için teşekkür ederim başka bir yöntemle sorunumu çözdüm. Sahanlık ve merdiveni seçip  önce Convert sonra da Edit Sketch e tıklayınca formu değiştirmeye müsaade ediyor.

0 Beğeni