Revit - Masonary frame seçeneği olmayan bir kapıda duvarı tamamıyla kaplamak

eceuysalengudar
Enthusiast Enthusiast
744 Görüntüleme
4 Yanıt
Mesaj 1 / 5

eceuysalengudar
Enthusiast
Enthusiast

Merhaba

Revitte bazı kapı çerçevelerinde "masonary frame" seçeneğini kaldırarak kapı çerçevesinin duvarı kaplamasını sağlayabiliyoruz ancak bu her kapı türünde gözükmüyor. "Masonary frame" seçeneği olmayan bir kapıda duvarı tamamıyla kaplamak için ne gibi bir adım uygulamalıyız? 

Teşekkürler 

kapı.png

@eceuysalengudar, konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Kapı çerçevesi hk."

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
745 Görüntüleme
4 Yanıt
Replies (4)
Mesaj 2 / 5

idrisbahadur
Advisor
Advisor

Merhaba @eceuysalengudar,

Family'lerin yapısını, içine bakmadan anlayamayız. Soldaki family türüne Edit Family butonu ile Family Editor ortamında bakıp, Masonry Frame parametresi ile kontrol edilen model parçasını tespit edebilirsiniz. Sonrasında bu model parçasını, diğer kapı family'lerine kopyalayıp düzenleyebilirsiniz. 

Parametrelerin varyasyonlarının, bu parametrelerin temsil ettiği model elemanlarının ve sağladığı esnekliklerin sınırı olmadığı için, belirli bir standart beklemek yanlış olur. Loadable Family türündeki tüm family'ler böyledir.

İdris Bahadur

EESignature

0 Beğeni
Mesaj 3 / 5

eceuysalengudar
Enthusiast
Enthusiast

Merhaba

Kapı modelinin kendi içerisinde böyle bir detay olmadığı için böyle bir parametre göremiyoruz. Ben Revit benzer familylere benzer parametlereleri de atar diye düşünmüştüm. 

Ekran Alıntısı.JPG

Benim bu kapı modeline çerçeve detayını kendim eklemem gerekli anladığım kadarıyla ancak Revit ana kütüphanesine dokunmak istemiyorum. Kapı modelini kopyalayarak ve yeniden adlandırarak mı üzerinde çalışmalıyım yoksa daha pratik bir yolu bulunuyor mu? Daha sonra parametre ekleyeceğim sanırım. 

0 Beğeni
Mesaj 4 / 5

ulasdeniz
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Evet yeniden kaydedip oradan devam ederseniz iyi olur. sweep ile çerçeve döneceksiniz. fakat, eklenen çerçeve kalınlığı kapı kanadı genişliğine ekleneceği için sorun yaşama ihtimaliniz yüksek. biraz uğraştıracak. hazır bulabilirseniz daha rahat olur düzenlemek. 

Ulaş Deniz

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 5 / 5

eceuysalengudar
Enthusiast
Enthusiast

Teşekkürler

0 Beğeni