revit library

ozkanselvercigdem
Participant
Participant

revit library

ozkanselvercigdem
Participant
Participant

revit kütüphanesi eksik olduğu için indirdim daha sonra revitte başlangıçta seçilen architecture  template kayboldu sadece none var ve küütüphaneye ulaşamıyorum.

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (2)
811 Görüntüleme
5 Yanıt
Respuestas (5)

diclehan_bekir_
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Merhabalar @ozkanselvercigdem ,

C:\ProgramData\Autodesk\RVT versiyon\Templates dosya yolunda templatelerin bulunup bulunmadığını kontrol edebilir misiniz?

Eğer template klasörü içerisinde kullanmak istediğiniz revit template var ise;

Revit yazılımı içerisinde;

1. File > Options bölümüne girin.

2. Options içerisinde File Locations bölümüne giriş sağlayınız.

3. Artı (+) işaretine basarak '' C:\ProgramData\Autodesk\RVT versiyon\Templates '' dosya yoluna gidin.

4.İztediğiniz template yapısını seçip, Open diyin.

diclehanbekir_0-1635937608875.png

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra Revit'te yeni proje açmak istediğinizde eklediğiniz template veya templateler ekrana gelecektir.

diclehanbekir_1-1635937824501.png

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Diclehan Bekir
MSc. Architect

LinkedIn

ozkanselvercigdem
Participant
Participant
  • IMG_20211103_191319.jpg

Söylediklerinizi denedim  yararlı oldu bu sefer library bulamadığım için RVT2020_USA_Metric_Libraries.exe dosyasını indirdim ama belgeleri revitte load family butonuyla açtığımda bu sorunu yaşıyorum families templates indirmediğim halde

0 Beğeni

diclehan_bekir_
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Yaşadığınız problem; eklemek istediğiniz family ögesini farklı bir yapı elemanını oluşturma komutu içerisinde almaya çalışmanızdan kaynaklanmaktadır.

İki tür kolon bulunmaktadır. Burada eklemek istetiğiniz architectural column mu yoksa structural column mu?

Eğer architectural column oluşturma ekranı içerisinde structural column isimli family dosyasından içeriye family alıyorsanız bu uyarıyı alırsınız. (Veya tam tersi durumda)

Family klasörü içerisindeki;

*column klasörü > architectural column

*structural column klasörü > structural column içindir. 

Ayrıca içeri almak istediğiniz Family dosyaları için; Insert > Load Family adımını da izleyebilirsiniz.

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Diclehan Bekir
MSc. Architect

LinkedIn

ozkanselvercigdem
Participant
Participant

0 Beğeni

ozkanselvercigdem
Participant
Participant

İlginiz için teşekkür ederim şimdi sorunu çözdüm