Revit Family

Revit Family

aysegulaydn98
Participant Participant
910 Görüntüleme
1 Yanıt
Mesaj 1 / 2

Revit Family

aysegulaydn98
Participant
Participant

Merhaba

Revitte bir family oluşturdum ama diyelim ki bu familyde  konfigürasyon var yani family görünüş olarak aynı ancak sadece diğer konfigürasyonda sadece ölçü değişmekte.(örnek 100mm profil iken diğeri 120mm profil) 

Bunları projeye aktarırken hepsinin tek tek atmak durumunda kalıyorum, ben sadece bir family atsam, diğer içinde koyduğum farklı ölçülerde projeye otomatik gelse? böyle bir oluşum var mıdır? (100mm olan profili projeye attığımda, ürün ağacı içinde 120mm,150mm.. gibi diğer profillerde otomatik olarak proje içine yüklense)

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
911 Görüntüleme
1 Yanıt
Reply (1)
Mesaj 2 / 2

diclehan_bekir_
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Merhabalar @aysegulaydn98 ,

Family Type tan bahsettiğinizi düşünüyorum. Özellikle hazır Revit kütüphanesi kullandığınızda kapı veya pencere familylerini içeri alırken family type a denk gelmiş olabilirsiniz.

Family oluşturma sırasında "Family Types" penceresine girerek farklı özelliklere sahip family type leri oluşturabilirsiniz. Bu şekilde bir family içerisinde birden fazla tip oluşturmuş olacaksınız.

diclehan_bekir__1-1709130688055.png

diclehan_bekir__2-1709130716605.png

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Diclehan Bekir
MSc. Architect

LinkedIn