Revit e cad dosyası atma

Revit e cad dosyası atma

didem459
Contributor Contributor
812 Görüntüleme
4 Yanıt
Mesaj 1 / 5

Revit e cad dosyası atma

didem459
Contributor
Contributor

Revite topografya eğrilerini attım. Eğrileri flatten yapıp koordinatları sıfırlayıp attım ve modelle Place point ile arazi modellemesi oluşturmak istiyorum fakat view range sorunu ile karşılaşıyorum. Hangi değeri yazarsam yazayım aynı sorun karşıma çıktı. Yardımcı olur musunuz

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
813 Görüntüleme
4 Yanıt
Replies (4)
Mesaj 2 / 5

temel1955
Advocate
Advocate

Mrb,

Muhtemelen Site View'de çalışmıyorsunuzdur, veya Site View'de ki cut plane ve top level değerleri anormal değerlerdedir. 

0 Beğeni
Mesaj 3 / 5

borakin1
Mentor
Mentor

Merhaba; 

@temel1955 'in bahsettiği şekilde sorununuz çözülmediyse ekran görüntüsü atabilir misiniz?

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

0 Beğeni
Mesaj 4 / 5

didem459
Contributor
Contributor

Adsız11.png

0 Beğeni
Mesaj 5 / 5

GungorOzay
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Yuksek ihtimal view range sorunu yasiyorsunuz. DWG dosyanizi plana cagirdiginizda, asagidaki resimde isaretlemis oldugum "Current view only" secenegini kullanmadiysaniz, dwg dosyaniz 3D viewde gozukuyor anlamina geliyor.

Boylelikle bir 3D view acip mevcut dwg dosyanizin topografyadan ne kadar yukarida kaldigini anlayabilirsiniz. Dwg dosyanizi secip move yaparak elevation u dusurup "Level 1" de gosterebilirsiniz.

Tum bunlarin disinda eger "Current view only" secili ise sadece mevcut viewde goruntuleyebilirsiniz dwg dosyanizi. Eger bu sekilde ise viewrange ile oynayip ortaya cikartabilirsiniz. yada yeniden dwg yi 3D ye cagirip editleyebilirsiniz.

1.PNG

Güngör ÖZAY
MEP BIM MANAGER
Youtube | LinkedIn