Revit-Duvar kalınlığı tarama

meryem_ayal
Advocate

Revit-Duvar kalınlığı tarama

meryem_ayal
Advocate
Advocate

meryem_ayal_0-1710748489338.png

Revitte duvar kalınlığı gözüken kısıma tarama ekleyemiyor muyuz

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (2)
692 Görüntüleme
8 Yanıt
Respuestas (8)

borakin1
Mentor
Mentor

Selamlar @meryem_ayal 

Duvarları birbirine neden birleştirmiyorsunuz? Paint ile boyanarak olabilir.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

0 Beğeni

eness.gun
Advocate
Advocate

İlgili duvarları ya @borakin1 dediği gibi yapabilirsiniz yada ilgili duvarlara parametre verip filtre atayın ilgili parametrenin olduğu elemanlar görünüşte şu taramada olsun dersenizde sorun çözülür bence.

0 Beğeni

meryem_ayal
Advocate
Advocate
Selam @borakin1
İki farklı duvar tipi olduğu için birleştirmiyorum. Yandakiler taş duvar pencerenin olduğu cephe tuğla duvar. Paint ile yaptığımda tarama eklemiyor duvar kalınlığına.
0 Beğeni

meryem_ayal
Advocate
Advocate
Teşekkür ederim fakat ben duvar taraması sormuyorum, görünüşte gözüken duvar kalınlığı. Duvar kalınlığına tarama vermekten bahsediyorum. Bunu yapabiliyor muyuz?
0 Beğeni

diclehan_bekir_
Advocate
Advocate
Kabul edilen çözüm

Merhabalar @meryem_ayal ,

Yalnızca belirli duvarların görünüş çizgilerine bu müdahaleyi yamak istediğinizi anlıyorum. Bunun için seçili elemana sağ click > Overrride Graphics for View > By Element diyerek ilgili görünümde istediğiniz elemanın veya elemanların görünüş çizgisine müdahale edebilirsiniz.

diclehan_bekir__0-1711090657782.png

Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Diclehan Bekir
MSc. Architect

LinkedIn

meryem_ayal
Advocate
Advocate

Merhabalar @diclehan_bekir_ 

Evet bu şekilde duvar kalınlığına tarama atabiliyorum. Çok teşekkür ederim size ve ekibinize.

borakin1
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

@meryem_ayal Selamlar tekrardan;

Anlatmak istediğinizi doğru anladığımı düşünüyorum. @diclehan_bekir_ 'ın önerdiğinde elemanı komple o görünüşe özel olarak boyuyorsunuz. Eğer sadece duvar kesitini (duvara ait o kalınlığı) boyamak/tarama vermek istiyorsanız size söylediğim çözümü kullanmalısınız. Sanırım siz çözümü kullanırken boyama yaptığınız malzemeye tarama eklemediniz. Aşağıda kullanım örneğini sunuyorum.

borakin1_0-1711218020526.png   borakin1_1-1711218073533.png

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

meryem_ayal
Advocate
Advocate

Selamlar @borakin1 ,

Evet ben taraması olmayan malzeme atmışım, çok teşekkür ederim..