Duyurular
Attention for Customers without Multi-Factor Authentication or Single Sign-On - OTP Verification rolls out April 2025. Read all about it here.

Revit - Çok Katmanlı Duvar Modeli ve Metraj Hataları

serhatergindogan
Advocate

Revit - Çok Katmanlı Duvar Modeli ve Metraj Hataları

serhatergindogan
Advocate
Advocate

Ekte gönderdiğim resim ve dosyadan anlaşılacağı üzere çok katmanlı duvar modelleyip, tek seferde aks boyunca hizalayıp, JOİN komutu ile de gerekli düzenlemeleri yaptım.

Material Take off sekmesini kullanarak ilgili malzemelerin metrajını aldım.

Ancak çıkan sonuçlar içinde sadece “5 cm. Kalınk XPS “ malzeme metrajı doğru iken diğer metrajlar hatalı sonuç vermiştir.

Örneğin “Kaba Sıva” imalatı bireberir  “5 cm. Kalınk XPS” aynı sonucu vermesi gerekmesine rağmen bu sonuç hatalıdır. Tüm hatlardan kesit alıp sorunu bulmaya çalıştım. ancak bir soruna rastlayamadım.

Sorunun kaynağı hakkında inceleyip geri dönüş yapan olursa sevinirim.

İyi çalışmalar...

@serhatergindogan, konu başlığı daha anlaşılır olması için @Olcay.Kuk tarafından düzenlendi. Önceki başlık "Çok Katmanlı Duvar Modeli ve Metraj Hataları"

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
860 Görüntüleme
5 Yanıt
Respuestas (5)

serhatergindogan
Advocate
Advocate

Tek merak eden benmiyimdir bu sorunun cevabını?

0 Beğeni

idrisbahadur
Advisor
Advisor

Merhaba @serhatergindogan,

Çok katmanlı yapı elemanlarında, join işlemleri yapıldığında Material Takeoff sonuçlarında hata oluşması 2022 versiyonundan beri olan bir durum. Modelleme yöntemlerinizi değiştirmeyi düşünmüyorsanız, duvarlarınızın katmanlarını Parts aracını kullanarak ayrıştırıp, Parts Material Takeoff Schedule üretebilirsiniz. Sonuçlarınız doğru çıkacaktır.

Fakat bu modelleme metodunda temel sorunlar var. Bunları önce çözmeniz daha yararlı olacaktır:

1. Mimari ve statik yapı elemanlarını aynı modelde üretmeyin. Disiplinlerin modellerini birbirinden ayırın. Disiplinleri siz modelliyorsanız bile ayırın.

2. İnce yapı kalemlerini ayrıştırın. Hepsini ayrı ayrı modelleyin anlamında değil, inşaatında ayrı ihale edebileceğiniz gruplar halinde ayırın. Mesela bölme duvarları, iç kaplamalardan ve cephe kaplamalarından ayırın. Bu şekilde daha doğal hiyerarşide pozlama yapıp doğrudan yapı elemanından schedule üretebilirsiniz.

Üzerine çok konuşulabilecek konular bunlar. Ama temelinde bu prensipler var. 

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

serhatergindogan
Advocate
Advocate
çok teşekkürler,inceleyip dönüş yapacağım.İyi çalışmalar dilerim.Bu arada " Material Takeoff sonuçlarında hata oluşması 2022 versiyonundan beri olan bir durum" sorunu 2025 versyiynunda dahi var mı?
0 Beğeni

idrisbahadur
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Henüz test etmedim. Fakat buna bir hata gibi yaklaşmamızda bile sorun olabilir. Wall elemanı katmanlarının joinlenmesi durumundaki materyal hesaplama algoritmasında bu farklılıklara sebep olan bir kaç ayar olabilir. Bu ayarların basit kontrollerle bulunamadığı ortada tabii ki. Bariz bir hata da olabilir.

Fakat bu sorununun üzerine çok gidilmeyişini ya da bu sorununuzu yaşayan insanların azınlığını, yönteminizin nadirliğine bağlayabilirsiniz. 🙂 Profesyonel olarak Revit ile çalışıp, statik modelini ayırmayan, cephe kalemlerini ayrı modellemeyen takım yoktur diyebiliriz. Şu webinarın ilk kısmını müsait vaktinizde bir inceleyin.

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

serhatergindogan
Advocate
Advocate

"Fakat bu sorununun üzerine çok gidilmeyişini ya da bu sorununuzu yaşayan insanların azınlığını, yönteminizin nadirliğine bağlayabilirsiniz" 🙂 ,tamamdır.

0 Beğeni