Revit - Beşik Çatı ve Teras Çatı Birleşimi

iremeylulgobel5WHR5
Observer Observer
1.681 Görüntüleme
4 Yanıt
Mesaj 1 / 5

iremeylulgobel5WHR5
Observer
Observer

Merhaba bir adet beşik bir adet teras çatıyı birleştirdiğimde, beşik çatının bir kısmını silmek istiyorum yardım edebilir misiniz? soru.jpg

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (2)
1.682 Görüntüleme
4 Yanıt
Replies (4)
Mesaj 2 / 5

eCy
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Merhabalar,

Join roof komutunu çalıştırdıktan sonra Create dormer denilip izdüşüm kenarlar secimi yapilarak çıkarım yapilacak bolge belirtilir. Aşağıya bir adet videosunu bırakıyorum;

https://youtu.be/HwWxgnH0lhQ

Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

Mesaj 3 / 5

ulasdeniz
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

kESMEK İSTEDİĞİNİZ ALAN DUVARLARLA ÇEVRİLİ. Bunu  kullanarak  Dormer komutu ile önce beşik çatıyı sonra duvarları tıklayarak kapalı bir alan yapıyorssunuz. otomatik olarak kesiyor. Dormer> Beşik çatı seçilir > Pick Roof wall edges komutu şeçili olur değilse ya da çıkılırsa tekrar seçilir. duvarları ya da çatının kenarlarını seçerek kapalı bir kesme alanı yaratılır. gerekirsde trim komutu ile kapalı çizim oluşturup finish ile çıkılıDormer.PNGr.

Ulaş Deniz

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 4 / 5

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @iremeylulgobel5WHR5  

@ulasdeniz ve @eCy  tarafından paylaşılan çözüm önerileri faydalı oldu mu? Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı çözüm olarak işaretlemenizi rica ederiz.

Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni
Mesaj 5 / 5

iremeylulgobel5WHR5
Observer
Observer

Sorunum çözüldü, çok teşekkür ederim.