Duyurular
Attention for Customers without Multi-Factor Authentication or Single Sign-On - OTP Verification rolls out April 2025. Read all about it here.

revit 3d'de katmanlar kayıyor

21030400134TRP
Participant

revit 3d'de katmanlar kayıyor

21030400134TRP
Participant
Participant

merhaba autocadten revite planı attım. 2d'de bir sorun yok ama 3d kısmına geçince katmanlar attığım görseldeki gibi kaydı. ne yapmam lazım? lütfen yardım edin banaEkran görüntüsü 2025-01-11 185153.pngEkran görüntüsü 2025-01-11 185233.png

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (2)
406 Görüntüleme
8 Yanıt
Respuestas (8)

idrisbahadur
Advisor
Advisor

Merhaba @21030400134TRP,

Muhtemelen sorun Revit'te değil. AutoCAD dosyanızda.

AutoCAD'de dosyanıza da 3D modunda bakarsanız, çizgilerin aynı düzlemde olmadığını göreceksiniz. Bu soruna genelde, AutoCAD dosyanıza aldığınız bir arazi altlığı benzeri dosyalar sebep olabilir. Örneğin yükseklik değeri 100 olan bir çizgi ile 0 olan bir çizgi arasında, ikisine de tutunan bir çizgi çizdiğinizde, yukarıdan iki boyutlu gibi görünen ama aslında düşeyde 100 birim yol alan bir çizgi çizersiniz. Hep yukarıdan bakmaya devam ettiğiniz için de sorunu fark etmezsiniz. 

Çözüm: AutoCAD'de çizgilerinizin Z (yükseklik) değerini 0 yapın. O şekilde Revit'e getirin. Bu işlemi toplu olarak FLATTEN komutu ile yapabilirsiniz. Ama bloklarınızda sorun yaşayabilirsiniz. Patlatıp, aynı işlemi devam etmeniz gerekebilir. Her durumda, sonucu AutoCAD'de çiziminize 3D modunda bakarak kontrol edin. Sağ üst köşedeki küpün köşe noktasına tıklayarak izometrik perspektif modunda görüntüleme yapabilirsiniz.

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @21030400134TRP 

Probleminizle ilgili @idrisbahadur tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Diğer topluluk kullanıcıları da bu doğrultuda doğru yanıtı öğrenmiş olur ve fayda sağlanmış olunur.

Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri ve daha detaylı bilgilendirici yanıtlar almanız mümkün olur.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni

21030400134TRP
Participant
Participant

merhaba. evet aynen dediğiniz gibi sorun autocadmiş. hocanın attığı araziplanı üzerinden çizim yapmıştım dediğiniz gibi. o komutu uyguladım ama hiçbir şey değişmedi. jürime çok az kaldı lütfen yardım edin bana ağlayacağım şimdi.Ekran görüntüsü 2025-01-14 154337.png

0 Beğeni

metehanhanedan
Advocate
Advocate

Selamlar,

AutoCAD dosyasında gerekli düzenlemeyi yaptıktan sonra dosyayı kaydetmeniz, ardından Revit' e gidip CAD link dosyasınızı reload etmeniz gerekmektedir. Eğer dosyayı Import ettiyseniz eski CAD dosyanızı modelden kaldırıp modele tekrar eklemelisiniz.

0 Beğeni

idrisbahadur
Advisor
Advisor

Tekrar merhaba @21030400134TRP,

Muhtemelen jüri telaşından dosya üzerinde çalışamamış olabilirsiniz. Ama aslında çözüm bu kadar. AutoCAD'deki çizgilerinizi 0 kotuna indirmeniz yeterliydi. Bunu bloklarınızı patlatıp çizgilerin Z değerlerini 0 yaparak ya da daha önce bahsettiğim gibi FLATTEN benzeri komutlarla yapabilirsiniz. Sonrasında dosyanızı tekrar Revit'e getirömeniz yeterli olacaktır.

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

0 Beğeni

21030400134TRP
Participant
Participant
Kabul edilen çözüm

maalesef çözüm bu şekilde değil. move komutunu kullanıp 0,0,1e99 sobra tekrar move komutuyla 0,0,-1e99 yazarak düzeliyor. kabul edilen çözüm bu.

0 Beğeni

idrisbahadur
Advisor
Advisor
Kabul edilen çözüm

Tekrar merhaba @21030400134TRP,

Konu bir AutoCAD konusuna dönüştü ama şöyle bağlayalım:

Sizin bahsettiğinizle birlikte konuştuğumuz tüm çözümler, birer AutoCAD çizimi düzleştirme yöntemidir. Bunlardan farklı yollarla da çizim düzleştirilebilir. 

Hepsi de şu AutoCAD makalesinde özetlenmiştir:

How to flatten a drawing in AutoCAD Products

Kolay gelsin.

İdris Bahadur

EESignature

0 Beğeni

21030400134TRP
Participant
Participant

çok teşekkürler

0 Beğeni