merdiven duvar birleşimi

Anonymous

merdiven duvar birleşimi

Anonymous
Uygulanamaz

İyi Günler; duvar-kolon-kiriş birleşimlerini joinle birleştirip, malzemeri kırpabiliyorum. Ama fotograftaki gibi merdiven çizdiğimde, katmalı duvarının son katmanını join kullanarak silemiyorum ? sahablığı floor ile çizdiğimde sorun olmuyor. merdiveni family gibi görüyor. hangi yöntemi kullanarak istediğim sonucu elde edebilirim ???

001.jpg

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
1.738 Görüntüleme
5 Yanıt
Respuestas (5)

Anonymous
Uygulanamaz
Merhaba. Merdiven statik sisteme sahip ve uygulamada da merdiven betonu duvardan bağımsızdır. eğer perde kolon şeklinde bir sistem olsa dahi yine aradaki çizgi olacaktır. Çünkü önce perde ve kolon betonu dökülür daha sonrasında üst tabliye betonu ve merdiven betonunun döküm işlemibirlikte yapılır. O aradaki çizgi kalacaktır teknik olarakta kalacaktir. Illaki kalnasi gerekiyor diyorsaniz bakar bir yöntem oluştururuz.

Anonymous
Uygulanamaz

evet o çizgi malesef yok olmuyor, birde döşeme kısmında problem yaşıyorum,

Ekran Alıntısı.PNG

diyorum ki, bari Annonation > Maskin Region ile taramayı kapatayım diyorum, bu sefer de maskin regionun çizgileri gözüküyor, revitte bazı çizgileri saklamak için üzerini her hangi bir dolgu ile kapatamıyor muyuz ?

0 Beğeni

Anonymous
Uygulanamaz
Kabul edilen çözüm
Merhaba. Özelden attığınız resme cevaben buradan yazmak istiyorum. Merdiveninizi seçip edit ile merdivenin kat holü veya diğer tabir ile merdiven önü sahanlığı landing ile merdivene ekli bir sistem oluşturunuz. Merdiveniniz ile bir bütünlük sağlayacaktır ve o sizi rahatsız eden çizgiden kurtulabilirsiniz. Merdiven onu sahanlık 12 cm den oluşur . Asmolen Döşem e olsa bile yine o kısım 12 cm yapılıyor. Bu yöntemle bu dertten kurtulabilirsiniz. Ayrıca şunu da belirtmekte fayda vardir. Temel betonu döküldükten sonra merdiven oluşumu yapıldığı icin temel kısmında bunu yapmayın derim. BIM mantığıyla ilerlemekte fayda vardır. Kolay gelsin.

Anonymous
Uygulanamaz
Ek cevap. Region ile ilgili bir sorunuz yine var ona da cevap olarak region çizim işlemi yaparken hemen sağ tarafında 'line style' kısmında çizgi stilinizi 'invisible lines' olarak secerseniz. Region çizgi hatlarınızı gizlemiş olursunuz.

Olcay.Kuk
Alumni
Alumni

Merhaba @Anonymous

Sorun çözüldü mü? Eğer çözüldüyse paylaşılan çözüm önerilerinden sizin için uygun olanı çözüm olarak işaretlemenizi rica ederiz. Sorun halen mevcut ise son durum hakkında bilgi paylaşmanızı rica ederiz.

Forumlarımızda çözülen sorularınızı lütfen  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  olarak işaretleyin!
Beğendiğiniz mesajları lütfen "BEĞENİ" ile ödüllendirin!

Olcay Kük
Topluluk Yöneticisi

0 Beğeni