- Yeni Olarak İşaretle
- Sık Kullanılan
- Takip Et
- Sessize al
- RSS Akışını Takip Et
- Vurgula
- Yazdır
- Bildir
Selamlar
Mass ile modellemeye çalıştığım amorf/akışkan bir çatı modelim var. Görselini bırakıyorum . Çatıyı 5 ayrı katmanda ve her katmanında farklı ama eşit parselizasyonlara bölüp bunların en/boy schedule bilgisini edinmek istiyorum. Kenarlardaki artık kısımlar daha da önemli çünkü sahada buna göre kesim yapılacak.
Sorum şu;
- Mass içerisinde repeater kullanarak adaptive familylerimi yerleştiriyorum ama mass proje içerisinde çok fazla dosya yeri kaplıyor. 5 ayrı mass kullandığımdan galiba.. (400-500mb kadar!?)
- Koymaya çalıştığım family iste en az 6 noktalı galiba dynamo burada bana yardımcı olabilir ama divided surface üzerindeki noktalara(yada intersection ile yaptığım nodelara) yerleşmesi için iyi bir "list management" bilgisi gerekli gibi duruyor. Bilgisi olan varsa çok minnettar olurum.
- Tek tek adaptive family noktalarını koymayı bile hesapladım ama bir kişi bir hafta durmadan tıklayacağı kadar çok eleman var..
- Curtain Panel by Pattern based kullandım ama hep düz paneller olarak geliyor istediğim bu değil mass ile aynı akışkanlıkta olmalı mümkün olduğunca..
Her türlü bilgi,tecrübe,fikir vs. açığım. Proje uluslarası bir proje LOD 400 seviyesinde isteniyor bu arada. Metrajı da oldukça fazla 200mb seviyesi geçilsin istenmiyor..
Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.
Çözüldü! Çözüme gidin.