Duyurular

Autodesk Topluluk Forumları yeni bir görünüme kavuştu. Topluluk Duyuruları panosunda nelerin değiştiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mass ve Adaptive Familyler

eCy
Collaborator

Mass ve Adaptive Familyler

eCy
Collaborator
Collaborator

Selamlar

Mass ile modellemeye çalıştığım amorf/akışkan bir çatı modelim var.  Görselini bırakıyorum . Çatıyı 5 ayrı katmanda ve her katmanında farklı ama eşit parselizasyonlara bölüp bunların en/boy schedule bilgisini edinmek istiyorum. Kenarlardaki artık kısımlar daha da önemli çünkü sahada buna göre kesim yapılacak.

Sorum şu;

• Mass içerisinde repeater kullanarak adaptive familylerimi yerleştiriyorum ama mass proje içerisinde çok fazla dosya yeri kaplıyor. 5 ayrı mass kullandığımdan galiba.. (400-500mb kadar!?)
  • Koymaya çalıştığım family iste en az 6 noktalı galiba dynamo burada bana yardımcı olabilir ama divided surface üzerindeki noktalara(yada intersection ile yaptığım nodelara) yerleşmesi için iyi bir "list management" bilgisi gerekli gibi duruyor. Bilgisi olan varsa çok minnettar olurum.
  • Tek tek adaptive family noktalarını koymayı bile hesapladım ama bir kişi bir hafta durmadan tıklayacağı kadar çok eleman var..
  • Curtain Panel by Pattern based kullandım ama hep düz paneller olarak geliyor istediğim bu değil mass ile aynı akışkanlıkta olmalı mümkün olduğunca..

Her türlü bilgi,tecrübe,fikir vs. açığım. Proje uluslarası bir proje LOD 400 seviyesinde isteniyor bu arada. Metrajı da oldukça fazla 200mb seviyesi geçilsin istenmiyor..

Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
728 Görüntüleme
2 Yanıt
Respuestas (2)

borakin1
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

@eCy  Merhaba;

• Mass içerisinde repeater kullanarak adaptive familylerimi yerleştiriyorum ama mass proje içerisinde çok fazla dosya yeri kaplıyor.
  • Bu durum normal familyler yaklaşık 9 noktalı 

• Koymaya çalıştığım family iste en az 6 noktalı. galiba dynamo burada bana yardımcı olabilir. divided surface üzerindeki noktalara(yada intersection ile yaptığım nodelara) yerleşmesi için iyi bir "list management" bilgisi gerekli gibi duruyor. Bilgisi olan varsa çok minnettar olurum.
  • Burada siz her katmanda doku noktalarının çakışması gerektiğinden mi bahsediyorsunuz? Yani her panel belli noktalarda bağlanacak öyle mi?

•  Esas olarak yapmak istediğinizi anlamadım. Eğer Louvre Abu DHabi yapısı şeklinde bir yapı yapmak ise Rhino ile yapıp revit sat import mantıklı olacaktır. Dynamo için bu zorlayıcı olur.
EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

eCy
Collaborator
Collaborator
  • Mass içerisinde repeater kullanarak adaptive familylerimi yerleştiriyorum ama mass proje içerisinde çok fazla dosya yeri kaplıyor.
  • Bu durum normal familyler yaklaşık 9 noktalı 
  • Aslında çok detaylı bir familyi repeat etmeye çalıştığımdan dosya büyüyormuş onu dynamo ile kiriş gösterip yüzeye uydurdum ve önüm açıldı.

• Burada siz her katmanda doku noktalarının çakışması gerektiğinden mi bahsediyorsunuz? Yani her panel belli noktalarda bağlanacak öyle mi?
  • Aynen öyle, asıl espri panelleri dynamo ile yerleştirmek çünkü revit içerisinde divided surface edge taraflarında bazen point oluşturamıyor belki dynamo daha homojen bir yerleşim olabilir. 

• Esas olarak yapmak istediğinizi anlamadım. Eğer Louvre Abu DHabi yapısı şeklinde bir yapı yapmak ise Rhino ile yapıp revit sat import mantıklı olacaktır. Dynamo için bu zorlayıcı olur.
  • Rhino yerine 3ds max kullanıp Dynamoda da oradan import dilen yüzey veya kütlenin polygonlarına hükmedebilirim belki de..

Teşekkürler kıymetli fikirleriniz için 🙂

Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

0 Beğeni