Duyurular

Autodesk Topluluk Forumları yeni bir görünüme kavuştu. Topluluk Duyuruları panosunda nelerin değiştiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

LOD 400 Seviyesinde Detay Çizimi

eCy
Collaborator

LOD 400 Seviyesinde Detay Çizimi

eCy
Collaborator
Collaborator

Selamlar,

Bir projemizde çatı modelinin bir kısmında 0.75mm kalınlığında structural deck profili (ekte DWG çizimi mevcut) modellenilmesi gerekiyor. Lakin bu parçayı family editor içerisinde oluştururken Revit 0.8mm den kısa çizgilere çok kısa diyerek çizmiyor/siliyor.
Bu proje üzerinden detay çizimleri üretmem de gerektiğinden kalınlığını farklı bir değerde de oluşturmak istemiyorum.

Farklı yerlerde bir modelleme yöntemi de Revit içerisinde floor kısmından bir katman olarak structural deck profil de atanabiliyor ama bu 3d görünümde etkisi olmayan bir yöntem ne yazık ki.

İstenen seviye LOD 400 olduğu düşünürsek; siz nasıl bir yöntem izliyorsunuz/izlerdiniz?

Konuyu LOD seviyelerine göre detay çizimlerine de genel bir atıfta bulunması açısından değerli buluyorum. Bu konuda Türkçe bir konu başlığı pek rastlayamadım çünkü ne yazık ki. Bilgilerimizle ortaklaşa bir beyin fırtınasının herkese yararı olacağını düşünüyorum.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature

0 Beğeni
Yanıtla
Soluciones aceptadas (1)
1.073 Görüntüleme
2 Yanıt
Respuestas (2)

GungorOzay
Collaborator
Collaborator

Merhaba,

Belirtmis oldugunuz gibi 0.8mm altindaki olculerde revit izin vermiyor ama farkli yontemlerle bunu alt etmek mumkun oluyor bazen. Ornegin cizmek istediginiz olcekte degilde biraz daha buyuk olcekte cizimi yapip sonra istediginiz olcege scale yaparak gelebilirsiniz. Bu yontem le 0.8in altindaki cizgileri cizebilirsiniz. Tabi cizgi altyapisina falan bakmak gerekiyor. Denemenizde fayda var.

Ayrica LOD icin guzel bir baslik olmus.Ama benim gordugum kadariyla sadece LOD belirtmek tam anlamiyla birsey ifade etmiyor bazen. Ornek vermek gerekirse LOD 400 dendigi takdirde ciddi bir coordinasyon yapilmasi gerekiyor ancak BIM Teknik sartnamesine baktigimda Support gosterilmesi gibi bir zorunluluk bulunmuyor mesela.

Güngör ÖZAY
MEP BIM MANAGER
Youtube | LinkedIn

eCy
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

2018-09-24 22_07_58-Window.png

Selamlar çok teşekkürler cevabınız için Güngör Bey,

Ben de daha sonradan BIM Execution Planı incelediğimde zaten structural deckler için olan ibareye rast geldim. Böylelikle 3d model olarak sorunum çözülmüş oldu zaten proje kapsamında istenmiyormuş.

O scale yöntemini denedim aslında 2d shop drawing sayfaları için başarılı olamadım. Sanırım revitin eski sürümlerinde bir bug olarak kalmış günümüzde düzenlenmiş bir şey olsa gerek..

Enes Cemil YAĞCI // Mimar
Bu gönderiyi faydalı buldunuz mu? İşinize yaradıysa gönderiyi Beğenebilirsiniz.
Sorunuza tatmin edici bir cevap aldınız mı? Aldıysanız ÇÖZÜMÜ KABUL ET düğmesine tıklayın.

EESignature