Kolon Kiriş Birleşimi Hakkında

Anonymous
Uygulanamaz
1.551 Görüntüleme
10 Yanıt
Mesaj 1 / 11

Anonymous
Uygulanamaz

Kolonların arasına structural plan üzerinden bakarak kirişleri yerleştiriyorum ve bunu yaparken bir uçtan bir uca şeklinde değilde her iki kolon arasındaki kirişi ayrı ayrı ekliyorum.Kattaki bir çok kirişi yerleştirdim ama bir bölgede kiriş kolonla arasına boşluk bırakıyor.Snaple bir kolondan diğerine çiziyorum ama kontrol ederken bir uçta kiriş 1-2 cm kısa ortaa çıkıyor.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Plan; 

ek 1.png

Kesit; 

ek 2 kesit.png

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
1.552 Görüntüleme
10 Yanıt
Replies (10)
Mesaj 2 / 11

borakin1
Mentor
Mentor

mMerhaba

Sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını anlamak için dosyanın ilgili bölümünü paylaşmanız mümkün mü?

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

0 Beğeni
Mesaj 3 / 11

selmanyesil
Collaborator
Collaborator

Merhaba,

Modelinizi paylaşırsanız daha doğru çözüm alabilirsiniz ancak Tahminime göre Kirişinize sağ tıkladıktan sonra kolon kiriş birleşim yerinde mavi bir nokta çıkacak.Bunun üzerine sağ tıklayıp disallow join yaparsanız aradaki boşluk kapanacaktır.

Selman YEŞİL

Selman YEŞİL LinkedinYoutube 

0 Beğeni
Mesaj 4 / 11

Anonymous
Uygulanamaz

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.Dosyayı ekledim.Bahsettiğiniz şekilde disallow join yaptım ama bu sefer kiriş ve kolon arasındaki çizgi yok oluyor.Diğer noktalarda herşey olması gerektiği gibi oldu ama burada böyle bir sıkıntı var.

0 Beğeni
Mesaj 5 / 11

Anonymous
Uygulanamaz

Dosyayı yükledim.A-A ve 2-2 akslarındaki kirişte problemi görebilirsiniz.Teşekkür ederim

0 Beğeni
Mesaj 6 / 11

selmanyesil
Collaborator
Collaborator
Kabul edilen çözüm

Merhaba

Kiriş  elemanı çizerken kolonun tam ortasını yakalayana kadar kirişimizi çekmeliyiz.Kolonun başlangıcında bırakmamalıyız.Bundan sonra hala boşluk oluyorsa disallow join komutu ile bu boşluklar giderilebilir.

Bir kac kiriş aksınız kolon akslarınız ile çakışmıyor.Duvarınızda kayma var kolon ile align olması gerek.

Kolon.gif

Selman YEŞİL

0 Beğeni
Mesaj 7 / 11

Anonymous
Uygulanamaz

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.Genel olarak kolon-kiriş-duvar bağlantılarında içiçe geçmelerle uğraşmamak için (join) hep uçtan uca yerleştiriyordum elemanları ama kirişte kolon merkezine gitmek gerekiyormuş.Aslında o duvar kolon aksından kaymış değildi, duvarda sıva katmanı vardı ama kolon ve kirişlerde daha yapmadığım için hemyüz değillerdi.İyi günler

0 Beğeni
Mesaj 8 / 11

selmanyesil
Collaborator
Collaborator

Merhaba,

Kirişinizi alttaki gibi gorunce duvarınız da kaymış olabilir diye düşündüm.Önemli olan sizin nasıl düşündüğünüz

1.png

Kolon ve kiriş yüzeylerine sıvayı kolon ve kiriş familyası içerisinde  değilde, sıvayı ayrı bir duvar malzemezi olarak  modellemeyi tercih ederim

Selman YEŞİL

0 Beğeni
Mesaj 9 / 11

Anonymous
Uygulanamaz

Anladım ve evet dediğiniz daha mantıklı bir sıva yapım yöntemi.Aslında izlediğim videolar ve bu forumdan da okuduğum kadarıyla sıva yapımı kolon-kiriş-duvar bağlantılarında doğru görünmesi baya karışık bir durum.Vaktiniz olursa bahsettiğiniz yöntemle sıva yapımı için bir görselle yarımdımcı olur musunuz? Ya da varsa bununla ilgili daha önce yanıtladığınız bir sorun linki de olur.Çok teşekkür ederim.

0 Beğeni
Mesaj 10 / 11

selmanyesil
Collaborator
Collaborator

Merhaba,

Kolon ve Kiriş familyası içerisinde parametrik olarak sıva katmanı oluşturan örnekler daha evvel paylaşıldı.Bu yöntemle join yapmaya kalktığımız zaman bazen içinden çıkılamaz durumlar oluşabiliyor.

Boya veya Sıva katmanı için ince bir kalınlık atayıp Örnegin; sıva için  2mm veya boya için kalınlık girmeden (membrane layer) sanki ayrı bir  duvar tipi oluşturuyormuş gibi  kolon  veya kiriş etrafına  bitişik  olarak çizilirse, revitten daha kolay metraj alabiliriz.

Kolon ve sıva Yapımı 

Yukarıdaki linkte bu konu çok güzel anlatılmış

Selman YEŞİL

Mesaj 11 / 11

Anonymous
Uygulanamaz

Merhaba, çok teşekkür ederim hem sizin yönteminiz hem de link için.

İyi günler