Revit üzerinden modellediğim bir projeden ısıtma ve soğutma yük hesabı açısından analiz çıkarma uğraşındayım.
Green Building Studio'da önceden Project Solon üzerinden grafiksel olarak ısıtma ve soğutma yük analizini alabiliyordum. Lakin şu an Project Solon'a erişim yok heralde. Erişilebilecek bir yol ya da başka bir yöntem varsa sormak istedim. (''ERROR: There was an unhandled error on application.'' böyle bir hata veriyor.)
Çözüldü! Çözüme gidin.
HilalEkinci tarafından çözüldü. Çözüme gidin.
Selamlar @MusabTopaloğlu
Revit içerisinde enerji analiz araçları zaten mevcut.Enerji analizleri menüsü altında, Heating and Cooling Loads komutunu kullanarak bina için ısıtma ve soğutma yük hesaplamalarını gerçekleştirebilirsiniz.
İyi çalışmalar diliyorum,
Merhaba @MusabTopaloğlu
Probleminizle ilgili @HilalEkinci tarafından çözüm önerisi paylaşıldı. Eğer çözüm olduysa doğru yanıtı "ÇÖZÜMÜ KABUL ET" olarak işaretlemenizi rica ederiz. Diğer topluluk kullanıcıları da bu doğrultuda doğru yanıtı öğrenmiş olur ve fayda sağlanmış olunur.
Eğer sorununuz devam ediyorsa, lütfen son durumla ilgili güncel durumunuzu paylaşmanızı rica ederiz. Alternatif çözüm önerileri ve daha detaylı bilgilendirici yanıtlar almanız mümkün olur.
Yanıtınız için teşekkürler lakin üzerinde çalıştığım proje için Revit içerisinden alınan analiz verisi yeterli değil. Revit üzerinden ekte verdiğim 'A.1' isimli dosya gibi veriler çekilebiliyor evet. Ama ekteki diğer verdiğim '1.1' isimli dosyadaki gibi aylık bazda ısıtma ve soğutma verilerine ulaşmam gerekiyor. Araştırmalarım ve kaynak taramam sonucunda Revit üzerinden direk aylık bazda bir veri çekilemiyor. Ekte sunduğum analizler de önceden yapılmış bir çalışma ve Green Building Studio içerisinde bulunan Project Solon aracı ile çekilmiş analizlerdir. Bu yönde bir çalışmanız olduysa ve aylık bazda veri çekilebilecek bir yol biliyorsanız paylaşmanızı rica ederim.
Tekrar merhabalar @MusabTopaloğlu
Ben araştırdım sizin için bu konuyu detaylı olarak revitte kullanıyosuz zaten Autodesk Insight Revit ile entegre olarak çalışan ve enerji analizleri yapmanızı sağlayan bi yazılım. Bu yazılımla aylık bazda ısıtma ve soğutma yük analizlerini yapabilirsiniz. Revitten gönderimi de şu şekilde oluyor Analyze sekmesinden Energy Optimization for revit seçeneğini kullanarak Insight a gönderebilirsiniz. İkisi de Autodesk ailesinden olduğu için bence çok daha başarılı sonuçlar elde edilebiliyor.
ya da diğer üçüncü parti yazılımlar da var sizin istediğiniz gibi
IES VE (Integrated Environmental Solutions Virtual Environment) bunda da revit modellerini aktarabiliyorsunuz.
eQUEST Revit modelinizi gbXML formatında export ederek bu programda analiz yapabilirsiniz.
Çok teşekkür ediyorum öncelikle. Uzun bir süredir bu konuyla ilgili Revitle sonuç almayı dert edindim diyebilirim aslında. Uzun bir süre detaylı çalışmalarım olmuştu ve şu anda da tekrardan denemeler yapıyorum. Önceden denemiştim Insight'ta aylık bazda veri alınmıyordu bir daha güncel olarak deneyeyim. Diğer önerileriniz için de ayrıca teşekkür ederim. Çözüme ulaşmak açısından başka da bir yol yok gibi görünüyor. Olumlu bir sonuç çıkar ortaya umarım.
Son olarak Green building studio içerisindeki şu an beta sürümünde diye gözüken 'Project solon' aracı ile ilgili bir bilgisi olan veya erişebilmek adına yapılacak birşeyler varsa bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler..
Bildiğim kadarıyla Project Solon Green Building Studio platformuna entegre halde. Ona erişim noktasında Project Solon Green Building Studio'ya erişimi olan kullanıcılar için genellikle otomatik olarak sunuluyor diye biliyorum. Eğer doğrudan erişiminiz yoksa, Autodesk destek ekibi ile iletişime geçerek erişim talebinde bulunabilirsiniz. Bu genellikle Autodesk hesabınızla ilişkili destek portalı üzerinden yapılabilir.
Aradığınızı bulamadınız mı? Topluluğa sorun veya bilgilerinizi paylaşın.