Duvar Üzerine Resim Atama

Anonymous
Uygulanamaz
3.397 Görüntüleme
4 Yanıt
Mesaj 1 / 5

Anonymous
Uygulanamaz

Duvar üzerine materialden resim atadığım zaman sadece render aldığım zaman mı görebiliyorum atadığım resmi? 3 boyutta baktığım zamanda görebilme ihtimalim varmı? İç mekan düzenlemelerimde duvarda resim ve yazılar düzenlemek istiyorum, veya tablo olabilir fakat uygun tablo bulamadım. 

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (1)
3.398 Görüntüleme
4 Yanıt
Replies (4)
Mesaj 2 / 5

ulasdeniz
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

İlişikteki resimde görüleceği üzere  iki yöntemle de Revit'te bir yüzeye ya da nesneye resim atayabiliyoruz. üstteki resim bir kaplamadır. bunun için bir malzeme yaratıp malzemenin resim kanalına resmi atayıp oranlarını ayarlayıp malzemeyi nesneye atıyoruz. Görüntü ayarlarımız mutlaka realistic olmak zorundadır. Yani klasik yöntemle bir malzemeye resim tanımlayarak malzemeyi nesnelere uygularız. 

Revit'te özellikle senin sorduğun amaçla resimler atmanın en iyi yolu decal denen elemanları kullanmaktır. Decal içine bir resim ataybildiğiiz yüzeye konumlandırılan bir etiket gibi düşünülebilir. Decal denen etikete resmimizi tanımlayıp bu decal eleanını istediğimiz yüzeye konumlandırabiliyoruz. alttaki şapkalı resim hazırladığım Decal elemanıın duvar üzerine konumlandırılmış halidir. nasıl yapılacağını da bastçe anlatmaya çalıştım. Decal nesnesi sitediğiniz oranda büyültülüp küçültülebiliyor. sadece tıklayıp tutamaçlarından tutup çekiştirmek gerek. 

dilediğiniz kadar Decal oluşturabilirsiniz. 

Capture.JPG

Ulaş Deniz

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 3 / 5

Anonymous
Uygulanamaz

decal komutunu kullanarak tv ekranına resim eklediğimde ekranda göremiyorum,resmi ekranın kenarlarına atıyor.plandan 3 boyuttan denediysem de olmadı.yardımcı olursanız seviniriAdsız.jpg

0 Beğeni
Mesaj 4 / 5

Anonymous
Uygulanamaz

Merhabalar,

Decal yöntemini kesinlikle önermiyorum. Revit üzerindeki tasarımlarınızın tamamında çok küçük bile olsa geçici çözüm üretmemelisiniz. Decal yalnızca biryere çıkartma oluşturmak için kullanılır. Decal oluşturduğunuz bir nesnenin parametriksel olarak ebatlarında değişiklik olduğunu varsayarsanız? daha sonra çiziminiz karmaşık olacaktır. Ayrıca Decal'da sadece Realistic de calısır. Lütfen kullandığınız örn duvar üzerine bir tek tıklayarak Properties>Edit Type>Costruction>Sctucture>Edit>Material üzerinden Appearance sekmesine geliniz ve buradan yüzey olarak texture resim ekleyiniz. Bu şekilde kullandığınız malzeme sizlere 3D olarak gözükecektir. 

Aşağıda bir örneği duvar üzerinde özetledim. Decal  her revizenizde sizlere sorun yaşatacaktır. Material üzerine texture yüzey attığınız zaman bir problem cıkmayacaktır. Aynı zamanda texture ayarları üzerinden resmin ebatlarını parametriksel olarak revize edebilirsiniz.

DENEME.jpg

Mesaj 5 / 5

Anonymous
Uygulanamaz

bilgilendirme için çok teşekkür ederim..

0 Beğeni