duvar+kolon sıvaları

duvar+kolon sıvaları

zaimoğlu
Enthusiast Enthusiast
4.624 Görüntüleme
13 Yanıt
Mesaj 1 / 14

duvar+kolon sıvaları

zaimoğlu
Enthusiast
Enthusiast

Öncelikle sağ olun takıldığımız yerlerde yardımcı oluyorsunuz ve gecenin şu vakti rahatsız ettiğim için kusurumuza bakmayın. Fırsat buldukça revitte bilmediğim konular üzerine yoğunlaşıyorum. Siteler üzerinde olsun youtubeda olsun bir türlü şu sorunu çözemedim. Forumda da epey eskilere gittim sıvalı kolon kiriş vardı fakat onlar duvarla tam birleşmiyor. Özetle yapmak istediğim şey şu

https://www.youtube.com/watch?v=v8TnXRNmy7A&t=657s

videoda 1.dk kolonların sıvayla düzgün birleşimi. Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkür ederim şimdiden.

0 Beğeni
Kabul edilen çözümler (2)
4.625 Görüntüleme
13 Yanıt
Replies (13)
Mesaj 2 / 14

Anonymous
Uygulanamaz
Kabul edilen çözüm

Öncelikle hem duvarda hem de kolonda kendi family dosyaları içinde sıva katmanı yarattıysanız. Bu sıva katmanlarının tümüne birebir aynı malzemeyi atamış olduğunuzdan emin olun. bir nedeni bu olabilir. Bana sorarsanız Kolon olarak kullandığınız family dosyasına sıva katmanı eklemek yerine, ayrıca sadece sıvanın kalınlığı kadar olan ve duvar family'sinde kullandığının sıva ile aynı malzemeden oluşan bir duvar tipi yaratın ve kolonların etrafında bu duvar tipini dönün. Ancak dediğim gibi malzemelerin aynı olduğundan vede duvarın edit type, structure edit kısmında, function kısmında seçili katmanın aynı olduğundan emin olun yoksa farklı bir katman olarak algılayıp bir çizgiyle ayıracaktır.

Revitte sıvalı çizim yapmak sistemi oturtana kadar çok zaman alabilir ve sizi yorabilir. Çok mecbur değilseniz uğraşmayın derim.

Mesaj 3 / 14

zaimoğlu
Enthusiast
Enthusiast

çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için. Konuya gelecek olursak çok uğraştım olmadı bir türlü.Etrafından duvar dönmek gerçekten zahmetli olur. Şimdilik idareten kolona sıva atmayacağım autocad ortamında gerekli düzenlemeleri yaparım. Konuyu çözüldü olarak işaretlemiyorum daha pratik bir yolunu bilen çıkabilir diye. Sağ olun tekrardan. En azından kolon katmanların aynı özelliğe sahip olması gerektiğini öğrenmiş oldum.

0 Beğeni
Mesaj 4 / 14

Anonymous
Uygulanamaz

inan bu işin pratik bir yolu yok. Revit Yurt dışındak çizim mantığı düşünülerek tasarlandığı için Türkiyedeki çizim tarzına tam uyamayabiliyor. Plan ortamında duvar ve kolonları halletsen bile bu sefer işin içine kesitler girecek. Kesitlerin doğru olması için kirişler ve döşemelerin altında da aynı sıvayı dönmen gerekicek.

0 Beğeni
Mesaj 5 / 14

zaimoğlu
Enthusiast
Enthusiast

https://www.youtube.com/channel/UC9E8l08n0e0vxJNzPEgFayg

bu sayfada paylaşılmıştı burada yapılmış fakat buradan da tam anlamadığım için foruma bir danışmak istedim. Olmazsa konuyu kapatırız. Daha nice sorunlarla karılaşıyorum. Hem buradan hem revitin 2009 versiyonlu kitabından hem eğitim videoalarından olabildiğince faydalanıp bu da yeterli olmazsa 

http://mehmetshn.wixsite.com/revitegitim (şu linkten uygulama çiziyor) sanırım karşılaştığım sorunları çözmüşse satın almayı düşünmekteyim 

bu arada revit 2009 kitabı vardı bende daha yeni sürümü daha mı iyi olur. teşekkürler.

0 Beğeni
Mesaj 6 / 14

borakin1
Mentor
Mentor

Benimde kullandığım yöntem bu başka bir çözüm yok.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

0 Beğeni
Mesaj 7 / 14

Anonymous
Uygulanamaz

Architectural Kolon ile Structural Kolonu beraber kullanarak da cozumlenebilir. Architectural Kolonu biraz daha buyuk yapmak gerekir siva genisligini goz onunde bulundurarak. Ve Birlestirme (Join) komutu kullanilabilir.

1. Oncelikle Structural Kolon ile Duvari 

2. Daha sonra Structural Kolon ile Architectural Kolonu

Join Komutu ile birlestirebiliriz.

Boylelikle Siva Layer i olusacaktir. Tabii ki Siva Duvar family olarak da cizilebilir. Iki yontemde de Kesit ve gorunuslerde problem cikmayacaktir.

Mesaj 8 / 14

zaimoğlu
Enthusiast
Enthusiast

çok  teşekkürler şöyle mi yapacağız: öncea structural kolon sonra duvar arkasından arcihtactural kolonu ekleyeyip join mi yapacağız.

2 kez structural kolon eklemiyoruz değil mi.

0 Beğeni
Mesaj 9 / 14

zaimoğlu
Enthusiast
Enthusiast

Bir kaç karşılaştığım sorun daha var. Ayrı konu açılması gerekirse konu açayım.

1-Kesit çizgilerim autocade export ettiğimde autocad ortamında çıkmıyor ne yaptıysam olmadı bir çözümü var mıdır

2-merdiven çıkış hattı gözükmüyor.

3-merdiveni komponent ortamında yapıp sonradan kendimize göre düzenleme mi yapmalıyız yoksa by sketch ortamında yapmamız daha sağlıklı mı olur.

0 Beğeni
Mesaj 10 / 14

ulasdeniz
Mentor
Mentor
Kabul edilen çözüm

Çözümü videodan izleyebilirsiniz. 

https://www.youtube.com/watch?v=6Qfb8gw66co

Ulaş Deniz

Forumlarımızda çözülen sorularınızı "ÇÖZÜM OLARAK KABUL ET" ( "ACCEPT AS SOLUTION" ) seçimiyle işaretlemeyi lütfen unutmayın.
Beğendiğiniz mesajları lütfen "Övgü Puanı" (KUDO) ile ödüllendirin.
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UCkJpVueGScmJvW1RIgqttSg

Mesaj 11 / 14

borakin1
Mentor
Mentor

Geçenlerde dynamobim forumlara denk geldiğim bir çözüm var buraya eklemek istedim.

1. mimari kolon koyuyoruz
  2. sıva payının 2 katı daha küçük taşıyıcı kolon oluşturuyoruz
  3. dynamodan oluşturduğumuz kolon family type seçiyoruz.
  4. taşıyıcı kolonları yerleştiriyor.
    Dynamo v. 1.3 , Revit 2017

Kolon-Koyma.gif

Not: Kolonların yatay veya düşey olarak gelmesi ile alaklı bir durum var bunuda farklı kolon tipi oluşturarak çözebiliriz. 60x30 ve 30x60 gibi.

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

Verilen cevap sizin için çözüm mü? Eğer çözüm ise  ÇÖZÜMÜ KABUL ET  veya BEĞEN Kudos.jpg butonu ile ödüllendire bilirsiniz.

Mesaj 12 / 14

zaimoğlu
Enthusiast
Enthusiast

Bizi mağdur etmeyip zaman ayırdığınız için teşekkürler hazırladığınız  video ve görsel için sağolun.

Daha öncede yazmışım aşağıdaki sorunlar için ayrı ayrı konu mu açmalıyım.

1-Kesit çizgilerim autocade export ettiğimde autocad ortamında çıkmıyor ne yaptıysam olmadı bir çözümü var mıdır

2-merdiven çıkış hattı gözükmüyor.

3-merdiveni komponent ortamında yapıp sonradan kendimize göre düzenleme mi yapmalıyız yoksa by sketch ortamında yapmamız daha sağlıklı mı olur.

0 Beğeni
Mesaj 13 / 14

borakin1
Mentor
Mentor

yeni bir başlık açıp birde görsel koyarsanız iyi olur. Kesit için layer renklerini kontrol ettiniz mi?

EESignature

Bora AKIN
Mimar
Twitter | LinkedIn

0 Beğeni
Mesaj 14 / 14

zaimoğlu
Enthusiast
Enthusiast

Tamamdır görsel eklerim.

Bu arada kat planlarından export edecek olursam kesit çizgisi gözükmüyor.

fakat pafta şeklinde çıktı alacak olursam eğer kesit çizgilerin de gözüktüğünü fak ettim.

0 Beğeni